Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
твърде подредено, твърде премислено, перфектно. Аз обичам еклектиката и уюта на случайни съчетания и събирани с времето предмети, цветовете, които сами са станали картина, а не избирани внимателно по каталог. И все пак бих отишла на гости на чаша шампанско в лофта в The Red Apple Simple Smile
Много ми харесва как си го описала и споделям същото мислене!

Аз си признавам, че не харесвам 3-те сгради на входа на София, като се идва от Горубляне - на Benchmark, космическата станция и кулата в Пиза. Трите една до друга, на фона на Младост и горубленските автокъщи..... Sick Дори и околната обстановка да беше по-различна, просто ми идват в повече събрани заедно. Защо никой не мисли какво има в съседство като прави проект?
Joy ... и тук споделям!

# 661
На мен ми харесва идеята на сградата, ап. там са насочени към определен тип хора, в което няма лошо. Мястото е хубаво, но е доста шумно, а и най-вероятно прашно. Иначе вътре ми харесва, поне това, което видях - 4 метра тавани, разчупени ателиета на 2 нива. Не знам дали всички ап. са така. Интериорите, които показахте от там са ми доста стерилни. Някъде бях чела, че продават тераси, някой чувал ли е нещо. Аз бих живяла на последен етаж, с голям балкон /какъвто сега нямам/ и голямо отворено пространство. Мисля, че има отворено заведение там, ще взема да се вдигна да разгледам.

Нещо тип склада - http://www.saltfilm.com/Salt_Film_Location.aspx?cr_i=419084& … age=2#crumbs_view

# 662
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като влизаш в София от едната ти страна те посреща сграда като писта за ски скокове, а от другата страна - сграда, която се е килнала точно в твоята посока, аха ще падне върху теб и колата.

Има сгради, които успешно успяват да се впишат в околната среда, въпреки, че са много различни, ето два примера, които харесвам:

Сградата на Европейската комисия на Раковска:
Скрит текст:

Сградата на централен вход на Южен парк:
Скрит текст:

Извинявам се за отклонението, все пак е тема за интериор, а не за екстериор.

# 663
Птица, не исках да акцентирам върху калта, а че не разпознах мястото и го написах (уж) по-шеговито. Бързах да свърша някакви неща и да излизам, нямах време да търся местоположението на сградата на картата. Уверено си мислех, че все още бих могла да разпозная оживено място от София с един поглед - пък то, поляни, никакви познати ми референци. Simple Smile))))) Затова ги споменах. Wink Съжалявам, София е и моят град, не съм искала да звуча снизходително.
Съвсем не съм го възприела така Peace
Просто някои неща наистина се забравят. Или просто недообмислят.
Аз например преди време с голяма завист зяпах зелените крайпътни банкети в Северозападна Франция, докато се светна, че няма как някой да полива покрай пътищата, просто климатът е влажен и затова са такива и през лятото Simple Smile

Първата снимка не е истинска, да, то си й личи. За втората се колебая. Другите обаче са. Ще взема да я махна Simple Smile

Гадамер, навсякъде има такива "лепнати" необмислено сгради. С времето им се свиква, после стават неотделима част от пейзажа.
Това да не е нещо по-различно Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:40 от птица

# 664
  • Варна
Аз да си внеса интериорната тематика.
Чудни трапезарии в мой стил.

Тази е Мартин Лоурънс Булард. Установих, че ми е голям любимец. Заедно с Денио.

# 665
Е то е ясно,че не можем всички да харесваме едно и също.
Колкото до интериорът в Ред Апъл мисля,че умишлено всичко е така подредено-просто за снимките.Не мисля,че някой успява да поддържа перфектна подреденост.А и като се сложат личните предмети нещата се променят.
Видяхте моята къща,подредена,като за показване...Ако ви я снимам сега ще припаднете...Simple Smile))))
Последните интериори ми харесват,приемам ги,но не бих си направила такава къща.Просто не ме влече.)))

# 666
  • Варна
ДХЗ, в твоята къща има живот. Вижда се, че има дух в нея.
В показаното жилище аз такъв не усетих.

# 667
Според мен това е само проект, интериорът, който показа Ема http://studiomode.eu/private.html#201405-parkLoft,0. За него се съмнявам, че не е реализиран.

Апартаментите вътре се продават с паркет, който меко казано не е като на картинките.

# 668
Плочките на Шарка и на мен ми допадат, прочетох, че ще произвеждат и циментови плочки, което е супер. Не ми харесва ценатa от ~ 250 лв./ м2 обаче ( 1бр. 20/20 см - 2,5 EUR).

