МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 17

• 81 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Burgas, Bulgaria
Момичета ,вие само заради безплатното раждане ли сте предпочели ДМ ?

# 526
Не точно,защото аз щях да раждам там или с избор на Недялков или с епидурална или и с двете.Все още бях в чуденка,но вече категорично не съм.Бях януари месец там след направен серклаж,изкарах 2 дни и останах очарована от обслужващия персонал там.Наистина се грижеха страхотно за нас.Ноооо с тези ценови скокове и да искам няма как да си го позволя.Още повече че и моя доктор вече не е там.

# 527
Мадам тиква не само заради безплатното раждане, но точно на финала да ти сервират такава новина #2gunfire  меко казано съм шокирана. Надявам се скоро да получим повече пояснения точно откога ,защои т.н

# 528
КАКВО БЕЗОБРАЗИЕ!!
Първо да напусне Д-Р НЕДЯЛКОВ....А след това и цените.  Къде им е пиара сега да ни обяснява колко са велики???
Сигурна съм, че двете неща не са случайни. 100% д-р Недялков не е бил съгласен с цените и за това е напуснал. Няма значение, където и да иде д-р Недялков, ще го последвам.
ТАзи болница става все по-неприятна, колко добри специалисти изгониха от там. Явно толкова си може ръководството.  Ужассс...

# 529
  • Бургас
Новите цени наистина са ужасяващи и лъсва един много сериозен проблем в държавата- лимитът на пациенти по определена пътека, който се покрива от Здравната каса. В общи линии схемата е следната- някой льольо вади едни сметки и прогнозира, че в болница X през тази година по тази клинична пътека трябва да минат Y брой пациенти. Здравната каса казва "Ок, пичове, плащаме ви за Y извършени дейности и ни стотинка повече." Да, обаче болницата се развива, привлича все нови и нови пациенти, защото това ѝ е идеята... и се оказва, че в средата на годината като бройка са успели да достигнат прогнозите на гореспоменатия льольо. В такъв случай има два варианта- или пациентът си плаща цялата услуга, или е пренасочван към болница, която не е достигнала лимита си.

В момента този лимит е атакуван в съда от редица пациентски организации, защото лишава пациента от избор. Аз не съм овца, която да разиграват по болниците в търсене на тази, която е била толкова непредпочитана, че да е запазила лимита си, благодаря. Цялата система е толкова сбъркана, че реално дава хляб на некадърниците и унищожава конкурентната среда, от което страдаме ние. Не знам кога се "рестартират" лимитите, но в края на периода ми е много интересно в Грудово ли ще ни пращат, ебаси.

Тъй като знанията са ми от обща култура, го обяснявам малко просто, но в същността си е това.

Всъщност, мила ми elimarin, без да съм пиар на болницата, бих желала да ти обясня, че изчерпването на лимита говори точно това- колко са велики от болницата.  Защо- подробно съм го обяснила по-горе. Най-предпочитаните болници най-бързо си стигат лимита.

# 530
Сега пак са променили цените ....
Нормално 500 , секцио 1000 .
Ми тъпичко е така с промяната ,аз заявлението като съм си го пуснала миналият месец или поне тези дето сме заварени на финала да не ни сапунисват така нагло .
Преди 4 години като раждах , платих 400 за нормално и месец след това го направиха безплатно  Sunglasses
И докторката зкоято ме изражда тогава се премести в конкурентната болница ,та сега и с промяната на цвните 45 дена преди термин ,сериозно ще ме замислят дали да не я сменя  Peace

# 531
Момичета, доста тъпо се получава с това увеличение на цените. Терминът ми е юли месец и тъкмо мислех вече да оформям заявлението за раждане, а сега......направо не знам какво да правя. Разликата в цените е много голяма, т.е. цените са същите както преди 6 години, когато откриха болницата. Ако лимитът по касата им е свършил, това е лично техен проблем. Защо това не е предвидено, когато пуснаха безплатно нормално раждане  и болницата се напълни с ромки. Само от тях се е изчерпил лимитът! Водя си ЖК при д-р Минчев и бях решила да раждам при него, но сега 1250 лв за секцио не ми се плащат. Всяка бременна, водеща ЖК при техен лекар си е напровила сметката за една сума, а сега аз съм почти на финала......и ми се сервират такива цени. Друтага седмица съм при д-ра и ще го питам как са нещата, но предполагам, че до тогава вече ще сме разбрали чрез сайта.

# 532
jenq_stoqnova аз също съм в твоето положение.Водя си ЖК при Минчев и мислех да раждам при него,заради него в ДМ, остават ми към 45 дни.И  не както някой писа по-горе писа ,заради безплатното нормално,аз исках със секцио.Но този скок на цените направо ме остави без думи и в голяма питанка.Не знам каква е причината,но трябва да излязат с някакво официално съобщение за това.Преди няколко дни ми казаха за болници в Сливен ,където доста бургазлийки раждали и цените са много нормални,а отношението много добро.Сега се замислям за такава болница и ще ги проуча,защото на този етап ДМ не е опция,или другия ми вариант ще е Окръжна и Недялков-въпреки,че не съм била при него,но чувам хубави неща за него, както и за Люцканов.Много съм разочарована от това,което става.

