Отговори
# 135
Авторката пита за кварталите, не за професиите... Та, има разлика! Peace Различните квартали имат различна история, инфраструктура, сгради, хора, атмосфера. Смешно е да се твърди, че е еднакво да живееш в Лозенец, Надежда, Ман.ливади, Изток, Обеля или Княжево.
Много хора се засегнаха за професиите, но определено предпочитам съседите да са лекари, адвокати, архитекти, банкери, учители. Знам, че и сред продавачките, фризьорките, строителните работници и шофьорите има интелигентни и свестни хора, но явно съм задръстена от предразсъдъци.
A дали лекарите, адвокатите и директорите на международни банки, ще искат да бъдат съседи с теб? Дали си им на нивото ?

# 136
Здравейте, пиша като човек преживял подобно нещо. Преди година сменихме квартала . От Гео Милев отидохме да живеем в Люлин. Сменихме и детската градина на детето.  Манталитета е друг. родителите са друга порода.  Децата много лесно  попадат под влиянието на средата. За мое огромно съжаление не всичко се определя от семейството. Средата влияе, квартала влияе, децата влияят.  На празниците в ДГ, само ние носехме цветя на учителите .  За себе  си реших , че училището ще е в друг квартал.  Надявам се след време да имаме възможност да  се преместим.
Shocked

# 137
Авторката пита за кварталите, не за професиите... Та, има разлика! Peace Различните квартали имат различна история, инфраструктура, сгради, хора, атмосфера. Смешно е да се твърди, че е еднакво да живееш в Лозенец, Надежда, Ман.ливади, Изток, Обеля или Княжево.
Много хора се засегнаха за професиите, но определено предпочитам съседите да са лекари, адвокати, архитекти, банкери, учители. Знам, че и сред продавачките, фризьорките, строителните работници и шофьорите има интелигентни и свестни хора, но явно съм задръстена от предразсъдъци.

Да, и допълни, че не се е изразила правилно, но явно не всички разбират добре български.

Съгласна съм напълно и с написаното отн. кварталите.

ПП Не съм чула децата в градината на сина ми да псуват, но нямам наблюдения за учениците от училищата в квартала. Около нас чалгаджии и "чалгаджии" няма, и да поясня, че въобще не говоря само за музиката.
Това как точно го разбра ? Rolling Eyes

# 138
  • Germany
Прави ми впечатление, че почти всички потресени от споменаването на дадени професии в негативен аспект, не са пропуснали да отбележат колко "некадърни", "прости" и "не успели" счетоводители познават...
По темата - да, квартала и средата, в която расте едно дете е важна и има значение.

# 139
Прави ми впечатление, че почти всички потресени от споменаването на дадени професии в негативен аспект, не са пропуснали да отбележат колко "некадърни", "прости" и "не успели" счетоводители познават...
По темата - да, квартала и средата, в която расте едно дете е важна и има значение.

Ами виж сега, лично за мен професията счетоводител е повече от непрестижна, освен ако не си такъв в голяма корпорация.  Mr. Green
Също така, по всяка вероятност ще ми бъде по приятно да си бъбря с фризьорката отколкото с счетоводителката Joy.

# 140
  • София

Да, и допълни, че не се е изразила правилно, но явно не всички разбират добре български.

Съгласна съм напълно и с написаното отн. кварталите.

ПП Не съм чула децата в градината на сина ми да псуват, но нямам наблюдения за учениците от училищата в квартала. Около нас чалгаджии и "чалгаджии" няма, и да поясня, че въобще не говоря само за музиката.
Това как точно го разбра ? Rolling Eyes
В какъв смисъл как съм разбрала, че не чувам нещо?

# 141
..............
Бъдете добри бе, хора, от това по-скъпо удоволствие няма!
................

съжалявам, но с едната доброта не се живее. хлябът /образно казано/, не ми го дават в магазина без пари, нали, щото аз съм добра, много дори съм добра  Wink
и в какво трябва да се изразява добротата?

