Отговори
# 1 035
  • Blondeville
Абе айде вкуса.....нали то гроздето като е високо, е кисело. Как да е.

То и Божурище се обслужва от градски транспорт, ама е София точно колкото Пасарел.  Mr. Green Едно време като търсехме къща, проучих всички села, паланки и махали наоколо.  ooooh! Добре, че не сме избрали Лозен, Пасарел или подобно около тях. Няма такива хора просто.....тотална простотия и цигания.

Приятно ми е, простакеса и циганеса  Laughing

Живея в Лозен и се чувствам чудесно тук. Днес стигнах до офиса си на Черни връх и Никола Вапцаров за 28 минути. Живеем в къща на чист въздух. Съседите са кротки, усмихнати, дружелюбни. Кажи къде са простаците да не ходя там  Mr. Green А не съм видяла нито един мургав събрат за  1 година, откакто съм тук. Харесва ми много.

А нееее, чакай сега. Не съм казала за всички. Аз също, както се разбра не живея в София, а на място пълно с прасета, които не са дори работническа класа. Молим.
Просто сутрин като сляза от метрото, се качвам на 1,5 или 6. Те са от Лозен, Пасарел и Кокаляне. Еми в този от Лозен има най-много цветнокожи.  Crazy Може да се качват след това.  Hug

А между другото при нас има само две цигански семейства, ама от тези, които са по-бели, с големи мерцедеси  Mr. Green и кичозни интериори. Не знам откъде придойдоха, но едните купиха 3-етажна къща близо до нас. Засега са доста културни.

Този от Лозен е 5-цата. Той се движи от Лозен до Гео Милев. Как реши, че мургавите братя са точно от Лозен не знам  Laughing В Лозен била ли си? Аз наистина не съм видяла роми там. Може и да има, но не съм срещала.

Много ми харесва тук. Но аз общо взето винаги съм искала да живея в къща, на чист въздух, сред красива природа.

# 1 036
 А остана ли изобщо квартал,град или село без цигани,че аз не се сещам за такова място?

# 1 037
  • sofia
Просто на определени места концентрацията на цигани е по-голяма. Те обикалят навсякъде, но там където живеят се отразява на околната среда....

1- идва от Кокаляне през Горубляне
3 - от Пасарел и дублира маршрута на 1
5 - от Лозен
6 - от Герман

# 1 038
blondie_anna, след като се кача на Цариградско шосе, посока Гео Милев, откъде може да са?  newsm78
Ние гледахме цените в Лозен, но нямаше как да си ги позволим. В Божурище за къщата, която взехме 160 квадрата, платихме доста по-малко, отколкото бихме платили в Лозен. Иначе търсихме навсякъде.

Едит: Значи грешката е моя, извинявам се. Не са в 5-цата, а са в 1-цата най-много. Явно са си софийски мангали  Crazy

Преди две години като разкараха катуна, който беше на западния изход на София посока Сърбия, ми се оправи гледката, че беше страшноооооо

# 1 039
  • sofia
Ред, от Горубляне са. В центъра на селото е направо гнусно. По едно време бяха опънали палатките по поляните между Младост и Околовръстното, но ги разкараха. Скоро не съм минавала от там и не знам какво е положението.

# 1 040
  • София
В 5-цата мангали няма,обаче ми се струва,че възрастните хора не се къпят особено Sick
А и доста си пийват Rolling Eyes.Возя се всеки ден,качвам се на разклона с Околовръстното...и всеки ден е едно и също Tired

# 1 041
  • sofia
Кали, това са си селски хора, какво искаш....
Алкохолизмът е по-широко разпространен, отколкото предполагаме.

# 1 042
  • София
Ред, от Горубляне са.
Чудесно. Мъжът ми на няколко пъти се опита да ме склони да купим етаж от къща в Горубляне.  ooooh!
Кой купува етаж?! И точно пък в Горубляне...

