Отговори
# 240

Точно така Simple Smile, това са блокове на бившето ръководство на Кремиковци, но го вметнах, понеже Април Сноу каза, че нямало в Изток. Освен това, покрай директорите са се намушили и доста "плебеи". Както и да е, по темата смятам, че категорично има разлика в обитателите по квартали, даже по-скоро не по квартали, а по микрорайони вътре в кварталите.
П.П. Блокове са, а не блок, мисля 4 на брой еднакви, намират се на Драговица и пресечки, това е след Черковна, до Ситняково.
прелетях през книгата, която е един прекрасен справочник впрочем Peace
на страница 110 :
' В апартамента на Владимир Василев/виден социалдемократ и един от най -приближените до Кръстьо Пастухов/ , на 'Оборище' 95 сега живее синът му Иван Василев. Той е създател на женския отбор по баскетбол  на 'Кремиковци' и негов треньор от 1964 до 1982 г'.

стр.111:
'На 'Оборище' 99 сега живеят наследниците на фамилия Шкутови. От следващото поколение там има лекари, инженери и икономисти, вкл , работили в Кремиковци.'

това е всичко за Кремиковци. никъде не прочетох за блокове newsm78.

А районът на изток от 'Черковна' е западната част на квартал 'Батальона', която е достигала към момента до бул. ситняково.

ако имаш възможност, снимай тези блокове на Кремиковци или поне посочи номер.

пс.

.............. че блокове на Кремиковци има и в "престижен" район.

недоумявам защо са кавичките newsm78

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 23:50 от April snow

# 241
  • Tам през Атлантическия океан
Б Бг е голяма работа да живееш на пъпа на Софето  Sunglasses
другаде е престижно в обособени хубави , богати  квалтали/селища извън идеалният център  Wink downtown  Grinning

Тук където съм в центъра и в близост до него живеят не особено състоятелни  хора  Rolling Eyes  обслужващт персонал на хотели , ресторанти  и т.н. и не е задължително да имат коли могат и пеша да си стигнат до работата. Баш гетата са точно близо до центъра  Rolling Eyes

# 242
Ами кавичките са, защото тази част на Оборище не е докторската градина, все пак. Та за да няма недоразумения, че сега ще ми наскачат, че това не е баш престижно.

# 243
  • София
Е така, де, аз не споря по главната тема, само отбелязах за протокола, че блокове на Кремиковци има и в "престижен" район.
Блокове на Кремиковци....това е абсурдно, виж да е блок т.е. кооперация на шефовете на Кремиковци е друго нещо. В близост до тези улици съм родена и зная, че там такъв блок няма.

# 244
Прочетох набързо и не цялата тема , но квартала , у-щето е важно за децата. Аз преместих от разкошно място на място, което въобще не е добро , но направих всичко да запазя у-то на детето в стария квартал въпреки че ми отнема един час всяка сутрин мон да стигна до него , но си заслужава жертвата . За да приемат дъщеря ми в последното сега ще трябва и в неделя да ходя на църква всяка седмица и отделям същото време за път. Другото , което ще кажа че хората тук купуват имоти в района на у-щето , независимо колко са скъпи и непосилни за изплане заради обучението на децата -можеш да си направиш изводите.

# 245
Ох, уморих се вече...Казах къде се намират въпросните блокове, строени са 60-те години. И да, блокове са, и са 4. Улиците Марагидик, Русалка, Гълъбец, пресечни на Драговица.

# 246
Ами кавичките са, защото тази част на Оборище не е докторската градина, все пак. Та за да няма недоразумения, че сега ще ми наскачат, че това не е баш престижно.

Благодаря ти за уточнението Peace
Районът на Подуене е друго  Hug, независимо от това, че улицата е със същото име.

Б Бг е голяма работа да живееш на пъпа на Софето  Sunglasses
другаде е престижно в обособени хубави , богати  квалтали/селища извън идеалният център  Wink downtown  Grinning

Тук където съм в центъра и в близост до него живеят не особено състоятелни  хора  Rolling Eyes  обслужващт персонал на хотели , ресторанти  и т.н. и не е задължително да имат коли могат и пеша да си стигнат до работата. Баш гетата са точно близо до центъра  Rolling Eyes

десс, аз писах по-назад в темата - и в холандия е така, макар че скъпи имоти съм виждала и в центровете тук, има отсечки от улици в даден район/квартал/, за които просто да живееш там е белег , че принадлежиш към определена класа  Peace.

класовото разделение тук е особено добре очертано. утре ако не вали Mr. Green ще снимам в моето село  как  една улица разделя  добре очертани скъпи имоти, а от другата - евтини еднотипни свързани жилища.

# 247
  • София
Аз съм израснала в Люлин, сега временно живея в Младост.
Като нова държава ми е. Като цяло осъзнавам, че за този квартал доста повече се грижат, причината не я знам. Но пак не мога да го харесам, чувствам се много зле тук.И не е заради волната ми простодушна люлинска душа...тук всъщност виждам неща, които в Люлин не съм виждала. Най-малкото в самия блок, вход, етажи. Едни боклуци между етажите, по стълбите.   В Люлин, например, долу пред входа има маса и пейки. Съседите си седят там вечер през лятото.Някой път дразнят, обаче е приятно, говорят си, празнуват си.   Това може би ще е много дразнещо за повечето хора, но за мен е симпатично. Поддържат си градинката, чистят всички, събират се.
Много ми е трудно да свикна, ходя из улиците, пазарувам, зад блока има красива градина/паркче . Но ме депресира, не мога да определя точно с какво.
Мъжът ми е от Изток, там има апартамент, в който ще живеем. Та пак няма да съм си в Люлин, ще стана от "голямото добрутро". За него Младост и Люлин са еднакво депресиращи и гадни, не може да ми разбере драмата. Изток също не ме ентусиазира, много ми е тих, едни шубраци навсякъде. Блокът ни е на 1 улица от гората на Борисовата градина, предполагам, че се смята за хубаво място, но мен ме плаши  Crazy Но пък към него съм по-позитивно настроена, за разлика от Младост.

# 248
  • София
Ох, уморих се вече...Казах къде се намират въпросните блокове, строени са 60-те години. И да, блокове са, и са 4. Улиците Марагидик, Русалка, Гълъбец, пресечни на Драговица.
Това отива вече към район Подуяне, това не е Оборище...и Докторската градинка.

# 249
  • София
Бих казала, че средата и хората оказват влияние. Ако средата и хората са такива в даден квартал, то тогава "да, кварталът има значение!". Разбира се, че влиянието му е далеч по-малко от средата вкъщи, например, или приятелската среда, но децата в ДГ и училище влияят.
Не бих спряла контактите с тези деца, но принципно съм на мнение, че едно дете трябва да се развива в средата, в която очакваме след това да живее.

# 250
IN A ЛЮЛИН STATE OF MIND

............ но принципно съм на мнение, че едно дете трябва да се развива в средата, в която очакваме след това да живее.

точно така мисля и аз  Peace

# 251

Joy
Личи си, че и този, който е писал статията, няма никаква идея за какво говори.

# 252

Joy
Личи си, че и този, който е писал статията, няма никаква идея за какво говори.

какво ти пука, важното е да се забавляваме Laughing

# 253
Е, да, ама ако беше пообиколил можеше и по-цветуща да я направи  Mr. Green

# 254
  • Под липата
 Определящ е и кварталът, и училището. Искам детето ми да расте в добра среда, това е.
Не може да играе с деца на автоджамбази, да учи с деца, на които никой не държи, примерно, на образованието и това да не му се отрази.
По този въпрос съм крайна.

Общи условия

Активация на акаунт