Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Gadamer, благодаря ти за личното съобщение  bouquet

Много, много е хубаво всичко! Стилно, с много вкус, без показна претенциозност, уютно и спокойно, без изпадане в умиление, и най-вече различно. Поздравления!

# 241
  • София
harry10 писах ти на лични  Peace
Gadamer, ужасно много благодаря    bouquet!  Какво да кажа - нямам думи! А и всичко са казали момичетата! Невероятен стил, изисканост и красота! Просто прелест!
Поздравления!
П.П. Ау, видях любимия Дежром Джером - "Трима души в една лодка без да се брои кучето". Ако  това е и една от твоите любими книги направо сме една кръвна група! /но само по отношение на книгите, де, - аз за съжаление не притежавам и една десета от твоя стил/
Още един път благодаря!

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 17:41 от harry10

# 242
  • Варна
Аз най-накрая да намеря малко време да кажа едно УАУ на Гадамер. Ама всичко е Рай. А пък "мъжката" тоалетна е разкош. Завижд за подовото отопление. И аз много исках, но в моя случай има замесен един мрънкащ Козирог, та ми се размина. Да кажа и едно браво за липсата на мивка нюню в тоалетната. Значи, много ги мразя. Само се пречкат и аз никога не си мия ръцете в тях, тъй като се пръскам цялата. Винаги в най-близката нормална мивка. Та не разбирам поставянето им.

Данон, тъй като аз съм от хората с ограничен бюджет, но с големи желания, харесвам и имитациите. Та, бялата тухлена стена е страхотна. Особено в съчетание с дюшемето, мммм.

А бетонът  Heart Eyes

# 243
  • София
Успях и аз да видя красотите на Gadamer  Heart Eyes

Danon и ние имаме такива врати в една къща в село, малко по-надолу по р. Марица  Wink Явно моделът е бил такъв за областта преди...  70 г.  Simple Smile 

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 15:45 от sofyia

# 244
На майка ми в къщата вратите бяха такива.Къщата на около 60-70г.Много хубави,но не ги реставрирахме ,сложихме "модерни",за което сега съжалявам.

Данон,много хубава баня>Simple Smile
Бетонните подове аз не ги харесвам за дом,но благодаря на Барба ,че ми даде идея как да си оправя смотаните плочки в гаража.

МАлкото апартаментче не виждам как може да е приложимо за живот ,освен ако нямаш 3 ризи,5 тениски,2 якета и 4 чифта обувки.Без нищо повече. Crazy Гледала съм едни предавание за обзавеждане,където от 20кв.м площ правеха чудеса в Хонконг и Тайланд.)))

# 245
Blue_water (ако не бъркам Blush) искаше тухлена стена и интензивно зелено в кухнята + още други неща. Ето идея тези два ефекта да се обединят в едно:

# 246
отказахте ме тотално от идеята да сложа пералнята и сушилнята в банята Simple Smile само трябва да измисля някакъв шкаф без дръжки и да гледам да равня със стената , че мразя по принцип шкавофе вградени в антрета и коридори Simple Smile като имам идеен проект по пълен ще го пусна за да кажете и вие мнение
A защо не в кухнята? Естествено ако имаш достатъчно място в нея. Моята пералня и сушилня са вградени в кухнята и ми е повече от удобно.

# 247
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пералня и сушилня в кухнята не е проблем, ако кухнята е отделно помещение. В случаите, когато кухня, трапезария и дневна са едно общо, е доста неприятно уредите да бучат и центрофугират. Като се има предвид, че програмите на сушилнята са между 2 и 4 часа и през това време барабанът постоянно върти и премята дрехите, шумът определено се чува. А моята сушилня се води за доста безшумна. В нашето семейство времето си го прекарваме на 90 % в тази зона, в другите стаи отиваме само да спим. Затова изнесох пералнята и сушилнята, вземайки ценно пространство от антрето, въпреки, че в кухнята имах място бол. Съжалявам, че нямам отделно мокро помещение, да го шумоизолирам, за му затворя вратата и да си бучат там уредите, колкото искат.
За банята пак ще кажа, че ако е голяма, с добра вентилация, с нивелиран под, в частта, където ще е пералнята, с изолиране на уредите от мокрене и влага, проблем няма. Много е важно пералнята да е нивелирана, а в баните винаги има наклон към сифона.

