Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 114
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Барба ме разби с калните поляни Joy
Забравила си, че България не притежава нито мекия и влажен климат на Англия, нито снеговете на Норвегия, нито топлото слънчице на Италия Laughing От декемри до март поляните ни са кални, те просто няма как да бъдат други, тучни и зелени Laughing Както и през август са обгорени и прашни. Климат, кво да го правим, как да го сменим Wink
Локацията е сравнително хубавото нещо при сградата - на входа на Южния парк, удобен градски транспорт и прилични булеварди и улици за подстъп наоколо. С известно поразчистване и оправяне на една малка част към пазара Иван Вазов, си става съвсем ок. Е, за който му харесва да е на кръстовище Laughing
Но пък гледката от прозорците е уау...
Иначе самата сграда поражда противоречиви чувства у мен. Харесва ми, че е различна, не ми харесва прекалената й различност Mr. Green Като крепост ми е.
Вътре наживо не знам какво е. Видяното сега не ми допадна. Ама хич!

На живо отвън изглежда красива.

А за тучните поляни: в нашето дворче тревата се полива целогодишно, и се подстригва редовно (това ни влиза в цената на поддръжката на комплекса), и си имаме "тучна" поляна 12 месеца от годината, не я виждаме само когато е прясно паднал снега. Значи и в БГ може...

# 646
На мен Червената ябълка много ми харесва и събужда у мен асоциации с Голямата ябълка. И голите тухли и Ню Йорк са ми любими и няма как сградата да не ми хареса. Колкото до интериорите от студиата, еми не ми харесват. Нито един не ми прилича на дом и не бих живяла там. Всичко е твърде подредено, твърде премислено, перфектно. Аз обичам еклектиката и уюта на случайни съчетания и събирани с времето предмети, цветовете, които сами са станали картина, а не избирани внимателно по каталог. И все пак бих отишла на гости на чаша шампанско в лофта в The Red Apple Simple Smile

От няколко дни се каня да ви покажа едни плочки - български, с мотиви от народния бит и фолклор. На мен много ми допадат и чакам с нетърпение следващите колекции. Любопитна съм за качеството, обаче. Ето ги и плочките https://www.facebook.com/media/set/?set=a.582943208476308.107374 … 442181&type=1

# 647
Сградата ми харесва и никога не ме е дразнила, за разлика от много други по бул. "България". Лофтът също ми харесва, но ми е скучен, няма нещо което да ме "грабне" и спечели. Студиото и според мен е от най-добрите в БГ, но не са "моите" хора.

# 648
...А за тучните поляни: в нашето дворче тревата се полива целогодишно, и се подстригва редовно ... Значи и в БГ може...
Вашето дворче не е цял парк над 130 хектара Simple Smile

Ето изгледи от и около сградата - в строеж, щом не вярвате Simple Smile
Скрит текст:
-
Скрит текст:
http://www.luximoti.com/Bulgaria/Sofia/Sofia/Real_estate/Studios … ale_in_Sofia.html

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:38 от птица

# 649
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да не се бърка засаден в затворен комплекс райграс, който се полива, коси и поддържа и който влиза в цената от няколстотин лева на месец режийни разходи, с диворастящата натурална растителност от бурени и треволяк, която си е характерна за нашите географски ширини. Озеленяването коства доста средства, а както знаем в БГ те не достигат за заплати и болници, камо ли за тревни площи. Това е за друга тема. Само да вметна, че в Резиденшъл парк като отида н агости на мои приятели и все едно съм в кино център с декори - дотолкова "идеалната картина" там не пасва на останалата градска среда. Както се пееше в една песен "I`m a Barbie girl, in a Barbie world", така се чувствам. После излизаш и след 500 метра се озоваваш в Младост 4. Удар с мокър парцал от жестоката действителност.

Тази сграда ми е една от любимите в София, много, много, много я харесвам и бих живяла в нея. Проектите на студиото ги оценявам като добре свършена работа, но никак, ама никак не са мои и не бих живяла по техен дизайн. Но бях сигурна, че Vayana ще ги оцени по достойнство. Ако някоя от вас пусне своето жилище и то изглежда така, ще съм много впечатлена, но към "просто проекти" съм по-критична. Също при вашите интериори оценявам личните ви идеи, дори и да е помагал дизайнер. В моят дом най-много се гордея с елементите, които сама съм измислила. И мога да кажа, че тези проекти чудесно представят модерния стил, по начин, различен от Acherno и техните кичозни ужасии.

Българските плочки са много готини, крайно време беше някой да се сети да ги направи  Peace

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 15:46 от gadamer

# 650
  • Русе, България
Плочките на Шарка много ми харесаха! Благодаря за линка към тях, събудиха истински интерес у мен!

# 651
Плочките на Шарка много ми харесаха! Благодаря за линка към тях, събудиха истински интерес у мен!

И от мен +1 за плочките! Желая им успех!

# 652
Тази сграда, която обсъждате не е проект, а е реална такава, нали? Имам спомен да съм виждала такава когато последно бях в София и помня, че ми хареса. На фона на панелките, бях впечатлена.

