Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 30

• 58 493
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Благодаря много момичета!  Hug Стискайте палци за следващия тест Simple Smile

# 586
Момичета днес ми е 15 ден от цикъл и отидох за проследяване преди разширена биопсия и има фоликули по 5-6мм и лигавица 10мм. Директно попитах Стаменов при положение,!! че имунологичната биопсия от Юли ми е добра налага ли се сега тази и дали може направо трансфер пак да направим,той каза че може и ми изписа утрогестан от днес и днес да го смятаме нулев ден и че скоро овулация съм нямала да имам. Позамислих се и се върнах пак в кабинета да попитам няма ли да поставяме Прегнил все пак и да чакаме овулация,каза че не. Септември на предния трансфер пак нещо изтървахме овуто. Ходих на 10,12 и 15 ден от цикъл и на 15 ден доминиращия фоликул сам се бе спукал и Стаменов каза,че вероятно предния ден се е спукал. newsm78 Е пак отрицателен беше. Та сега ми стана много странно че няма да гледаме овулация,а пари пак на вятъра не ми се хвърлят.

# 587
  • София
Странна ми е практиката със ЗЕТ, за първи път се сблъсквам с нея.
Днес ми е 7-ми ден от пукцията, на 5-ти ден се чух с ембриолозите и ми съобщиха, че ще изчакат ембриончето до 6-ти ден и ще замразят. Вчера цял ден чаках и нищо, звънях на тел. номер даден в темата, дадоха ми указания да изпратя на следващия ден ЕГН и мейл на смс и ще получа по пощата резултат.
Изпратих преди 2 часа смс и тъй-като нямам още поща, звъннах и за първи път ми държаха груб тон, имало много хора преди мен да съм си чакала. Ок, но аз имам право да се ядосвам, а говоря с нормален тон, а отсреща получавам лошо отношения.

Ухх, ядосах се, а трябва да съм спокойна.

И за да ме разберете напълно, ще уточня, че за 4 години стимулации за първи път имаме някаква бройка, макар и оскъдна и ми е много важно и напрегнато, какво се случва.

# 588
Момичета, какво лечение най-често се прилага в Надежда при хидросалпингс - прекъсване на тръба, пластика, махане на тръба? На вас какво лечение са ви приложили? Вече е почти сигурно, че имам тази придобивка, лекарите го виждат на ехограф - вече трима го потвърдиха.  Sad

# 589
  • Пловдив
Момичета, какво лечение най-често се прилага в Надежда при хидросалпингс - прекъсване на тръба, пластика, махане на тръба? На вас какво лечение са ви приложили? Вече е почти сигурно, че имам тази придобивка, лекарите го виждат на ехограф - вече трима го потвърдиха.  Sad
SAB-f,аз съм бивша пациентка на клиниката...преди прилагаха прекъсване на тръбите чрез лапароскопия или хистероскопско запушване.Моят съвет е ,щом има хидросалпинг,да махнеш тръбата...и възможно по-скоро да се направи стимулация.
Има резон тръбите да се прекъсват само,за да се запази фимбриалният апарат,които стимулира яйчника,но щом хидросалпингса е толкова голям,че да се вижда на ехограф...не рискувай с прекъсване.По време на стимулация нараства още повече и няма гаранция,че не влияе...Само споделям личен опит...
Успех!

# 590
  • Пловдив
SAB-f,аз съм бивша пациентка на клиниката...преди прилагаха прекъсване на тръбите чрез лапароскопия или хистероскопско запушване.Моят съвет е ,щом има хидросалпинг,да махнеш тръбата...и възможно по-скоро да се направи стимулация.
Има резон тръбите да се прекъсват само,за да се запази фимбриалният апарат,които стимулира яйчника,но щом хидросалпингса е толкова голям,че да се вижда на ехограф...не рискувай с прекъсване.По време на стимулация нараства още повече и няма гаранция,че не влияе...Само споделям личен опит...
Успех!

Аз също съм на мнението на ZOK, по-добре да се премахнте тръбата. При мен д-р Персенска след цветна снимка го откри и насрочихме операция за премахване на следващия цикъл. Хидросалпингса е течност, която се събира в тръбата и е токсична за бъдещия ембрион. Думите на д-р Персенска бяха "Аз няма да се наема да ти правя процедура /ин витро/ при тези обстоятелства", защото аз се дърпах от операцията, но след кратка консултация насрочихме дата. Стискам ти палци и ти желая успех!

# 591

Успех!
Защо трябва да се започне стимулация веднага. Година преди първия опит ми махнаха тръбите, уж щяха да им правят пластика, ама като видели за какво иде реч кръц кръц. Правих ин витрото след година.  newsm78

# 592
  • Пловдив
Мацки, от 25 не съм на дуфастон, а цикъл няма  ooooh! ooooh! ooooh!  Вече седем дни, започвам да се притеснявам, а и симптоми да ми дойде също няма, освен че гърдите ме болят  Crossing Arms Някоя имала ли е подобни перипети? И от какво може да се случва това?

Аз също трябваше да правя ЗЕТ този месец, но заради тази липса на цикъл ще пропусна  Thinking

Самоцитирам се, защото още го няма цикъла ми  ooooh! ooooh! ooooh!
Току що правих пиклив тест и е отрицателен естествено, не че се надявах на по-различен резултат.
Вече почвам да се притеснявам какво се случва   smile3518 smile3518 smile3518

# 593
  • В сърцето на любимия човек
Защо трябва да се започне стимулация веднага. Година преди първия опит ми махнаха тръбите, уж щяха да им правят пластика, ама като видели за какво иде реч кръц кръц. Правих ин витрото след година.  newsm78
Защото SAB-f е писала и преди, че има ендометриоза и няма много време, защото пак има ендометриозни кисти. Ако чака година може да остане без яйчници.

# 594
Саб, и моя позната с хидросалпингс й махнаха тръбите и веднага след това инвитрото й се увенча с успех.
А ти имаш ли хистология от кистите, ако са ти махани до сега, че наистина са ендометриозни?
Ендометриозните кисти ли бяха шоколадовите? Ако са ендометриозни кисти има изменение в туморните маркери. При мен имаше съмнение за ендометриозна киста, но туморният маркер не беше изменен, и опитен онколог още преди операцията каза, че това не е ендометриозна киста, а самият оператор беше на мнение, че ще открие ендометриозно огнище.

# 595
gerda1, имам леко завишение в CA125. Така, че сигурно са ендометриозни. Да, доколкото съм разбрала хистологиите си, те потвърждават, че съм имала ендометриозни кисти. Довечера като се прибера от работа ще цитирам подробно това, което пише в тях.
zok, възможно ли е при премахване изцяло на лявата тръба с хидросалпингс, левият яйчник да спре да прави фоликули и да е на практика неизползваем? Sad

# 596
Не мисля, че яйчникът страда чак до такава степен. Ще функционира нормално, спокойно.

# 597
Аз не бих препоръчала Щерев.

Аз също.

Меко казано ми е странно, че това предложение идва от тяхна бивша пациентка  newsm78

Ми тя потребителката твърдеше, че крадат и ембриони, ама.....

# 598
  • София
Момичета, трябва ли да спра Глюкофажа след трансфера, забравих да попитам и продължавам да го пия вече трети ден.

# 599
Иля, аз го пих до седмица преди раждането! Peace Но най-добре е консултация с ендокринолог, не с репродуктивния лекващ лекар, а с ендокринолога Peace

Общи условия

Активация на акаунт