# 248
Да така е, но ако трябва да избирам между това да ми ръждяса машината и това да ми шуми в кухнята, избирам второто. Другото което не разбирам, защо е необходимо да се мокри целия под в  банята? В моята баня под душа ми е изолирано от останалия под и така не ми се мокри никъде другаде освен пода под душа. Знам че е въпрос на вкус, но мразя да влизам в баня с мокър под и да слагам чехли, които пък после да оставям в банята, защото са мокри и ще направя стъпки след себе си ...
А за сушилнята, не знам каква е твоята, но на моята и е достатъчно 30-40 минути за да ми изсуши прането.

# 249
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е нужно да се мокри целия под, разбира се, но повечето бани са такива, най-вече заради малката им площ. А и дори да не се мокри навсякъде, ако парата при къпане не е изолирана само в душото пространство, пак ще навреди на уредите и ще ръждясат в един момент. Не случайно имаше толкова въпроси относно врати масив или МДФ на бани - дори да не се поливат с вода, от влагата могат да се изметнат, надуят и прочие. Това е обяснението на така предпочитаните ПВЦ врати за баня у нас. Всичко си зависи от конкретния случай. В моята баня нито се мокри, нито излиза пара от душовото пространство, имам подово, което топли и изсушава всичко, обаче в случаите, когато банята не е такава, трябва да се има предвид какво може да се случи.

Сушилнята ми сама преценява колко време да суши, но програмите й са предварително зададени, да кажем програмата за хавлиени кърпи е 4 часа. Ако сложа по-малко кърпи ще ги изсуши за 1 час примерно, ако сложа повече  - за 2 часа. Но нямам случай да я напълня и да ми изсуши за 30 минути. Моята е с капацитет 9 кг.

# 250
Koлкото и да е малка една баня, винаги може да се предотвраати мокренето на пода. Просто в Бг сме свикнали с сифон на пода и да се мокри на всякъде.
За сушилнята не знам какво да ти кажа, но ако моята суши 4 часа, бих я върнала и бих си купила нещо друго.

# 251
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пак казвам, че моята не суши 4 часа, винаги свършва преди зададеното време. Ти колко кг пране слагаш?

Не виждам за какво спорим - аз давам съвети в кои случаи не се препоръчва уреди в баня, ти казваш, че не виждаш защо в България баните били такива и такива, а не други.

# 252
Не ме разбирай на криво, но за мен е немислимо да суша повече от час. Суша толкова колкото има в пералнята, а пералнята я тъпча до горе. Примерно комплект двойни чаршафи + 2 големи хавлии + 2 малки и за това няма да ми отнеме повече от час сушене. Ако сушилнята ти е 2 в 1 с пералнята съм съгласна да отнема толкова време, но за отделна сушилня за мен е недопустимо повече от час.
За баните, моята баня е подобна на тази и макар да стъклото да е само до средата, нямам никакво мокрене по останалия под.  Peace

Скрит текст:

# 253
Моите бани са сравнително големи,едната е 8кв.,другата 7кв. и само от парата от къпане стават целите в конденз.Отваряме прозорците след къпане,но влага определено има.Вода по пода нямаме,освен под душа,но не бих сложила уред в банята заради конденза,който виждам.Сега много съжалявам,че въпреки прозорците не сложихме и вентилатори,които да работят докато се къпем.Лятото влизаме под душа на открехнат прозорец и е по-добре положението.
 Подовете ми са много лека денивелация ,сифонът е скрит до тоалетната чиния в ъгъла,може да се сложи уред ,но не съм привърженичка.
За шумът от уредите съм напълно съгласна,аз имам отделно мокро помещение и пак ги чувам.Сушилнята ми е висок клас,Сименс,но суши по усмотрение: може да свърши за 40мин.,може и за 2часа.Пералнята ми има везна и я пълня според избраната програма,тя ми определя количеството,като най-много събира 9кг.Сушилнята работи по същия начин: ако има много дрехи суши повече време,ако са по-малко времето е по-кратко.Зависи и от оборотите на центрофугиране,които съм въвела ,и на които са се въртяли дрехите в пералнята,както и от материята.

# 254
Мммм, за да се включа в заформилия се махленски спор ще кажа, че моята сушилня суши по около 2 часа, понякога и повече, нямам никакво намерение да я връщам понеже е много по-щадяща от сушащите 30 мин. Пералнята и сушилнята ми са в коридора, скрити в гардероб. И двете са АЕГ по 7 кг., една над друга със специална, пригодена за тази цел подложка между тях. Много е удобно и много по-удачно отколкото да вадиш прането в холокухнята си, е разбира се, ако има възможност.

Общи условия

Активация на акаунт