Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 30

• 58 439
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък знам за фолиевата, че се пие когато забременееш, защото не се натрупва в организма, а наистина е необходима за ембриона.
В една друга клиника ме караха да я пия още преди да са ми направени каквито и да е изследвания, пих я три месеца и се отказах. Сега чакам знак от д-р Персенска, ама тя не е повдигнала въпроса.  Grinning

# 676
Не,само морфологията не беше много читава,но казаха че не била проблем да забременея нормално....но не ставаше работата...Слава богу не се наложи да търсим допълнителни причини.

# 677
А аз пия 10 вида добавки, ако не е и повече  ooooh!

Иначе няколко пъти съм имала некачествени яйцеклетки въпреки добавките, така че те не са панацея.

Пънче мерси за четивото, умирам си да се ограмотявам Joy

# 678
Точно какви хормонални изследвания е добре да направя на трети ден от МЦ, за да се явя с тях на първичен преглед?
Чета, че някои правят DHEA-S, SHBG, 17-OH-прогестерон,   Андростендион, FSH,LH,Естрадиол.

# 679
След първичния преглед, докторката поиска изследване за LH, FSH и Estradiol на втори, трети или четвърти ден от цикъла. Може и при теб да е така, но май зависи от лекаря. Аз съм при д-р Персенска. След това на чист ден иска TSH, FTU, TAT, MAT и PRL. Добре е да носиш и цветна снимка, ако имаш такава.

# 680
Аз пък знам за фолиевата, че се пие когато забременееш, защото не се натрупва в организма, а наистина е необходима за ембриона.
В една друга клиника ме караха да я пия още преди да са ми направени каквито и да е изследвания, пих я три месеца и се отказах. Сега чакам знак от д-р Персенска, ама тя не е повдигнала въпроса.  Grinning
Пие се преди да забременееш, защото гръбначният стълб на плода се оформя в първите 28 дни на бременността и докато се усетиш може да е късно, а последствията могат да бъдат ужасни.
Момичета, пийте си фолиевата киселина още докато правите опити, несериозно е да се играе на руска рулетка с толкова важни неща.
Аз не съм спирала мета варианта откакто опитваме, вече година и осем месеца, може би като извадила късмет да имам рядко срещаният лек вариант ма спина бифида съм наясно, че тези болести съществуват и се случват, дори на нас Rolling Eyes

# 681
Момичета, имам питане. Имам няколко неуспешни бременности от нормално забременяване. Няма изследване в клиниката, което да не сме направили и всичко да ни е наред. Сега два месеца уж засичаме ову, ама не се получава. та си разсъждавам - е ли е удачно да поискам ИНСЕ или някаква друга "намеса", както се изрази д-ра.

# 682
  • В сърцето на любимия човек
kriss_and - правила ли си изследване за листериоза?

Скрит текст:
Моя много близка приятелка загуби 2 бременности и се оказа, че е носител на този микроб и вероятно това е причината за загубите. Всички останали изследвания (генетични, имунологични, SDI, хормони) им бяха наред. Само ТСХ и излезе малко по-високо (вероятно отключено след втория аборт) и откриха, че има таласемия, но в най-лека форма и тъй като мъжът и не е носител на таласемия това отпада като причина за аборт при нея.
Аз на своя глава също реших да пусна преди опит и се оказа, че също съм носител. Изписаха ми антибиотик и ми отложиха процедурата, докато титрите ми не спаднат.
Заразяването става чрез храна - от не добре измити зеленчуци, защото този микроб живее в почвата. Може да вирее в организма дълго време без да има някакви симптоми за това, но се активизира при бременност и води до спонтанни аборти. В интернет има много информация за листериозата, ако искаш погледни. Аз разбрах за тази гадина от съфорумка, загубила 4 бременности, докато открият причината  Tired

# 683
kriss_and - правила ли си изследване за листериоза?

Скрит текст:
Моя много близка приятелка загуби 2 бременности и се оказа, че е носител на този микроб и вероятно това е причината за загубите. Всички останали изследвания (генетични, имунологични, SDI, хормони) им бяха наред. Само ТСХ и излезе малко по-високо (вероятно отключено след втория аборт) и откриха, че има таласемия, но в най-лека форма и тъй като мъжът и не е носител на таласемия това отпада като причина за аборт при нея.
Аз на своя глава също реших да пусна преди опит и се оказа, че също съм носител. Изписаха ми антибиотик и ми отложиха процедурата, докато титрите ми не спаднат.
Заразяването става чрез храна - от не добре измити зеленчуци, защото този микроб живее в почвата. Може да вирее в организма дълго време без да има някакви симптоми за това, но се активизира при бременност и води до спонтанни аборти. В интернет има много информация за листериозата, ако искаш погледни. Аз разбрах за тази гадина от съфорумка, загубила 4 бременности, докато открият причината  Tired

Шефкетова каза, че няма нужда. Аз я питах специално за това

# 684
Тя и моята приятелка е пациентка на Шефкетова, но направи теста на своя глава и заекът изскочи  Thinking
Не казвам, че не трябва да се слушат лекарите, но това не е скъпо изследване и може да спести много болка.
Скрит текст:
След моя позитивен тест за листериоза знам, че въпросът е бил обсъждан с д-р Стаменов, но не знам до какво решение са стигнали и дали ще го включат в задължителните изследвания преди опит (защото това обрича опита на неуспех).

ПП: факт е, че това е рядко срещана инфекция, но и токсоплазмозата е такава, а почти всички бременни се изследват за нея  Wink
Моята логика е, че ако мога да направя нещо, което да подобри шансовете за успешен опит - ще го направя.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 10:58 от пънче-мънче

# 685
Тя и моята приятелка е пациентка на Шефкетова, но направи теста на своя глава и заекът изскочи  Thinking
Не казвам, че не трябва да се слушат лекарите, но това не е скъпо изследване и може да спести много болка.
Скрит текст:
След моя позитивен тест за листериоза знам, че въпросът е бил обсъждан с д-р Стаменов, но не знам до какво решение са стигнали и дали ще го включат в задължителните изследвания преди опит (защото това обрича опита на неуспех).

ПП: факт е, че това е рядко срещана инфекция, но и токсоплазмозата е такава, а почти всички бременни се изследват за нея  Wink
Моята логика е, че ако мога да направя нещо, което да подобри шансовете за успешен опит - ще го направя.

Ще го направя тогава. Благодаря много

# 686
  • София
Пънче, не бях чувала за листериоза, много полезно, благодаря.  Hug
А каква е цената на изследването?

# 687
Иля -  21лв + 6лв за взимане на кръв, но се прави само в Национален център по заразни и паразитни болести. Намира се до парк "Заимов".
Знам, че приемат и серум (не кръв) по куриер от други градове, но най-добре да се говори с тях по телефона, за да се уточнят подробностите. Пробите се пускат за изследване всеки петък - т.е. ако вземат кръв в понеделник се чака до петък за резултатите.

# 688
Пънче, не бях чувала за листериоза, много полезно, благодаря.  Hug
А каква е цената на изследването?

За Пловдив правят в Хронолаб. Казаха ми цена - 24 лева и става за 16 дни

# 689
Включвам се и аз да ви следя по темата за листериозата. Живо ме заинтригува тъй като се оказва, че не съм го правила измежду "хилядите" други.
Пънче, според теб възможно ли е това да е причина за неуспешен опит инвитро, ако на лице няма открита друга причина?

Общи условия

Активация на акаунт