Аз искам да се намеся с въпрос свързан с пердета и щори.
Значи дограмата ни е бяла, PVC, така "заварена", тоест искам, не искам трябва да се нагодя спрямо нея. В дневната имам на дългата стена два големи, неотваряеми прозореца с парно под тях и една врата за терасата точно в края на късата страна. Вратата е със стъкло в горната си част, а долната й е бяло платно. Силно се надявам някоя фирма, която се занимава с дограма да успее да смени тази долна част със стъкло. Тавана ще бъде с гипсокартон. Още умуван, но за сега последното ми решение е корнизите да са скрити и където са те да има скрито осветление. Ето така: цък. Много харесвам обаче плътното перде да бъде много плътно и "тежко", а и също така да е по-дълго. Като например тук и тук. Не съм сигурна обаче как би изглеждало това при положение, че корниза ми е скрит, защото досега където и да съм видяла такива пердета, те са все на железен хубав корниз, който се вижда. Също така и не знам дали няма реално да изглежда все едно не разбирам от пердета и не съм наясно, че пердето трябва да бъде подравнено.  Mr. Green

# 653
Плочките на Шарка и на мен ми допадат, прочетох, че ще произвеждат и циментови плочки, което е супер. Не ми харесва ценатa от ~ 250 лв./ м2 обаче ( 1бр. 20/20 см - 2,5 EUR).

По отношение на Red apple, наистина не разбирам какво може да се хареса в тази сграда. Прилича на нескопосан четвъртит термитник. Разпределенията в 90 % са ужасни . Напр. Ап. А01 - 160 м2 състоящ се от триъгълна дневна с 3 терасички ~70/120 см.  , с решетъчен под , на който ако стъпиш ти се завива свят, ако си изпуснеш ключа ще си го търсиш пред блока и в никакъв случай не трябва да излизаш с пола, освен ако не искаш всички под твоя етаж да се запознаят с бельото ти. Спалните също са със сложни форми, което обаче не ги прави по- интересни, просто така са се събрали в контура на сградата. Санитарните възли за сметка на това са много спестени.
 Ап. А10 - 98 м2 от които 1/3 са коридори и т.н.
Със сигурност може да се проектира сграда с подобни материали, която да изглежда добре (напр. сградата на Биологическия факултет до БНР), но тази е толкова самоцелна и недоизмислена, че ако някога ремонтират Централният софийски затвор със сигурност ще изглежда по - приветлив от нея.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:19 от pep_si

# 654
С риск да обидя някой почитател на въпросната сграда, но за мен тя е нещо като отмъщението на архитекта, а и щръкналите дръвчета от различните нива са направо патетични.

# 655
  • Отвъд алеята зад шкафа
С риск да обидя някой почитател на въпросната сграда, но за мен тя е нещо като отмъщението на архитекта, а и щръкналите дръвчета от различните нива са направо патетични.

Лично аз не се обиждам никак, аз много я харесвам, мъжът  - никак, не спорим за това, всеки приема мнението на другия с усмивка  Peace

Аз си признавам, че не харесвам 3-те сгради на входа на София, като се идва от Горубляне - на Benchmark, космическата станция и кулата в Пиза. Трите една до друга, на фона на Младост и горубленските автокъщи..... Sick Дори и околната обстановка да беше по-различна, просто ми идват в повече събрани заедно. Защо никой не мисли какво има в съседство като прави проект?

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:08 от gadamer

# 656
Сигурни ли сте, че проектът на ред епъл е изпълнен? На мен ми прилича само на 3D.
Само това съм срещала като реализация
http://foresttrade.bg/FTTRDE_resources/content/gallery/flooring_ … hungaian_oak4.jpg
http://foresttrade.bg/FTTRDE_resources/content/gallery/flooring_ … hungaian_oak5.jpg
http://foresttrade.bg/FTTRDE_resources/content/gallery/flooring_ … hungaian_oak2.jpg

По мое мнение има доста интересни идеи и определено е доста лъскав, но изглежда не като за личен дом, а за корпорация. Аз разгледах и старите проекти, стилът на всичките е този от 2004г досега. Напомня шаблон налаган във всеки нов проект.

# 657
Ако е червената сграда на входа на южния парк до пазара Иван Вазов - мисля, че е завършена. Тази година, докато си бях в отпуска я мернах. Материалите за фасадата- т.нар. червени тухлички, както и оградата и вратите ми се сториха доста лъскави и качествени, но като цяло сградата не ми харесва. А постваните картинки май наистина са 3Д рендъринг. Сега се вгледах - особено по патетичните дръвчета на покривната градина си личи.

# 658
Птица, не исках да акцентирам върху калта, а че не разпознах мястото и го написах (уж) по-шеговито. Бързах да свърша някакви неща и да излизам, нямах време да търся местоположението на сградата на картата. Уверено си мислех, че все още бих могла да разпозная оживено място от София с един поглед - пък то, поляни, никакви познати ми референци. Simple Smile))))) Затова ги споменах. Wink Съжалявам, София е и моят град, не съм искала да звуча снизходително.

# 659
Гадамер, а пък тези сгради на входа откъм Горубляне изощо не съм ги виждала. Но си абсолютно права, че строенето и проектиранетое много хаотично , без никакво хармонизиране със средата, но и как да се хармонизира тази среда?....

Общи условия

Активация на акаунт