# 1 043
Ами сигурно панела е бил на мода  Laughing
Помня, че майка дълго време се разправяше как не иска, но тогава нямаше 6-5... още повече като са казали, че ни пращат на оборотно в Обеля, застанала пред къщата и казала, че няма да позволи  Naughty
Само тези с къща ще ме разберат - утре да дойдат някакви и да ви кажат "стягайте си багажа, отивате в апартамент, тук ще строим кооперация"  Shocked

Единственият плюс беше, че къщата и дворът ни бяха доста големи и ни дадоха няколко апартамента /за всички има Wink/ Но наистина не помня дали сме плащали нещо, трябва да питам.  Rolling Eyes

О, тези времена се завръщат. На нас сега ни се случва - вземат парцелите, на които можем да си построим къщи, но за жълти стотинки. С цел новите жители на престижните квартали, Ханс и Хасан по-бързо да стигат по родните места. И никой не ни пита, че харесваме и искаме да запазим непрестижната си идилия. Важен е "Обществения интерес", както се казваше "всичко в името на човека, всичко за благото на човека", обществена тайна е и КОЙ е човекът.
За да се върна в темата - кварталът, през личния пример на родителите, оказва влияние на възпитанието на децата.
Покрай проблемите ни, децата се научиха, че е добре да са информирани за правата си - знаят закона за защита на детето, четат правилници на училището, пускат жалби против учители, даже в градския транспорт вече трудно ги глобяват Joy

# 1 044
  • София
даже в градския транспорт вече трудно ги глобяват Joy
Отстояват правото си да се возят гратис? Thinking

# 1 045
И без да чета темата, се обзалагам, че 70 страници доказвате, че всички живеете в едно голямо гето.

# 1 046
И без да чета темата, се обзалагам, че 70 страници доказвате, че всички живеете в едно голямо гето.

Tц, не позна.

# 1 047
  • София
А  не,  в грешка си, това просто не може да ми се случи.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 22:20 от marchеva14

# 1 048
  • София
Да се изкажа като живееща в Люлин.
Ако навремето имахме пари бих избрали да си купим жилище  в Иван Вазов, някъде около улица Оборище... Laughing . Скромна съм, да, знам.
 Поради факта, че идваме от малък град, родителите ни не са богати, изтеглихме кредит ипотечен и се задоволихме с жилище в Люлин. Преди това живеехме под наем в Слатина. За същите пари ни предлагаха същото жилище и там, но и двамата със съпруга ми не харесвахме този квартал.
 Нямам притеснения относно това дали влияе средата. Неминуемо влияе. Възпитаваме децата си както смятаме за правилно, засега смятам, че се справяме добре, но само времето ще покаже.
Истината е, че са ми крайно неприятни коментари, които в основата си съдържат етикетиране на хората в зависимост от местоживеенето им. Нито в Изток, Лозенец или не знам си къде живеят само умни и извисени хора, нито в Люлин и Надежда живеят само някакви човекоподобни създания. Вярвам в тези си разбирания.
Но е факт, че средата е по-различна, няма какво да си кривя душата.
Обаче кучето скача според тоягата, та и ние така.
 Някъде в темата мярнах мнения, че едва ли не минавайки през Люлин на някого му става лошо. Решението е само едно- не минавайте. Peace
По стечение на обстоятелствата едната ми дъщеря ходи на училище в Лозенец, преди това- в Гео Милев. И там живеят хора, не божества. И там кучетата акат по полянките. Не съм броила дали го правят по-често, може би и те са по-ерудирани.

# 1 049
  • София
Да, и тук ще има такива, които ще кажат "Ами какво им има на продавачите/търговците на зеленчуци на пазара? Знаеш ли колко пари изкарват и какви добри хора са..."
Всъщност изобщо не това е проблемът.
Проблемът е, че в България има твърде много почтени професии, със заплащането от които не можеш да живееш достойно. И твърде малко, чието заплащане е ОК (сред тях - и квалифицирани, и "бачкаторски", но все едно - малко са).

Затова и несъответствията.
Ако всичко беше наред, нямаше продавачките да се бутат да стават програмистки, а университетските
преподаватели - таксиджии.
Права си, Параход!

Общи условия

Активация на акаунт