Отговори
# 195
  • София
Т.е. за теб не е проблем децата ти да общуват с децата на тези хора? Защото за мен е, при това огромен.

Тоест, за мен, въпросът има ясни и категорични параметри.
И в тези параметри влизат параметрите на съвместно съседско общуване в рамките на възпитание и навици, които считам за уместни и приемливи.
И както не ми беше особена трудност да вкарам в пътя банковия директор с цялото му домочадие, така няма да ми представлява трудност и който и да било, който се опитва да ми нарушава централно градския комфорт, за което разполагам с редица механизми, които изобщо не се колебая да използвам, освен, че познавам много добре.

# 196
Лесно е да го направиш с банковия директор, говорим за различни неща  Simple Smile

# 197
  • Blondeville
Развитието на някои квартали е много интензивно, на някои в положителка, на други в отрицателна посока.
Люлин е от тези с положителната (не всички части).

Послевдните 10 г. няма нищо общо с времето преди това. За преди съм 100% съгласна  Peace

Много се надявам да е така. Аз съм израснала в 7-ми Люлин, както писах по-горе, кофти си беше. Но от 2002 някъде не съм там и нямам поглед над нещата.

7 и 10 част са ми най-приемвливи  Simple Smile близо са до парка и от към транспорт са най-добре , близо до центъра и има връзка с вс. останали части на Софето .  Иначе харесвам  кв. Западен парк, Гевгелийски , Захарна фабрика , св. Троица   Peace
И аз съм живяла в Люлин 7 след като нашите успяха навремето да купят там апартамент  Peace

Накрая ще се окаже, че може и да се познаваме  Laughing

Нашите навремето са заменили с доплащане голям апартамент на Медицинска академия, за 2 по-малки, единият в Люлин, отчитат го като грешка.

# 198
  • София
Лесно е да го направиш с банковия директор, говорим за различни неща  Simple Smile

Лесно ми е да го направя с всеки.
За какво различно говорим? Ако Бойко Борисов реши да ми се нансесе в съседство ли?

Блонди, къде на Медицинска за разменили вашите?

# 199
Т.е. за теб не е проблем децата ти да общуват с децата на тези хора? Защото за мен е, при това огромен.

Тоест, за мен, въпросът има ясни и категорични параметри.
И в тези параметри влизат параметрите на съвместно съседско общуване в рамките на възпитание и навици, които считам за уместни и приемливи.
И както не ми беше особена трудност да вкарам в пътя банковия директор с цялото му домочадие, така няма да ми представлява трудност и който и да било, който се опитва да ми нарушава централно градския комфорт, за което разполагам с редица механизми, които изобщо не се колебая да използвам, освен, че познавам много добре.
Е разкажи за механизмите , че и аз искам да използвам такива механизми ?
Съвсем сериозен ми е въпроса .Просто не се сещам за такъв който да не се усети от кой му е дошло..
 Laughing

# 200
  • София
Блонди.. да не става въпрос за кооперацията на "Феликс Каниц" ? Ама Azzy може и роднини да се окажем :р

# 201
  • Blondeville
Лесно е да го направиш с банковия директор, говорим за различни неща  Simple Smile

За какво различно говорим? Ако Бойко Борисов реши да ми се нансесе в съседство ли?

Блокът е някъде  в района на "Гешов" и "Георги Софийски", не съм сигурна за улицата на самия блок, трябва да ги питам. Там някога дядото на баща ми е построил къща,  после на мястото  е било решено да се строи блок, дали са им няколко апартамента в замяна, добре, че къщата е била голяма  Laughing Сега чичо ми живее там, а той и баща ми имат обща гарсониера пак там. На мен страшно ми харесва районът, ама къде са се забили в Люлин нашите, идея нямам  Laughing

А любимата ми улица за живеене в София е "Марин Дринов", успоредна на "Оборище", в центъра, а толкова спокойна. Там живях 2 години някъде. И тайно се възхищавах на една разкошна, но рушаща се стара къща на "Сан Стефано", за която май имаше някакви проблеми със собствеността и така и никой не я стегна, а е приказна.

# 202
  • София
Трева се пуши навсякъде, в елитните училища пък най-много  Simple Smile
НСЧ, градските легенди за елитните училища са много. Темата спокойно може да съпътства темата за кварталите.
В елитните училища учат едни дяволи, дракони направо. Всички са мамини синчета и кифли. Всичко им е осигурено отпреди да се родят. Затова и им пишат лесно и само шестици. И после като отидат в Софето или по чужбина се провалят грозно. Ама всички, до един.

В техникумите и СПТУ-тата са истинските хора. Те не пият шльокавица, членуват винаги правилно и английски не учат, щото си го знаят.

Днес чух такава глЮпост от префинена учителка по НЕ от немска гимназия, за АК че нямаше как да подмина поста ти. Нищичко не й казах, защото какво ли разбирам аз. Разказах и на мъжа ми, така се бях засегнала. И той рече, че е по-добре онА да си живее в неиниот свят и да не я отразявам. Майка съм на пушещ чат-пат лигльо заменил СМГ (а колко беше хубав районът му преди 20 години) за АК (Младост не я разбрах след 25 години в Сф и ежедневното й пресичане от 4 години). Та затуй се включвам...

