Отговори
# 1 020
Ами сигурно панела е бил на мода  Laughing
Помня, че майка дълго време се разправяше как не иска, но тогава нямаше 6-5... още повече като са казали, че ни пращат на оборотно в Обеля, застанала пред къщата и казала, че няма да позволи  Naughty
Само тези с къща ще ме разберат - утре да дойдат някакви и да ви кажат "стягайте си багажа, отивате в апартамент, тук ще строим кооперация"  Shocked

Единственият плюс беше, че къщата и дворът ни бяха доста големи и ни дадоха няколко апартамента /за всички има Wink/ Но наистина не помня дали сме плащали нещо, трябва да питам.  Rolling Eyes

# 1 021

Не съдя никой, всеки да си решава сам, но и аз много се дразня на хора, които са дошли тук и нехаят, приемат София като място, където спят и работят, и си "ходят" всяка седмица. Като чуя от някой, който е над 10 години, че си "ходи" направо ми става лошо. И аз не съм оттук, но и не стъпвам повече от 2 пъти в годината в родния град. Просто всичко вече ми е тук. Не може да си само паразит, да работиш тук и да нехаеш за всичко около теб.

Hug Страхотен пост. Евала.   bouquet
Определено това най-много ме дразни. Когато със зъби и нокти "драпаш" да си тук, а плюеш и обиждаш наред. Нито връзваме с вериги, нито затваряме. Всеки има право да е там, където му харесва /а не да плюе колко е лошо, пък да стои тук Wink/

# 1 022

Не съдя никой, всеки да си решава сам, но и аз много се дразня на хора, които са дошли тук и нехаят, приемат София като място, където спят и работят, и си "ходят" всяка седмица. Като чуя от някой, който е над 10 години, че си "ходи" направо ми става лошо. И аз не съм оттук, но и не стъпвам повече от 2 пъти в годината в родния град. Просто всичко вече ми е тук. Не може да си само паразит, да работиш тук и да нехаеш за всичко около теб.

Hug Страхотен пост. Евала.   bouquet
Определено това най-много ме дразни. Когато със зъби и нокти "драпаш" да си тук, а плюеш и обиждаш наред. Нито връзваме с вериги, нито затваряме. Всеки има право да е там, където му харесва /а не да плюе колко е лошо, пък да стои тук Wink/
Ей-правите, струвате накрая пак тези от провинцията виновни. Нека си ходят хората по селата когато искат вас кво ви бърка? По-малко софиянци ли ще станете?

# 1 023

Велвет, никой не си купува дом заради хорското мнение. Много различни са причините амбициозните провинциалистчета да предпочетем Младост пред Люлин (казвам като живяла в Люлин над 10г).

Бизнес-парка и халетата с работни места. Това е причината за последните 5 години.

# 1 024
  • София
Ей затова ме е най-яд, че бутнаха хубавата ни голяма къща навремето /отчуждиха ни, била съм мнооого малка, но имам много мили спомени  Heart Eyes/, за да построят кооперации и блокове, за да дойдат и да има място за повече хора  Twisted Evil
И така, на "моята" улица преди имахме 10 къщи и толкова съседи, а сега са ......
Защото едно е да имаш къща с голям двор в София, друго е да те принудят и да ти я вземат, за да може да има място за новодошлите провинциалисти.  Crossing ArmsТова ми е много болна тема, защото мечтая пак да сме в къща и това беше реалността, но не и сега.  Confused
Айде пак провинциалистите виновни.
На нас пък ни отчуждиха едната къща до площада в голям провинциален град. Кого да виня, след като не върви да са ми виновни провинциалистите...  Tired

# 1 025
  Селяните?

Шегувам се, шегувам се.
 Темата София-провинция е вечна и безсмислена като това, как беше... вечното дерби.

Те хората отидоха да живеят по света...

# 1 026
  • Blondeville
Абе айде вкуса.....нали то гроздето като е високо, е кисело. Как да е.

То и Божурище се обслужва от градски транспорт, ама е София точно колкото Пасарел.  Mr. Green Едно време като търсехме къща, проучих всички села, паланки и махали наоколо.  ooooh! Добре, че не сме избрали Лозен, Пасарел или подобно около тях. Няма такива хора просто.....тотална простотия и цигания.

