Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 30

• 58 460
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, винаги ли правят биопсиите 5 дни след доказана овулация. Възможно ли е да правят тази процедура и в ановулаторен цикъл?

До колкото съм запозната трябва да е минала овулацията задължително.Имам три биопсии и на трите пъти проследявахме овулацията.Успех следващия месец  bouquet

Всъщност е възможно и при ановулаторен цикъл. Имитира се овулация - пият се хапчета за лигавицата (естрофем евентуално, но не помня аз да съм пила), после се слага утрогестан и на 5-ия ден се прави биопсията.

# 616
Zori_f, а защо трябва да е без упойка цветната снимка?

# 617

Момичета, да ви питам нещо, което май не е много за тук, но ме интересува конкретно за Надежда- ММ има 72 % антиспермални антитела IgA. Д-р Шефкетова каза, че можем да изберем - да пие Медрол или да направим консултация с имунолозите, какво бихте ме посъветвали?
[/quote]

Аз самата съм възхиена от професионализма  и подхода на доц. Балтаджиева, която прави имунологичните консултации в клиника Надежда.

# 618
Zori_f, а защо трябва да е без упойка цветната снимка?

Аз попитах Шефкетова и тя ми каза да е без упойка. Така или иначе с упойка е със 70лв. повече, а точно сега преди празниците ми идва малко в повече. Надявам се да не е толкова страшно, колкото си мисля.  newsm17

Да ви попитам за изследвания на FSH и LH в Надежда, записва ли се час? Ако се обадя два дни предварително, дали ще има свободни часове?

# 619
  • В полите на Пирин планина
Не се записва час, можеш да идеш когато искаш.

# 620
За лабораторията не се записват часове

# 621
Много ви благодаря   bouquet

# 622
Изискват ли хормоналните изследвания да се правят в Надежда или може и на друго място?
Днес или утре трябва да си направя, а ще пътувам и няма да съм в София.

# 623
Ако са по време на  стимулация се правят в клиниката,но иначе съм правила хормонални изследвания и другаде преди стимулация.

# 624
Момичета, винаги ли правят биопсиите 5 дни след доказана овулация. Възможно ли е да правят тази процедура и в ановулаторен цикъл?
[/quote]
До колкото съм запозната трябва да е минала овулацията задължително.Имам три биопсии и на трите пъти проследявахме овулацията.Успех следващия месец  bouquet
[/quote]

Всъщност е възможно и при ановулаторен цикъл. Имитира се овулация - пият се хапчета за лигавицата (естрофем евентуално, но не помня аз да съм пила), после се слага утрогестан и на 5-ия ден се прави биопсията.
[/quote]
Благодаря за мненията   bouquet
Попитах, защото вчера бях на проследяване на 17-ти ден от МЦ, лигавицата беше 12 S и имах 7-8мм фоликули в двата яйчника newsm78. Казаха ми да запиша час за биопсия в четвъртък и ми изписаха утрогестан. Първоначално реших, че съм имала доминантен фоликул и той се е спукал. Но докато се прибирах към къщи се замислих, дали въобще съм имала овулация.

# 625
Здравейте да попитам в неделя могат ли да се получават резултати и до колко часа?

# 626
Мерси, Маймунка!  Simple Smile

# 627
# 628
  • София
Да ни е жив и здрав д-р Стаменов.Да сбъдва най съкровенните ни мечти.Честит Рожден Ден на патерица newsm59

# 629
Здравейте, аз също съм пациентка на клиниката, но от скоро.Доста дълго чаках да дойде и моят ред на 12 ноември ми беше часа при доктор Шефкетова след цял месец проследяване на овулацията установи, че имам овулация и ми предложи инвитро на ЕЦ тъй като няма причини да не забременявам, но не се получава вече 5 год. Какво ви е мненито за инвитро на ЕЦ имам ли шанс ?

Общи условия

Активация на акаунт