# 533
И аз от сутринта мисля за болница в Сливен. Една приятелка роди там през април и плати за планово секцио-70 лв....в цената са включени единствено конците за секциото. Мисля да разуча как са нещата там и да направя консултация с някой от тяхните лекари. Аз също ще съм със секцио, а това все пак е коремна операция, за която се налагат по-обстойни прегледи, изследвания, консултации. Точно затова съм потресена от това как МБАЛ Дева Мария ни оставя в една бездънна яма в последния момент. Аз лично съм много доволна от Д-р Минчев и много ми се искаше той да ми направи секциото, а не да се лутам в последния месец от бременността...Все пак пожелавам на себе си и на другите бъдещи майчета всичко до край и след това да е наред  Praynig

# 534
Едва ли вдигането на цените има нещо общо с лимитите, защото лимит за раждания НЯМА.
ЗАЩО ОЩЕ НИКОЙ ОТ БОЛНИЦАТА НЕ Е ДАЛ ОБЯСНЕНИЕ?

# 535
Новите цени наистина са ужасяващи и лъсва един много сериозен проблем в държавата- лимитът на пациенти по определена пътека, който се покрива от Здравната каса. В общи линии схемата е следната- някой льольо вади едни сметки и прогнозира, че в болница X през тази година по тази клинична пътека трябва да минат Y брой пациенти. Здравната каса казва "Ок, пичове, плащаме ви за Y извършени дейности и ни стотинка повече." Да, обаче болницата се развива, привлича все нови и нови пациенти, защото това ѝ е идеята... и се оказва, че в средата на годината като бройка са успели да достигнат прогнозите на гореспоменатия льольо. В такъв случай има два варианта- или пациентът си плаща цялата услуга, или е пренасочван към болница, която не е достигнала лимита си.

В момента този лимит е атакуван в съда от редица пациентски организации, защото лишава пациента от избор. Аз не съм овца, която да разиграват по болниците в търсене на тази, която е била толкова непредпочитана, че да е запазила лимита си, благодаря. Цялата система е толкова сбъркана, че реално дава хляб на некадърниците и унищожава конкурентната среда, от което страдаме ние. Не знам кога се "рестартират" лимитите, но в края на периода ми е много интересно в Грудово ли ще ни пращат, ебаси.

Тъй като знанията са ми от обща култура, го обяснявам малко просто, но в същността си е това.

Всъщност, мила ми elimarin, без да съм пиар на болницата, бих желала да ти обясня, че изчерпването на лимита говори точно това- колко са велики от болницата.  Защо- подробно съм го обяснила по-горе. Най-предпочитаните болници най-бързо си стигат лимита.

KpucaHa, това което си написала изглежда е вярно. Скоро лежах в патологията на болницата и станах неволен свидетел на разговор между лекар и една жена от администрацията, мисля беше. Коментираше се че по средата на месеца лимита бил изчерпан, какво ще правят, че не могат да приемат планови пациенти или нещо такова. Не съм много запозната с тези неща, но от обяснението ти ми стана доста по-ясно. Предполагам това е причината и за уваличаването на парите за раждане. От една страна и аз съм в лек шок от случващото се с цените, но от друга като се замисля това положение го дължим наистина на управляващите Здравната каса. Все пак аз съм доволна от Девата и от отношението и грижите които съм получила до момента през бременността ми. В държавната болница няма да ми стъпи крака, в другата частна където имат двама неонатолози на кръст - също.  

# 536
  • Бургас
"Лично техен проблем" не е, лично наш е, на пациентите. Те от болницата са си сложили цените- който иска.
 Проблемът е НАШ, защото лимитите са за ВСИЧКИ болници, не специално за "Дева Мария". Т.е. следващата болница, към която се насочим, също ще изчерпи лимита си бързо. После по-следващата и така...

НЕ НИ СТИГАХА ЛИМИТИТЕ НА НАПРАВЛЕНИЯТА ПРИ ЛИЧНИТЕ, СЕГА И ТОВА...

Едва ли вдигането на цените има нещо общо с лимитите, защото лимит за раждания НЯМА.

Това от къде го измисли? Разбира се, че има. ЩЕ паднат. Някой ден... "Тези дейности ще бъдат извадени от методиката за финансиране на болничните услуги, която се променя от надзорния съвет на здравната каса. Те ще бъдат финансирани по друг механизъм и под строг контрол."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4738131

# 537
"Лично техен проблем" не е, лично наш е, на пациентите. Те от болницата са си сложили цените- който иска.
 Проблемът е НАШ, защото лимитите са за ВСИЧКИ болници, не специално за "Дева Мария". Т.е. следващата болница, към която се насочим, също ще изчерпи лимита си бързо. После по-следващата и така...

НЕ НИ СТИГАХА ЛИМИТИТЕ НА НАПРАВЛЕНИЯТА ПРИ ЛИЧНИТЕ, СЕГА И ТОВА...

Да, така е права си,проблемът е наш. Но какво ще правим сега с тези цени?

Това от къде го измисли? Разбира се, че има. ЩЕ паднат. Някой ден... "Тези дейности ще бъдат извадени от методиката за финансиране на болничните услуги, която се променя от надзорния съвет на здравната каса. Те ще бъдат финансирани по друг механизъм и под строг контрол."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4738131

# 538
Да, така е, за съжаление проблемът си е наш. Но какво ще правим сега с тези цени??

# 539
Ще се доверим като всяка втора майка на Окръжна.Защо толкова го преживявате това,че ще родим там?Има доста положителни мнения,аз лично вече се примирих за там..

Общи условия

Активация на акаунт