Кварталите имат значение. Типът сграда също. Навремето ни дадоха заветния панел в "бързоразвиващ" се квартал, разбирай блокове насред поляни. Направиха училище. Нашите не ме записаха в него. Аз и синът на лекарите от другия вход с чантите на гърба си останахме в старото училище и все така на един чин. Родителите ни се редуваха да ни изпращат сутрин в тъмното до автобуса. И двете семейства си продадоха жилищата в първия момент, в който можаха след промените и никога не погледнаха назад. Не ми се влиза в подробности за развитието на децата, които останаха в местното училище. Но може пък моят опит да е непредставителен.

# 203
НСЧ, градските легенди за елитните училища са много. Темата спокойно може да съпътства темата за кварталите...

Да кажем, че имам достатъчно близки в такива училища, не само родители, а и учители. Наясно съм. Не съм човек, който се връзва на градските легенди  Peace

Да. За тогава съм напълно съгласна.

# 204

А от къде знаете какво работят родителите на другите деца в градината/училище?
Знам една единствена майка от яслите на детето какво работи, защото ми е колега.
С другите си говорим за децата, разни общи приказки и изобщо не ми идва на ум, как се стига до-а вие какво работите..

# 205
  • София
Има нормативна уредба, дефинираща правилата за съвместно съседско съжителство.
Която промениха последните години дори в много положителна насока, не, че няма какво още да се желае.
Но, примерно за всякакви своеволия, от типа- остъклил си балкона, преместил си кухнята в банята и завзел одушника на банята за куненски, отрязал тръбите, защото му пречат, отказва достъп на съседа отдолу, на който е генерирал грандиозен теч и отказва да го допусне и да си разбие банята/кухнята или каквото и да е там, вдига шум в нерегламентирани часове, или казано просто купонясва до зори, отказва да си плаща дела за поддръжка на общите части, включително и за ремонт на покрив, боядисване на стълбище, разчистване на мазета, тавани, смяна на входна врата и звънчева система, пощенски кутии и прочие и прочие, законът е предвидил мерки и ред за управление на етажната собственост и режим на комфортно съществуване.
Малко хора го познават, затова и малко хора го употребяват практически, срещала съм казуси, в които примерно с отрязаните тръби съседите страдат ужасно, защото не могат да си ползват кухнята, онзи отдолу си резнал тръбите, защото така решил и хората години наред се мъчат, докато не се пуснаха няколко настоятелни жалби в ДНСК с копие до прокуратурата, заедно с още няколко съпътстващи дела и да видиш как всичко си дойде на мястото.
Това е само пример.

Блокът е някъде  в района на "Гешов" и "Георги Софийски", не съм сигурна за улицата на самия блок, трябва да ги питам. Там някога дядото на баща ми е построил къща,  после на мястото  е било решено да се строи блок, дали са им няколко апартамента в замяна, добре, че къщата е била голяма  Laughing Сега чичо ми живее там, а той и баща ми имат обща гарсониера пак там. На мен страшно ми харесва районът, ама къде са се забили в Люлин нашите, идея нямам  Laughing

А любимата ми улица за живеене в София е "Марин Дринов", успоредна на "Оборище", в центъра, а толкова спокойна. Там живях 2 години някъде. И тайно се възхищавах на една разкошна, но рушаща се стара къща на "Сан Стефано", за която май имаше някакви проблеми със собствеността и така и никой не я стегна, а е приказна.

Да, знам я, ако говориш за къщата на Сан Стефано между Оборище и Янко Сакъзов.
Питах за Медицинска по сантиментални причини.

# 206
  • някъде в орбита...
Скачам с двата крака - изключително важен е квартала, както и изключително важни са градина/училище/гимназия. Не са неща, с които рискувам, и заради такова нещо без да се замислям бих сменила и града даже. Не ми пука от неща като факта че няма да имам и едно познато лице на новото място. Колкото и да не се иска на една майка, обкръжаващата среда извън дома има огромно влияние върху едно подрастващо дете. Както върху възприемането му за света, така и за изграждането на ценностите и възприятията за правилно и грешно. Нямам намерение да рискувам с това.

# 207
................ И тайно се възхищавах на една разкошна, но рушаща се стара къща на "Сан Стефано", за която май имаше някакви проблеми със собствеността и така и никой не я стегна, а е приказна.
да не е тази/на 'Сан Стефано' и 'Марин Дринов' /, макар че то там има доста такива:

за къща в този район половин душа давам Laughing

.............., как се стига до-а вие какво работите..

и на мен не ми идва на ума да питам, питам сина ми само къде живеят. от там вече знам какво е, що е.

# 208
  • Blondeville
Azzy, April, тази е  Heart Eyes

Как може такъв имот да се руши не знам. На такова чудно място е, хем тихо, хем е в идеалния център. 

# 209
  • София
НСЧ, градските легенди за елитните училища са много...
Да кажем, че имам достатъчно близки в такива училища, не само родители, а и учители. Наясно съм. Не съм човек, който се връзва на градските легенди  Peace
Казвах ти и аз - дяволи са до един. А учителите им са целите в бяло. За малката ще търся СПТУ. Няма как да не си наясно. Всички хора са наясно с пушенето на трева особено в елитните училища. То да им се чудиш и защо искат да си записват децата там. Сигурно и родителите са едни провалени типове, като мен, де. Като мен - пушехме и дори пиехме в елитната си гимназия. После и в университета. Я да ходя да си сипя едно и да припаля цигарка, ще викна и децата.

Обичам генерализации  Sick

Общи условия

Активация на акаунт