Отговори
# 255
Определящ е и кварталът, и училището. Искам детето ми да расте в добра среда, това е.
Не може да играе с деца на автоджамбази, да учи с деца, на които никой не държи, примерно, на образованието и това да не му се отрази.
По този въпрос съм крайна.
Това с добрата среда направо вече банално звучи.
Как и къде я има тази идеално добра среда ?През цедка ли им избирате училищата , приятелите и т.н.
Не се заяждам , а просто ми е интересно как точно се случва това ?

# 256
  • Tам през Атлантическия океан
Да бе определящо друг път  Laughing
Пример : Национална гимназия за древни езици и култури е в Модерно предградие  Whistling

Има много добри  училища в уЖ кьопави квартали  Wink

# 257
  • Sofia
Такаааа, голямо мерене е настанало в темата  Shocked
Има значение кварталът, средата, приятелите, съседите Rolling Eyes

Имам познати, живеещи в Дружба-изключително възпитани, добронамерени и ерудирани хора; познати, живеещи в Младост 1; бивша колежка от Люлин, все приятни за общуване хора  Peace
Нито един от изброените на съм чула да говори на диалект, да сменя ударението, да говори на "ти" на непознати  Hug, да обижда близките си.

В Бояна живея от 10 години, синът ми е в общинското училище-единствено. Ами, има всякакви деца, на родители с всякакви професии,вероятно  Thinking Не съм ги проверявала  Naughty
Да не кажа,че впечатленията ми от родители от "престижни" квартали като Павлово и Бъкстон са по-негативни, от тези, живеещи в Младост, Дружба.

Обяснявам на сина ми кои думи какви са и защо да не ги употребява. В класа му има деца на претенциозни родители, които се "изразяват" доста цветущо и  стъпистващо  Shocked

Всъщност, смятам, че родителите до голяма степен могат да контролират контактите на децата си.

Но съм съгласна, че има предубеденост към квартала, в който се живее и това не е случайно  Wink

# 258
  • някъде в орбита...
Когато се казва че квартала е от значение, защо всички скачат на "престижни" квартали? Хич не ми пука квартала дали се води престижен. Това, което гледам, е до колко престъпността е висока в даден град/квартал/район, колко хора живеят на даденото място дето трябва да се избягват, училищата какви перспективи дават, има ли наличие на добри паркове и спортни центрове, колко възможности за развитие в свободното време има наблизо (това говори много за хората, живеещи там) и т.н. Има разлика между престижно място, и търсено място, не винаги се припокриват Wink

# 259
Пример : Национална гимназия за древни езици и култури е в Модерно предградие  Whistling

добър въпрос  Peace

и отговор:

http://www.mediapool.bg/ngdek-da-se-razviva-s-kampus-i-e-obuchen … e-news217063.html

-------

да успокоим освен на авторката на темата, че може да разчита на елитно школо из предградията newsm78

# 260
  • Под липата
Ами, дами, аз лично си имам моите основания да изказвам и да стоя твърдо зад своето мнение. Нищо и никой не е в състояние да ме разубеди, при положение, че лично съм се сблъсквала челно със непосредствената среда и как тя ми се отрази преди време. Натрупах достатъчно житейски опит за да не си позволя да се залъгвам и да поставям всичко на едно ниво. Може да си затваряме очите, да се правим на коректни, да лицемерничим, но средата е определяща. Тя оказва влияние както върху умственото, така и върху психическото развитие у децата. Ако едно дете учи в добър клас, отговаряш на интелектуалните му потребности и възможности, това винаги по поставя в условия на конкуренция и го дърпа да се доказва и обратно.

Да бе определящо друг път  Laughing
Пример : Национална гимназия за древни езици и култури е в Модерно предградие  Whistling

Има много добри  училища в уЖ кьопави квартали  Wink

И, какъв е % деца в училището от така нар. ''Модерно предградие''? Т.е., местни?

# 261
Ох, много интересна тема и всъщност болна тема  ooooh!
Та, казвате, определяте кварталите на София, кой е престижен, кой не  newsm78
Монетата винаги има 2 страни и да ви попитам вие от "престижно" село/градче ли идвате и мислите ли, че ви искаме тук да уронвате авторитета на кварталите ни?!?!   Crossing Arms

# 262
Определящ е и кварталът, и училището. Искам детето ми да расте в добра среда, това е.
Не може да играе с деца на автоджамбази, да учи с деца, на които никой не държи, примерно, на образованието и това да не му се отрази.
По този въпрос съм крайна.