Не бях проверявала цените и се стреснах. Реших да ти проверя сметките  Joy аз ги изкарвам 62,5 евро/кв.м. (25 плочки в кв.м по 2,5 евро). Пак не е евтино, но не е безобразно.

Искам маса с плот като този от последната снимка на Богиня и метални крака - ще бъде зашеметяваща  Heart Eyes

# 669
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, Богиня, наистина са в твой стил - столовете, осветителните тела...

Ее, сградата куршум в Лондон е много красива, около нея няма други странни сгради, всичко е правоъгълно и скучно и тя някакси изпъква, а онези тричките сгради, за които говоря са по-изчанчени и трите заедно, та затова не ги възприемам. То поне да бяха красиви, да ги преглътна, а те ...ужас.

П.П Много харесвам и тази сграда, имам подобна лична снимка:
Барселона е пример за това как в една градска среда съжителстват много противоположни стилове, сгради, обаче някак се  еполучило много добре  Heart Eyes

П.ПП Хора, спрете ме с екстериорите, че много обичам да пътувам и мога да си каканижа глупости за сгради и места по света до утре вечер  Twisted Evil

# 670
  • София
Спирам те и ще се радвам на още снимки на терасата ти!  Wink
Като я определим като интериорен екстериор / спонтанно ми хрумна  Joy Joy / сме по темата!

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 17:10 от Vayana

# 671
gadamer, не са глупости. Simple Smile Hug

Много приятен tumblr блог. Вместо да вадя картинки, направо го давам: http://copenhagendepictions.tumblr.com/

# 672
Богиня, харесаха ми тези трапезарии. Мечтата ми е един ден да успея да направя вилата ни да изглежда по този начин, да отворя големи стъкла до земята към градината и стоейки вътре, да имам усещането, че сам на двора. Ще има още доста да си помечтая, като се има предвид колко време чаках за жилище и колко ни костваше да го ремонтираме и обзаведем и то с куп компромиси, а сумата надхвърли трикратно предвиденото.
Дървената маса от последната ти снимка - любов от пръв поглед!
По отношение на пердетата и тяхната дължина - моите в спалнята са много дълги, но на мен така си ми харесват. Обаче вече ми е омръзнало да обяснявам на всички, които са ги видели, че не съм сляпа и си имам шивачка, но ТАКА ми харесват.
 http://prikachi.com/images/827/7731827h.jpg

Във всекидневната отново са доста дълги, но там ги навързах, за да не ми скриват гледката към липата.

http://prikachi.com/images/815/7731815Y.jpg

Снимките са с ужасно качество на вече остаряла техника. Дядо Коледа?

# 673
  • Варна
На мен ми харесва идеята на сградата, ап. там са насочени към определен тип хора, в което няма лошо. Мястото е хубаво, но е доста шумно, а и най-вероятно прашно. Иначе вътре ми харесва, поне това, което видях - 4 метра тавани, разчупени ателиета на 2 нива. Не знам дали всички ап. са така. Интериорите, които показахте от там са ми доста стерилни. Някъде бях чела, че продават тераси, някой чувал ли е нещо. Аз бих живяла на последен етаж, с голям балкон /какъвто сега нямам/ и голямо отворено пространство. Мисля, че има отворено заведение там, ще взема да се вдигна да разгледам.

Нещо тип склада - http://www.saltfilm.com/Salt_Film_Location.aspx?cr_i=419084& … age=2#crumbs_view

И аз харесвам лофтове, високи тавани, големи пространства, според мен вдъхновяващи. Място за бетон, дърво и тухли, но и дървета могат да виреят в зимна градина. Децата могат да си карат колело в тракта Simple Smile

Много такива в Детройт приличат на външен вид на въпросната червена ябълка, което си е нормално за промишлените градове.

Относно вписването в околната среда - каква среда? В масовите панелни квартали, какви сгради биха подхождали?

Един в Италия
http://www.loft-addict.com/525-a-renovated-factory-in-spello-italy

Малко в повечко е вехтото в него за мен, но има много креативни идеи.

# 674
  • Варна
Аз харесах сградата и апартаментите в нея, като за мен това са интериори без да са се нанесли хора и без да са обживяни. Като за списание. За мен сградата е опит да се пренесе Ню Йорк в София. Със смесени чувства съм. Хем не си е на мястото, хем пък няма лошо. Просто не сме свикнали.

А, иначе, лофтове, тухли, бетон, Ню Йорк  Heart Eyes Може да ви се стори тъпо, но в жилището ми ще има почетно място за снимка на Ню Йорк и Рио - мечтите ми. Мисля, че ще ми е горям кеф да си ги гледам и да си казвам, че един ден ще отида там.

Общи условия

Активация на акаунт