ти, като си добра, без наем ли даваш апартаментите?  Laughing

---------------

а когато чуя за блок на Кремиковци, построен в квартал Изток, тогава ще повярвам, че няма разделение на
кварталите.

каквото и да го въртите  - районът след Централна гара/от нейната страна/ -започва с работнически жилища , продължава към Надеждите, и обхваща и Обеля, и Люлин. строени са /вкл и Дружба, нищо, че е на другия край, там пък са били жилища за производства на гара Искър / за работниците, които идват едно, за софийското жителство, второ, за производството/заводи, фабрики,  примерно - '8-ми март', Обувен, също Тецовете, Кремиковци/ и обслужващ персонал в Градския транспорт.

# 142

Тук изобщо не става дума за презрение към определена социална класа, образование или професия. В кварталите на София има твърде много хора, чиито професии не знам, но са чиста проба лумпени по класическото определение.  
....Разликата с децата от градинката на Св.Седмочисленици, например, е огромна. Па вие си говорете...

Точно за това става дума.

Жена с някакви претенции (пък макар и с 2 правописни грешки още в заглавието) да няма грам такт или усет как да си зададе темата. Не е ли иронично, че в така зададената тема - кое е определящо за възпитанието (кое ли, аджеба?), човек чете и се чуди, как ли си възпитава децата жена, която изпитва ужас от близостта на фризъорки и продавачки.

Какво се очаква от нас да кажем, все пак? Продавай апартамента и опъвай палатка  в  градинката на Св.Седмочисленици ли?

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 18:07 от Алиса

# 143
Какво неясно има във въпроса ми ?
Как разбра , че в градината ви децата не псуват ? newsm78
Цял ден седиш в градината или правиш извод от едното водене и взимане на детето ти ?

# 144
Кофти си е задала темата, факт.

# 145
...не са пропуснали да отбележат колко "некадърни", "прости" и "не успели" счетоводители познават...

Познавам 2 счетоводителки лично - едната е на заплата 600 лв във фирма Х, другата е собственичка на счетоводна кантора, обслужваща 400 фирми. Разликата между тях е от небето до Земята!
Както във всяка друга професия! Некадърници и успели има във всички професии. Също така е нормално както един ден да си на върха, а на другия да паднеш, така и обратното.  Peace

# 146
  • София
темата си е зададена много добре - ето я:

"Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?"

ако някой не я е прочел или разбрал. това е темата.

и отговорът е "ДОСТА".

# 147
Аз, ти и Бърдсфлу отговорихме по темата по същество. Т.е. само по заглавието. Ама една тема не е само заглавие и така представена образува мазалото, което е вече колко страници.

# 148
темата си е зададена много добре - ето я:
"Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?"
ако някой не я е прочел или разбрал. това е темата.
и отговорът е "ДОСТА".

Кварталът ѝ е удобен, пречат ѝ хората:

...Удобно ми е - близо до метрото сме и имам всички нужни магазини и заведения за живеене и развлечения. ...Самата ДГ е ОК, но родителите... Извинявам се предварително, но някак си не ми се струват с голям капацитет. Не, че аз съм някоя супермайка, но държа да контактувам с интелигентни хора. Аз самата съм счетоводител, в новата градина повечето майки са продавачки или фризьорки, на друго дете бащата бил автоджамбазин...

# 149
...каквото и да го въртите  - районът след Централна гара/от нейната страна/ -започва с работнически жилища , продължава към Надеждите, и обхваща и Обеля, и Люлин. строени са /вкл и Дружба, нищо, че е на другия край, там пък са били жилища за производства на гара Искър / за работниците, които идват едно, за софийското жителство, второ, за производството/заводи, фабрики,  примерно - '8-ми март', Обувен, също Тецовете, Кремиковци/ и обслужващ персонал в Градския транспорт.

И като са работнически квартали, да не би да са квартали на прокажените? Поредната тема в която човек ще си помисли, че всички пишещи са от академик на горе !

Общи условия

Активация на акаунт