Всеки иска това за детето си. И може да се учудиш, но повечето родители държат на същото, дори в кварталите, които непознавате. А престъпници има навсякъде, в по-скъпите квартали са най-опасните.

# 263
  • Под липата
Всеки иска това за детето си. И може да се учудиш, но повечето родители държат на същото, дори в кварталите, които не познавате. А престъпници има навсякъде, в по-скъпите квартали са най-опасните.

Не казвам, че в тези квартали не живеят свестни хора, много моля  Peace Но, когато в него на първи и десети поглед виждаш,че преобладават със съмнително поведение, бит, начин на живот, последните са факторът който накланя везните.
 Не ми се влиза в спор, просто изказах мнение.
Била съм в квартално, ''ужасно'' училище - имахме си съученици наркодилъри, боеве се водеха ден през ден, пишеха се 3-ки, само защото почти цялото училище трябваше да повтаря или да не завърши  ooooh! Никак добър спомен нямам. До такава степен се бях отпуснала, защото и малко да учех, пак изкарвах високи оценки на общия фон. Като започнах да се готвя за кандидатстване за висше, разбрах какви огромни пропуски съм направила...
 Висшето си го карах с хора, завършили елитни гимназии...Разликата между моята и тяхната среда се оказа съкрушителна - в тяхна полза. Моята среда се промени, естествено, но в студентските години.
Споменът ми за училище е един голям трап - нищо!

# 264
  • Down south
Крайните квартали, неслучайно се наричат "крайни"...

Крайните квартали се наричат крайни, защото не са в центъра, а в края.
Преди 70-80 години кои са били крайните квартали?  Wink
Като нищо след 50 години Люлин ще е център и ще има възмутени от крайния квартал Драгоман.  Laughing
Благодаря, разсмя ме, чудесно чувство за хумор  Peace
Темата придоби приятен и леко хумористичен отенък, за което благодаря на хора, като теб.

ПП За протокола, аз съм от "Хиподрума"  Heart Eyes

# 265
Raffaella, абсолютно те разбирам, аз също съм избрала квартал, който не е такъв. Но не съм разчитала на думите на хора, които не го познават, а единствено на личен опит. Тук съм се начела на какви ли не смешки за него, а пишещите дори не знаят къде е.
Това имах предвид. Иначе, разбира се, че всяка от нас иска онова, което пишеш. Дано успеем да създадем добри хора Peace

Живяла съм там  Mr. Green имам много лоши спомени от сеседите, но няма заради тях да направя крайни заключения за квартала  Peace

# 266
  • Под липата

Човече  Peace
Дано! Силно се надявам!

# 267
  • Tам през Атлантическия океан

Всеки иска това за детето си. И може да се учудиш, но повечето родители държат на същото, дори в кварталите, които непознавате. А престъпници има навсякъде, в по-скъпите квартали са най-опасните.

Именно  Crazy
апашите/крадците са по скъпите кватрали  Crazy понеже имам какво .... нали  Rolling Eyes
На бедния какво да му откраднеш .....

# 268
  • Down south
Raffaella, абсолютно те разбирам, аз също съм избрала квартал, който не е такъв. Но не съм разчитала на думите на хора, които не го познават, а единствено на личен опит. Тук съм се начела на какви ли не смешки за него, а пишещите дори не знаят къде е.
Това имах предвид. Иначе, разбира се, че всяка от нас иска онова, което пишеш. Дано успеем да създадем добри хора Peace

Живяла съм там  Mr. Green имам много лоши спомени от сеседите, но няма заради тях да направя крайни заключения за квартала  Peace
На съседи ще го докараме.
Преди има-няма 30-тина години беше чудесно място, дано все още е такова. На този етап имам само апартаменти в жилищна сграда, построени на мястото на двете къщия, които имахме.
Останалата рода е в "Борово"

# 269
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

A, Dess, нИдей така Simple Smile НГДЕК от 2 години е на "пъпа" на София  Joy В бившето 13-то СОУ на Женския пазар ... Не ми се говори, че ми е болна тема с 10-токласничка там ... Ремонтираха пазара, ама пари за ремонт на сградата няма ... Да не говорим, че колкото и да обновяват района не може да се премести контингента, който се подвизава там ... Бежанците се множат не с дни, а с часове ... Пращам я със страх на училищв всяка сутрин - признавам си ...Та, децата учат в недобри материални условия, ама се постигна целта - да са "на центъра" ... Сега сградата в Модерно предградие е ремонтирана за 2 мил. и пустее ...

Общи условия

Активация на акаунт