Отговори
# 150
По въпроса - да, определящ е кварталът. Каквото и да си говорим.

PeaceАбсолютно съгласна, в Надежда или Люлин не бих отишла да живея и пари да ми дават.

# 151
...каквото и да го въртите  - районът след Централна гара/от нейната страна/ -започва с работнически жилища , продължава към Надеждите, и обхваща и Обеля, и Люлин. строени са /вкл и Дружба, нищо, че е на другия край, там пък са били жилища за производства на гара Искър / за работниците, които идват едно, за софийското жителство, второ, за производството/заводи, фабрики,  примерно - '8-ми март', Обувен, също Тецовете, Кремиковци/ и обслужващ персонал в Градския транспорт.

И като са работнически квартали, да не би да са квартали на прокажените? Поредната тема в която човек ще си помисли, че всички пишещи са от академик на горе !
добре, бавно ще пиша тогава  Laughing

между тези квартали и /примерно/  зад Народната библиотека, около Мед. академия, Изток, зад Руското училище/на Св. наум/, има коренна разлика. сега, тема на друга ода е, кой, къде е сварил да купи и какви са му финансовите възможности/към момента/. но да равниш Изток на Надежда е меко казано смешно.

По въпроса - да, определящ е кварталът. Каквото и да си говорим.

PeaceАбсолютно съгласна, в Надежда или Люлин не бих отишла да живея и пари да ми дават.

не се заричай  Laughing
човек ако изпадне от каруцата на бога и в мазе в Левски-Г ще живее при липса на избор. и ще гледа да има подслон над главата, а не дали е в хубав или не квартал.

# 152
  • София
Какво неясно има във въпроса ми ?
Как разбра , че в градината ви децата не псуват ? newsm78
Цял ден седиш в градината или правиш извод от едното водене и взимане на детето ти ?

Ето така разбрах:
Счетоводителката /поне да беше главна  Grinning/ възмутена, че 5 годишните говорят на "копеле" и споменават майката. Те едва ли разбират какво казват. Така си говорят повечето деца, независимо от квартала. Сутрин за работа пътувам с ученици в НПМГ и студенти по медицина., без да искам им слушам разговорите.
Скрит текст:
Предполага се, че и двата вида са културни и образовани. Ами като ги чуете в рейса - копеле, кучко, батка и подобни обръщения. Майки, каки и лели също се пожелават във всяко второ изречение.

Само че в моя случай не става въпрос за дочути разговори в автобус, а в двора и фоайето на градината.

# 153

добре, бавно ще пиша тогава  Laughing

между тези квартали и /примерно/ района зад Народната библиотека, около Мед. академия, Изток, зад Руското училище/на Св. наум/, има коренна разлика. сега, тема на друга ода е, кой, къде е сварил да купи и какви са му финансовите възможности/към момента/. но да равниш Изток на Надежда е меко казано смешно.
Добре де, дай да затворим работниците в гета и да не им даваме да пишат в бг  мама  Mr. Green.
В който и град да отидеш, центъра е винаги по добре развит от перифериите, по простата причина че градовете се разрастват по перифериите, а не в центъра. Mr. Green А центъра колкото и да е идеален няма как да се разшири и да поеме повече счетоводителки Joy.

# 154
В някой страни в европа в центъра живеят предимно емигранти .По богатите и Ентелигентни хора бягат или извън града или в периферията или на село. Mr. Green

# 155
Тук говорим за БГ, където е престижно да си на пъпа на центъра и да нямаш никакъв допир до разните му продавачки, фризьорки и автоджамбази Mr. Green.

# 156
  • София
......................
добре, бавно ще пиша тогава  Laughing

между тези квартали и /примерно/ района зад Народната библиотека, около Мед. академия, Изток, зад Руското училище/на Св. наум/, има коренна разлика. сега, тема на друга ода е, кой, къде е сварил да купи и какви са му финансовите възможности/към момента/. но да равниш Изток на Надежда е меко казано смешно.
Правилно, не можеш да ги  сравняваш! Едно е да си разхождам детето в градинката на Заимов или в Борисовата градина, друго е в градината на Западен парк.   Нещата не са еднакви, пък кой каквото иска да ми доказва и показва. Много тук от потребителките се засегнаха на тема професии, беше излишно, защото няма лоши професии и всички са необходими, но и другото не може да не се отчете, че в някои добри  квартали  на София, хората имат друго мислене, по друг начин виждат нещата, някак не е толкова еснафщината която в общи линии  малко или много ни заобикаля, но все търсим начин да я избегнем , да не сме ....как да го кажа за да не обидя някой...ами да нямаме кис. зеле в мазето и да усмърдяваме входовете си,  а да отидем да си купим от магазина т.е. от близкия Плод и зеленчук.  Това също е начин на мислене.

# 157
....но да равниш Изток на Надежда е меко казано смешно...
Имам братовчед роден и израснал в Изток. В двустаен апартамент той, брат му(имигрирал в Русия), майка му и баща му. В гарсионерата до тях - баба му и дядо му. Бабата и дядото почиват и завещават Апп на внук си. Внукът се жени, създава семейство, има близнаци и гарсионерата става тясна. Продадоха я и купиха огромен апартамент в Надежда. Сега всеки си има отделна стая и пространство, а не се гъчкат в консерва, заради единия лукс да кажеш "живея еди къде си".

