Отговори
# 645
  • Once there was a Hushpuppy...
Ами аз под източни нямах предвид Гара Искър, Дружба 2 Peace Или Младост 4 Peace
Но, както и да е.

# 646
  • София
Ох, Лъвов мост, и по-точно Женският пазар и мен ме потиска, Ако и да е в центъра.

# 647
Ох, Лъвов мост, и по-точно Женският пазар и мен ме потиска, Ако и да е в центъра.
Това са метаморфозите на някои райони. Бяха времена, в които бяха наистина приятни и после се появи контингента, който не желаят да бъде дисциплиниран и санкциониран за ужасите, които нанесе.

# 648
Когато отидохме в Левски в блоковоте по първите етажи живееха само цигани. Говоря във всички блокове. Ние бяхме ведомствен и нямаше за щастие. Само колеги на баща ми.
Та, годината е 1992 изпаднах в шок Shocked, когато 120 рейс подмина жп линиите и отидох някъде в нищото....
Няма нищо! Само поле, зимата сибирски студ и вятър с навявания от по 1 метър, че и от горе сняг...
Лятото - мор! Да умреш от горещина, няма едно дърво къде да застанеш на сянка.
Ужас най-невероятен. Няма магазини. Няма спирка на близо.
От всякъде сръбско, побоища в съседния блок/на 100 метра не повече/, на вън циганите веднъж заклаха агне за Великден или за Гергьовден. Не помня точно, но като днес си спомням как го одраха на тези железа на вън за тупане на килими. Касетофоните на прозорците, те отворени. Циганско до дупка, кючеците пред блока.
Абе катуна и в Изток да го заселиш картинката ще стане същата. Дърветата ще ги хване липсата, дограмата и паркетите от блоковете ще изчезнат, боклуците ще полетят от прозорците, ще се сере в асансьора и ще гърмят кючеци...
Доколкото разбирам под хубав квартал се има предвид такъв с липса на компактен катун наблизо.. Grinning

# 649
И аз смятам, че кварталът определено има значение.  Затова и толкова родители от по-крайни квартали водят децата си в не-квартални училища.  В училището на дъщеря ми има дори дечица от околните села (води се престижно училище в центъра).  Не че не може да са си в местното.  Има всичко на всичко 5 деца от нашта си махала в целия клас.

За градинка не знам дали има такова голямо значение, но определено за училище има значение.  Все пак до 7ми клас се създават едни от най-трайните приятелства.  Хубаво е, ако приятелчетата са наблизо, удобно е за родителите, пък и до определена възраст все пак е някакъв контрол на средата.  Ако са наблизо и са от кварталното "северно" училище, това би определило средата на детето/децата за един доста дълъг и важен период от време.  С риск да съм хипократ, някак свързвам крайните квартали с мизерия и работническа класа (не че има срамен труд).  Отскоро ги свързвам и с бежанците.  

Аз лично за себе си, съм категорична, че предпочитам една идея по-малко пространство в по-централен район, отколкото палат в покрайнините (но това си е лично мое предпочитание).

Разбирам притеснението на авторката и бих се замислила за същите неща на нейно място.  Не случайно в курсовете за недвижими имоти определят като най-важни за стойността на имота три неща:

1/ местонахождение
2/ местонахождение
3/ местонахождение

Не е случайно.  Всичко друго е поправимо.

# 650
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Има го и нещото "по-чист въздух", не знам доколко е фактор за избиращите... Или сега ще се обясни как в центъра и Изток е супер и  в това отношение...

За чистия въздух няма да се разберем - местоположението на блока ми държи първенство. Отвъд него са само поляни и Люлин планина. Такъв вятър духа и прочиства непрестанно въздуха, че и комари даже нямаме, нямат сили да му устоят. Mr. Green

Комшу, едно кафе на чист въздух, а?  Hug Обещавам да не ти смъквам или вдигам нивото  Wink

# 651
  • Once there was a Hushpuppy...
Така е, Герри - където и да ги има в повече се чустват силни. И правят това, което най-добре могат Mr. Green Без да съм расистка, са дразня от сърце като ги видя какви работи правят.

Но, не са само те виновни за славата на даден квартал. Аз такива майки /въобще родители/, като там /в Левски/ виждам много по-рядко на мястото където живея.
Не казвам, че няма свестни в тези квартали. В никой случай, съвсем искрено. Но, има и доста от тези, които ни развалят усещането.

# 652
  • София
Ама аз наистина имам чувството, че в някои теми трябва да е раздава валериан и да позиционираме дежурна линейка, за всеки случай.

Хората, по неизвестни за мен причини, все още изпадат в прединфарктни състояния при декларирането черно на бяло на твърдението, че народната власт е натикала народа в набързо сглобени бараки, наречени панелки, по поръчение на Биг Брадър из уочинг ю, именно с цел да строят живота нов, като голяма част от тях за насилствено изтръгнати от естествената си среда и земите си, примерно, за да се заврат, примерно в панелка в Надежда, за да се трудят в заводите и да преизпълняват петилетки в името на народа.

# 653
Интересно наличието на метро завишава много цените? Това прави ли кварталът по-престижен? Да не би с построяването на нова метростанция да се сменя цялото население и от "работническа класа" (каквото и да имате предвид) изведнъж се населва с професори?

# 654
  • София - Рим и обратно
Не знам дали не закъсняхме с линейката, Мецана много се превъзбуди, да не й е станало прекалено лошо. Дано пише скоро.

# 655
  • София
Аззи, ако можеше това сложно изречение да го разбиеш, по-лесно щях да те разбера, вместо да си блъскам главата.  Grinning

Sunny29, комуникативното място е от огромно значение. Виж обявите.  Wink

# 656
С риск да съм хипократ, някак свързвам крайните квартали с мизерия и работническа класа (не че има срамен труд).  Отскоро ги свързвам и с бежанците.  
Ако това е буржоазията, верно не ми се мисли за работническата класа!!!

# 657
  • София
Мога, Тонкабонка, но мисля, че ще се отрази добре на форумната аристокрация да обогатява речниковия си запас.

# 658
Имаше виц - Защо е създадена Обеля? - За да разбере народът, че и на Запад може да се живее зле.

# 659
Аззи, ако можеше това сложно изречение да го разбиеш, по-лесно щях да те разбера, вместо да си блъскам главата.  Grinning

Sunny29, комуникативното място е от огромно значение. Виж обявите.  Wink

Точно защото гледам обявите и виждам как Надежда, обявена тук за супер краен квартал рязко си повиши цените след пускането на метрото! Ама хората са си все същите!

Общи условия

Активация на акаунт