Отговори
# 15
Жестока тема! Жестоко мислене!
Сега пък счетоводителката се мислела за много "хай" ниво!  Joy
Интересно, ако в детската градина има и някое дете на шеф на фирмите, които обслужвате?
Дали не дърпате тяхното ниво надолу?  Rolling Eyes

# 16
Първо не се оплаквам, а питам за мнение различни хора, каквито има в този форум.
Второ ако нямаше разлика между хората с различни професии, то тогава всички щяха да станат професори и учени.
И на трето място никога не съм забранявала на детето ми да играе с дадено дете. По ме притесни факта, че разбрах, че едно от децата на такова семейство говори на "копеле"  и на " майка ти ..п..та"
Ето това ме притеснява!

Моля не изкривявайте темата - кой каква професия има.
Въпросът е в заглавието на темата!

# 17
Вие не си купувате имот, вие си купувате съседи. Стара еврейска поговорка.

Важно е с кого ще си играе детето ти. Много е важно.

# 18
По въпроса - да, определящ е кварталът. Каквото и да си говорим.

# 19
*Nor4ella*, аз мисля, че имаш основяния да се притесняваш.  Peace все пак детенцето няма да живее изолирано, ще се запознае и с дечица от квартала, ще си търси среда там.
сестра ми живее в люлин, в една от първите части, които са с гледка към околовръстното. всеки път, когато ходя на гости се изумявам какви хора може да срещне човек там. (извинявам се на свестните хора, които живеят в люлин).
пред блока не може да се паркира, нищо, че има места. защото някой съсед може да си е припознал точно това място и ако завари колата ти там чупи чистачки, драска боята, пука гуми...
когато срещнеш някой в асансьора или на стълбите и поздравиш, насреща следва изсумтяване и врътване на гръб...
в съседство има кафене, по цял ден висят млади мъже, според по-запознатите това са местните дилъри. преди година-две и взрив имало пред кафето...
на новодошлите се гледа направо враждебно.
по градинките думи като "копеле", "идиот", "шъ тъ смажа" от устата на 3-4 годишни не прави впечатление на никого...
сестра ми я обираха два пъти. грабежи на позакъснели хора има всяка вечер.

# 20
  • Sofia
Е то беше ясно, че ще се стигне до там продавачките и фризьорките да се правят на обидени. И при нас лошите думи идват от дете на таксиджия, за някои може да е изненада и да се обидят Mr. Green

Според мен си дай малко време да свикнеш с обстановката. Виж как ще вървят нещата, не знам дали детето другата година ще бъде на предучилищна в училище, това също е вариант за смяна.Мисля, че там нещата може да са по-различни.
Мен тази тема също ме терзае най-вече свързана с училището.

# 21
Ами запиши го в Италианския лицей. Там ще е с елита на елита, т.е. децата на фолкаджийките и т.н., те със сигурност не употребяват такива думи  Naughty Joy

Аз няма да споменавам професии, че не знам кой ще ме прочете, но в класа на моето дете най-невъзпитаните и агресивни деца са на родителите с най-големи претенции и престижни професии. Детето на фризорката ми, което живее в панелен квартал в провинцията е 100 пъти по-възпитано и за пример.

Относно престъпниците - ами те най-големите отдавна са в елитните квартали...

# 22
  • София
Просто не позволявай на квартала да завладее теб - детето на градина в центъра, после и на училище пак там. Метрото дава доста възможности. В квартала кимане с глава на комшиите и толкоз.

Това за професиите наистина е глупаво - какви изпълнения съм виждала от люлински висшисти Mr. Green, ама са с висшУ, простено им е. Mr. Green

# 23
  • out of space
 Shocked
Адски нелепо е да се категоризират хората по професии предвид икономическото положение в средата. Познавам продавачка завършила философия, шофьор на маршрутка работил дълги години като инженер...да не изброявам.

С какво толкова лошо детето на шивачка би повлияло на твоето счетоводителско слънчице?

Бе я дайте да си говорим за цигани, бежанци и селяни, м?

Малко се делиме по раса, цвят, религия, материално положение....доживях и по професии да се делим.  Stop

# 24
  • София
жената се изрази неправилно и я емнахте напълно погрешно.

не е важна професията, да.
да, има и продавачки с философско образование, сигурно.

факт е, че определени професии се работят от хора с ниско ниво на образование, съответно - на култура и възпитание, на интереси и възможности.

световен факт е, че местоживеенето и средата определят много неща. па вие си говорете как е лошо да се делим. лошо е, ама и Ери няма да си купи апартамент у Филиповци, нали?

хората по цивилизованите страни си избират жилищата според престижността на училищата в района.

подкрепям напълно BirdFlu и Цонна.

# 25
  • out of space
Да бе, в Младост живеят само топ журналисти, форекс мастъри и видни политици.  Laughing
Във Филиповци май няма апартаменти  Wink

# 26
  • София
Скрит текст:
жената се изрази неправилно и я емнахте напълно погрешно.

не е важна професията, да.
да, има и продавачки с философско образование, сигурно.

факт е, че определени професии се работят от хора с ниско ниво на образование, съответно - на култура и възпитание, на интереси и възможности.

световен факт е, че местоживеенето и средата определят много неща.
Скрит текст:
па вие си говорете как е лошо да се делим. лошо е, ама и Ери няма да си купи апартамент у Филиповци, нали?

хората по цивилизованите страни си избират жилищата според престижността на училищата в района.

подкрепям напълно BirdFlu и Цонна.

Напълно съм съгласна.

И със сигурност не бих си купила жилище във Филиповци   Mr. Green

# 27
  • York
Определено квартала има значение. Аз го изпитвам на собствен гръб Tired и всячески се опитвам детето ми да няма достъп до кварталните деца. В седмицата два пъти ходим до кварталния магазин или аптека и толкова. Разходките ги правим само далечни и задължително с кола, за да не се друсаме в градския транспорт.
Детето посещава градина в стария ми квартал и там и ще учи, когато му дойде времето.

Тотално съм отвратена от хората в квартала, от съседите ми, от децата....

# 28
Аз няма да споменавам професии, че не знам кой ще ме прочете, но в класа на моето дете най-невъзпитаните и агресивни деца са на родителите с най-големи претенции и престижни професии.
Щях да успокоя авторката на темата, че най-невъзможното дете, което съм срещала в последните може би 15 години е плод на любовта между градинска учителка и полицай.

# 29
  • София
Аз живея в Дружба 1. Много разнообразен квартал.  Wink Детето ми никога не е играло пред блока със съседчетата. Няма да обяснявам защо. Просто съм погнусена от съседите и сме в посока местене. Иначе децата в групата на дъщеря ми са чудесни в по-голямата си част, както и родителите им.

Общи условия

Активация на акаунт