п.с. Жена му е доста известна. 90% от вас я знаят. Но сигурно е селянка...  Whistling

п.п.с И аз съм се чудила защо не си купиха къща някъде близо до София, но те си знаят най-добре.

# 158
......................
добре, бавно ще пиша тогава  Laughing

Правилно, не можеш да ги  сравняваш! Едно е да си разхождам детето в градинката на Заимов или в Борисовата градина, друго е в градината на Западен парк.   Нещата не са еднакви, пък кой каквото иска да ми доказва и показва. Много тук от потребителките се засегнаха на тема професии, беше излишно, защото няма лоши професии и всички са необходими, но и другото не може да не се отчете, че в някои добри  квартали  на София, хората имат друго мислене, по друг начин виждат нещата, някак не е толкова еснафщината която в общи линии  малко или много ни заобикаля, но все търсим начин да я избегнем , да не сме ....как да го кажа за да не обидя някой...ами да нямаме кис. зеле в мазето и да усмърдяваме входовете си,  а да отидем да си купим от магазина т.е. от близкия Плод и зеленчук.  Това също е начин на мислене.

Правилно има разлика, обаче се съмнявам авторката на темата да е отраснала точно в тия квартали, където хората са с ''различно'' мислене и манталитет. От написаното от нея, крещи на провинциалистка с комплекси.
Иначе и аз имам позната, която плаща огромен наем, но да е на центъра... нищо че нито професията и , нито доходите и позволяват такава снобарщина!

# 159

Правилно има разлика, обаче се съмнявам авторката на темата да е отраснала точно в тия квартали, където хората са с ''различно'' мислене и манталитет. От написаното от нея, крещи на провинциалистка с комплекси.
Иначе и аз имам позната, която плаща огромен наем, но да е на центъра... нищо че нито професията и , нито доходите и позволяват такава снобарщина!
хайде, от мен да мине  Laughing - живяла съм в Борово и сега имам собствен апартамент в Бъкстон. Провинциалистка  Laughing - няма проблем, бях и комунистка, що да не преживея някоя кикамора да ме нарече и провинциалистка  Hug.

А от почти 15 г живея в Холандия и колкото и да не ти се вярва, съм съпруга на професор. И никога не съм живяла под наем. /пази боже Stop/

В някой страни в европа в центъра живеят предимно емигранти .По богатите и Ентелигентни хора бягат или извън града или в периферията или на село. Mr. Green
зависи. в холандия ги различавам общо взето така - видя ли блокове с много накацали по балконите сателитни чинии/пиша умишлено това, за да ги отлича от другите жилищни кооперации/, значи районът е на емигранти/мароканци, турци предимно/. или улица с къщички в редица, с миниатюрни /обикновено отзад/ дворчета, свързано застроени, тук си личат , че са социални по еднаквите врати. сега, изклюения всякакви има. има и смесени в свързано застроените къщи, собственици и под наем.
Ентелегентните хора живеят извън града, или в града, но в обособени райони, в повечето случаи в наследствени имоти, къщи там рядко ще видиш за продажба. предимно в самостоятелни къщи, по-рядко  -две под един покрив.
отделна група са истинските имения - виждала съм такива имоти около мен,  струват милиони и са истински бижута.

------------

пс. благодаря на тези, които разбраха какво точно съм имала предвид по-горе с разделението на кварталите Grinning

# 160
Тук май всеки го боли и сърби на различни теми- кой професията, кой градинката, кой престижността на квартала.  Изказва се всеки според поребностите, по темата никой.  И едва ли ще ви е приятно дами, детето да донесе именно от квартала и обитателите древни елементаризми  вулгаризми и прочие.

# 161
  • София
Ох, големи припадъци и в тая тема... Много ясно, че хора има всякакви и навсякъде, и сред различните професии, но къде са повече простаците - сред фризьорките и монтьорите, или сред адвокатите и университетските преподаватели? Хайде малко по-реалистично да погледнем на ситуацията.

В някои квартали, тип Обеля, Надежда, Левски, Дружба, не бих отишла да живея, но все пак основното определящо е училището на детето. Прати го, авторке, в някое читаво централно училище, пък след 8 клас няма и да го видиш в квартала.

# 162

"Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?"

отговорът е "ДОСТА".

О да, а заключението е, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.

# 163

хайде, от мен да мине  Laughing - живяла съм в Борово и сега имам собствен апартамент в Бъкстон. Провинциалистка  Laughing - няма проблем, бях и комунистка, що да не преживея някоя кикамора да ме нарече и провинциалистка  Hug.

Ти ли си авторката на темата, че подскачаш като ощипана мома?

# 164

"Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?"

отговорът е "ДОСТА".

О да, а заключението е, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.
определено в темата  имаше съмняващи се Laughing

хайде, от мен да мине  Laughing - живяла съм в Борово и сега имам собствен апартамент в Бъкстон. Провинциалистка  Laughing - няма проблем, бях и комунистка, що да не преживея някоя кикамора да ме нарече и провинциалистка  Hug.

Ти ли си авторката на темата, че подскачаш като ощипана мома?

аз спокойно обясних, а подскачаш ти.

Общи условия

Активация на акаунт