МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 17

• 81 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Лигнин не съм носила. Носих кърпа, чехли за баня, четка и паста за зъби, душ гел, шампоан, интимен гел, подплънки за кърмачки, дамски превръзки, ластичка за коса, зарядно за телефон. И пижама от две части беше ми удобно с нея. За бебето ви трябват само дрешки за изписването.

# 286
Благодаря ви момичета.

# 287
Момичета, как беше на лекцията в петък? Очаквам да разкажете на две, на три, по-интересните моменти  Simple Smile

# 288
Момичета, как беше на лекцията в петък? Очаквам да разкажете на две, на три, по-интересните моменти  Simple Smile
Беше супер.Обясняваха с какво можем да се сблъскаме след изписването.Пъпчици по лицето на бебето,вагинална секреция при момиченцата или мъничко кръв.Които се получавали в следствие на хормоните.Подуването на гърдичките.Ако отшумят в рамките на ден-два няма място за притеснение.Все пак ще се консултираш и с педиатъра на детето.Обясняваха,че когато е болно детенцето не иска да се храни нормално и по това най-лесно ще го познаеш.След ваксина да го наблюдаваш за температура.За друго в момента не се сещам,ако се сетя ще дописвам   bouquet

# 289
Казваха и за витамините които може да приема докато сме бременни и кърмещи, както и за бебчетата има от 1м капки и от 3м  сиропче.

# 290
Благодаря Ви момичета  Hug Ще чакам отново да я повторят и ще ида да я слушам  Hug

# 291
  • Бургас
Отдавна не бях влизаха във форума, че моите юнаци бяха болни, единият се разболее, после другият, заразиха и малката с тоя вирус и край няма...  Днес попаднах на една любопитна информация във фейсбук страницата на болницата  и реших, че е добре да я споделя и тук. Става дума за безплатни прегледи при съдов хирург в МЦ "Света София" http://www.devamaria.com/bg/news/view/2/8633

# 292
Здравейте момичета,
чета ви от доста време, вече и аз ще се запиша Simple Smile

Бременна съм в края на 4 мес. Точно преди седмица получих много неприятна остра болка от дясно долу (ниско около матката). Наложи се по спешност да вляза в ДМ.
На кратко - не разбраха какво ми има, преседях 5 нощи, изписаха ме с 'диагноза' Възпаление на бъбреците заради бремеността. Доста течности ми вляха, но бебо и аз сме добре.

Очарована съм от екипа, това казвам и на всичките си познати. Виках ги първата вечер през 10мин, нито веднъж не ми се скараха, винаги идваха с усмивка и видимо притеснени какво да ми вливат още. Дори санитарките бяха много любезни.

Бях си решила живот и здраве там на раждам, но вече съм повече от сигурна. Всички лекари се изредиха да минават на визитация, всички сестри, наистина много позитивни и мили хора. Не съм очаквала такова отношение в болница.

За сега това ми са първите впечатления. Както казах на една от сестрите - Не можах да посетя отворените врати, затова ще видя всичко от вътре.

# 293
celuFka, радвам се че всичко е минало добре. Лека бременност до финала Hug

# 294
Привет, дами!
Виждам, че имате въпроси към мен, а и на лични няколко от вас са ми писали по тази тема, та ще отговоря направо тук.
Пакетът ни "Интензивна женска консултация", който е на стойност 200лв., касае онези здравноосигурени жени, които водят по Каса бременността си при нас. Имат право на безплатни ехографии и допълнителни консултации, извън полагащите се.
Разработихме и няколко пакета, които са за изцяло платена женска консултация. Тя е предназначена именно за онези от вас, които са с прекъснати осигуровки. Според това какво включва всеки един от пакетите, то цената може да варира. Пакетите биват сребърен, златен и платинен - според нуждите и възможностите на бременната. Предимството при тях е, че в случай на закупен пакет, то при постъпване за раждане се използват финансовите отстъпки, които са за "наши" бременни. Т.е. си възстановявате между 200 и 500 лв от цената, според вида на раждането.  

# 295
anipalaz благодаря за отговора. Добре е, че сте помислили за неосигурените като мен. Може ли да ми кажете имате ли дни на отворени врати и кога са, за да мина и да получа още информация, че доста въпроси имам.   bouquet

# 296
Отворените врати са вторник и четвъртък от 15:30часа http://www.devamaria.com/bg/medical/department/32/  Peace

# 297
Здравейте момичета,
чета ви от доста време, вече и аз ще се запиша Simple Smile

Бременна съм в края на 4 мес. Точно преди седмица получих много неприятна остра болка от дясно долу (ниско около матката). Наложи се по спешност да вляза в ДМ.
На кратко - не разбраха какво ми има, преседях 5 нощи, изписаха ме с 'диагноза' Възпаление на бъбреците заради бремеността.

celuFka, аз на твое място бих се притеснявала от такива "специалисти", които не са разбрали какво ти има. Дори се замислям, с какви специалисти тогава разполага тази болница, щом за 5 дни не са разбрали за какво иде реч за бременна жена и лекуват на посоки, ей така някакви диагнози.
Защо не си направила консултация с други лекари от други болници?

Това все повече ме убеждава, че няма да търсим ортопедична помощ в тази болница, за каквото питах по-горе.  Naughty

Това е много опасно. Че утре ще стане нещо, и ей така ще ни правят някакви неща ли?

# 298
Честита баба Марта, момичета! Да сте здрави, румени и засмяни Simple Smile

betina_st, лежала съм на два пъти в патологията на болницата и ако не бяха гинеколозите там, сигурно сега моето щастие нямаше да го има.  Тъй че що се отнася до специалистите, твърдя че именно тази болница разполага с такива.  Щом са я изписали с диагноза, значи това е бил проблемът и това са лекували. Резултатът, че всичко с жената и бебчето ѝ е добре, говори за това.  Peace

celuFka, в добри ръце си. Леко бременеене  Hug

# 299
Честита баба Марта, момичета! Да сте здрави, румени и засмяни Simple Smile

betina_st, лежала съм на два пъти в патологията на болницата и ако не бяха гинеколозите там, сигурно сега моето щастие нямаше да го има.  Тъй че що се отнася до специалистите, твърдя че именно тази болница разполага с такива.  Щом са я изписали с диагноза, значи това е бил проблемът и това са лекували. Резултатът, че всичко с жената и бебчето ѝ е добре, говори за това.  Peace

celuFka, в добри ръце си. Леко бременеене  Hug

tina_an, и как е била в добри ръце, като не са разбрали какво й има? Жената сама си го е написала. Самата аз нямам нищо общо с гинекологията на тази болница, тъй като сондирам мнения за ортопедията.

В същото време разбирам доста притеснителни неща, че имат 2 операционни зали и през тях минава всичко - болни с операции на черва, болни с гной, в същата зала слагат родилки, а след тях и ортопедични операции. Специално за ортопедичните операции всичко трябва да е свръхстерилно, а то се оказва, че не се знае като дойде твоят ред, какво ще е било преди теб на операционната маса. Освен това се чудя и нещо друго - както ми оябсниха, толкова много работа имало, че вървяли на конвейр, ами да попитам тогава кога за 5 минути стерилизират операционните зали?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт