Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 264
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
.............. Засега нямам идея какво да го правя. Laughing
Ахахаха, не знам за какво, но ми трябва Joy.

# 271
kikamora просто искам да махна пералнята и сушилнята от кухня-та . Някак си не го възприемам . Помещението което ще ползвам за кухня-трапезария е това : http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/f1/50/3ff150042d32235c … 75c6cb23f23ff.jpg
Смятам че мога да събера там и пералня и сушилня , но ми се струва че ще ми дойде малко тесничко - ще има само маза за хранене и оборудване за кухнята в тази стая .
Всичко е въпрос на навик  Wink, а и тук с говорим по принцип и какво бихме направили при едни идеални условия, но в повечето случаи действителността няма нищо общо с това какво искаме и как го искаме. При идеални условия искам мокро помещение, а при не идеални такива- предпочитам да са ми в кухнята, която при мен е отделена от хола и изобщо не ми пречи шума. Имам достатъчно пространство в банята, но не виждам изобщо как ще се съчетае с пералня и сушилня  Mr. Green.
Сега като се замисля, при майка ми и при сестра ми пералнята също е в кухнята, а баните им са постоянно с мокри подове, така че си е направо повече от опасно.

# 272
  • София
Със сигурност не са ми идеални условията, защото планирам да сваля пералня и сушилня в сервизното на приземния етаж (в момента пералнята временно е в малко помещение до кухнята).
Единственото, което не ми побира главата, е как ще разнасям кошове с пране два етажа нагоре надолу. Дори, съвсем сериозно, обмислях тръба от спалнята до приземния за мръсните дрехи  Whistling

# 273
Със сигурност не са ми идеални условията, защото планирам да сваля пералня и сушилня в сервизното на приземния етаж (в момента пералнята временно е в малко помещение до кухнята).
Единственото, което не ми побира главата, е как ще разнасям кошове с пране два етажа нагоре надолу. Дори, съвсем сериозно, обмислях тръба от спалнята до приземния за мръсните дрехи  Whistling
Бих се решила на такова преместване, само ако пералнята значително намалява кухненското ми пространство. Признавам си, че съм мързелива и гледам да полагам минимални усилия в домакинските си задължения и изобщо няма да си направя труда да катеря стълби и сутрин сигурно ще ходим да си търсим дрехите на приземния етаж Simple Smile. В последствие сигурно и гардероба ще преместя там  Joy.

# 274
Моята перална е в банята вече втора година и нищо и няма. На нейно място в кухнята си сложихме миялна. Пералната не е мръднала, нито ръжда, нито нищо. Новата перална я мисля в шкаф в антрето.

# 275
Assos, направо си за мини асансьорче Simple Smile

Барба, страхотно е  Peace

Дълго време се чудих и прелитах в решението си, но на финала се лиших от мини втора wc, в полза на мокро помещение, събрало вертикален бойлер, засега пералня с горно зареждане и куп препарати и посуди.
Освен цитираните шумотевици в кухнята, заемане на полезна площ, дазнещи уреди в банята, при мен действа и принципът на естетичност ... Пускаш я, идва някой, а дори и да не идва, едни гащи се въртят, а ти приготвяш гурме  Sunglasses

# 276
  • София
Не бих я сложила в кухнята, там се готви все пак. Не съм мързелива, пък и ще оформя дупата Mr. Green

# 277

Освен цитираните шумотевици в кухнята, заемане на полезна площ, дазнещи уреди в банята, при мен действа и принципът на естетичност ... Пускаш я, идва някой, а дори и да не идва, едни гащи се въртят, а ти приготвяш гурме  Sunglasses
Ами нали за това казах по- назад, че няма как пералнята да ми се впише в банята, а в кухнята ми е във вградена в шкаф с врата, така че никой не може да ми види гащите Joy.

# 278
Влязох само да благодаря със закъснение на Гадамер за изчерпателното инфо за икейските лампи и плочките bouquet, а се изумих от толерантността на някои хора и упоритостта на други Whistling

# 279
Различно мнение не е липса на толерантност Wink обаче нежеланието да се опитаме да приемем различно мнение, се нарича късогледство.

# 280
Къде да си поставим пералнята и/или сушилнята е въпрос на ли§но виждане съобразно навиците и възможностите на помещението. Идеалният вариант - отделно перилно помещение не винаги е наличен, затова, всичко останало е въпрос на компромис - антре, баня или кухня. Не виждам пойнт за спор изобщо. Ако антрето е малко няма възможност да се обособи перилно помещение, оставатбанята или кухнята. В момента, там където времнно пребивавам нямам място нито в кухнята нито в банята да поставя сушилнята, ами наистина е неприятен шума. Гледам ТВ и повишаван звука, за да чувам, а фоновият шум от сушилнята определено е дразнещ. Освен , че и естетиката е силно нарушена.

# 281
  • sofia
Моята пералня е в дрешника. Дрешник, който мъжа ми планира да направи втора баня. ПиснА ми с неговите идеи за преустройства.....
Сушилня нямам и се замислям. Само зимата ми е малко зор, иначе имам големи покрити тераси и нямам проблем с простирането. Но пък сушилнята ще заеме безценно място, което е за парцалките за пачуърка.

Арчо, подкрепям идеята ти пералнята и сушилнята да не са в кухнята, ама къде да са - не знам  Simple Smile

# 282
При нас пералня със сушилня 2 в 1 се намира на приземния етаж, до който се стига по вътрешно стълбище. Assos и аз търча 2 етажа надолу-нагоре (спалните са ни на 2рия етаж), но се свиква, да знаеш Simple Smile Кухнята ни е голяма и е отделна стая, предстои да бъде реновирана, но не смятам да отделя място за пералнята и сушилнята в новия проект. Не я искам в кухнята и това е - и при мен предизвиква асоциации за гащи и храна. Харесва ми този уред да си е отделен далеч от ежедневните помещения. Когато е възможно, разбира се.

# 283
И моята пералня е в дрешника към спалнята, непосредствено до родителската баня. Удобното е, че има къде да си събирам дрехите за пране и не се налага да разнасям легени в дневната зона. Другият аргумент също беше, че не искам излишни шумове в дневната, а и предпочитах да ми остане 1 шкаф повече. Сушилня не ползвам, защото имам големи тераси.
Действително най - добре  е да си имаш отделно мокро помещение. Имам съседи, които са си изнесли пералня и сушилня в гаража, защото е със складово помещение. Така са свикнали от продължителното си пребиваване в чужбина.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 09:26 от pep_si

# 284
  • Варна
Моята пералня е в дрешника. Дрешник, който мъжа ми планира да направи втора баня. ПиснА ми с неговите идеи за преустройства.....
Сушилня нямам и се замислям. Само зимата ми е малко зор, иначе имам големи покрити тераси и нямам проблем с простирането. Но пък сушилнята ще заеме безценно място, което е за парцалките за пачуърка.

Арчо, подкрепям идеята ти пералнята и сушилнята да не са в кухнята, ама къде да са - не знам  Simple Smile

Vesi сушилнята може да е изнесена на остъклена тераса.

Относно дилемата къде да е пералнята, в кухня или баня, аз съм за банята. Едва ли си държите дрехите за пране в кухнята и сортирате преди пране пак там. Но понякога не можем да избираме, особено когато мястото е кът.

Общи условия

Активация на акаунт