Приятно ми е, простакеса и циганеса  Laughing

Живея в Лозен и се чувствам чудесно тук. Днес стигнах до офиса си на Черни връх и Никола Вапцаров за 28 минути. Живеем в къща на чист въздух. Съседите са кротки, усмихнати, дружелюбни. Кажи къде са простаците да не ходя там  Mr. Green А не съм видяла нито един мургав събрат за  1 година, откакто съм тук. Харесва ми много.

# 1 027
 В Лозен е много хубаво, също и в Горубляне, Панчарево, Герман, Железница, Бистрица, че даже и Кокаляне, хем хората са наблизо, хем са си като на село. Какво по хубаво.

# 1 028
  • София
Ауу, пък в Лозен как ми се живее  Heart Eyes

Ама не мога да разкарвам деца ежедневно, като пораснат, тогава ще го мислим.

# 1 029
  И в Чепинци е хубаво.

# 1 030
  • sofia
Ирис, в Горубляне изобщо не е хубаво.....село с огромен трафик и мургави събратя.
Мъжа ми работи в Чепинци....твърди, че там нещо са увредени, много били зле. В Негован били коренно различни хората newsm78

# 1 031
Скрит текст:
Ей затова ме е най-яд, че бутнаха хубавата ни голяма къща навремето /отчуждиха ни, била съм мнооого малка, но имам много мили спомени  Heart Eyes/, за да построят кооперации и блокове, за да дойдат и да има място за повече хора  Twisted Evil
И така, на "моята" улица преди имахме 10 къщи и толкова съседи, а сега са ......
Защото едно е да имаш къща с голям двор в София, друго е да те принудят и да ти я вземат, за да може да има място за новодошлите провинциалисти.  Crossing ArmsТова ми е много болна тема, защото мечтая пак да сме в къща и това беше реалността, но не и сега.  Confused
Айде пак провинциалистите виновни.
На нас пък ни отчуждиха едната къща до площада в голям провинциален град. Кого да виня, след като не върви да са ми виновни провинциалистите...  Tired

Тонка, реалността е такава, не говоря глупости, поне при нас причината беше такава. Не го казвам с цел обида.
При вас не знам защо е станало така, но истината е, че е много гадно и несправедливо. Хората са работили за имотите си, а така да ги "споделят"...  ooooh!

# 1 032
  • София
Тонка, реалността е такава, не говоря глупости, поне при нас причината беше такава. Не го казвам с цел обида.
Аз не мога да се обидя, при положение, че от много време се чувствам софиянка. Прекарала съм по-голямата си и съзнателна част от живота си в София и за добро или зло съм попила от тукашния манталитет.  Mr. Green Приемам София за мой дом и изпитвам див ужас да се върна обратно във Видин. (Там, уви, вече ги няма хората, които ме чакаха.  Sad)

Да, и аз бих живяла в Лозен.
Мъжът ми още не може да миряса, че преди години категорично отказах да си купим една малка къщурка в Симеоново.

# 1 033
Средата е от значение, глупаци има навсякъде независимо от квартала.

# 1 034
Абе айде вкуса.....нали то гроздето като е високо, е кисело. Как да е.

То и Божурище се обслужва от градски транспорт, ама е София точно колкото Пасарел.  Mr. Green Едно време като търсехме къща, проучих всички села, паланки и махали наоколо.  ooooh! Добре, че не сме избрали Лозен, Пасарел или подобно около тях. Няма такива хора просто.....тотална простотия и цигания.

Приятно ми е, простакеса и циганеса  Laughing

Живея в Лозен и се чувствам чудесно тук. Днес стигнах до офиса си на Черни връх и Никола Вапцаров за 28 минути. Живеем в къща на чист въздух. Съседите са кротки, усмихнати, дружелюбни. Кажи къде са простаците да не ходя там  Mr. Green А не съм видяла нито един мургав събрат за  1 година, откакто съм тук. Харесва ми много.

А нееее, чакай сега. Не съм казала за всички. Аз също, както се разбра не живея в София, а на място пълно с прасета, които не са дори работническа класа. Молим.
Просто сутрин като сляза от метрото, се качвам на 1,5 или 6. Те са от Лозен, Пасарел и Кокаляне. Еми в този от Лозен има най-много цветнокожи.  Crazy Може да се качват след това.  Hug

А между другото при нас има само две цигански семейства, ама от тези, които са по-бели, с големи мерцедеси  Mr. Green и кичозни интериори. Не знам откъде придойдоха, но едните купиха 3-етажна къща близо до нас. Засега са доста културни.

Общи условия

Активация на акаунт