Отговори
# 510
  • София
Остава да разчитам, че детето ми е гений и няма нужда от връзки, за да влезе в прилично училище.  Crazy Crazy Crazy
То и моето не е много тъпо, но училището, където искам да учи, е в друг квартал и не е с изпит.

# 511
Ceca, поднесена по съобразен с възрастта начин, тази информация - за древногръцкото и пр. изкуство - никак не е излишна; дори в 4. клас. Също не забравяй, че за някои деца, които не умеят да рисуват добре, които чисто практически не се справят, това е алтернативен начин да бъдат оценени по-добре.

# 512
  • Куциндрел
Ceca, поднесена по съобразен с възрастта начин, тази информация - за древногръцкото и пр. изкуство - никак не е излишна; дори в 4. клас. Също не забравяй, че за някои деца, които не умеят да рисуват добре, които чисто практически не се справят, това е алтернативен начин да бъдат оценени по-добре.
Въпросната учителка е писала 2 двойки на дете, което ходи и рисува икони, имаше и изложби, защото не знаело за тази ми ти история. Самите родители казват, че госпожата иска прекалено много.
За мен рисуването е от предметите където децата трябва да отмарят, а не да се натоварват.
/мен пък все ми излагаха рисунката като най-грозната от часа, но поне ми беше спестена тази История на изкуството./

# 513
  • София
Остава да разчитам, че детето ми е гений и няма нужда от връзки, за да влезе в прилично училище.  Crazy Crazy Crazy
То и моето не е много тъпо, но училището, където искам да учи, е в друг квартал и не е с изпит.

Спане пред училището, добре че приема е пролетно време, та се търпи. Mr. Green

# 514
  • Blondeville
аз от темата разбрах, че Люлин е някакво място от филм на ужасите, изцяло населено с мъже, които по потници лочат бира и жулят карти от сутринта на изпочупени пейки в кварталните градинки, където пък жените им, някакви размъкнати тьотки, люпят семки и псуват по децата си и че там всички хора се обръщат към децата си с най-цинични обръщения и закани, и че е абсурд читав човек да излезе от там. Мъжете пък като излочат бирата, непременно се сбиват помежду си после.
Надежда, също както и северните квартали, също е населена от дебили и автоджамбази, почти както и Люлин, и там децата виждат само грозни картини и псувни.
Също така, че фризьорките и продавачките живеят предимно в тези и в северните квартали, и че счетоводителките били много скучни и ограничени. За сметка на това обаче, в Младост и в Изток изобщо няма фризьорки и продавачки, а и счетоводителки няма, защото там живеят само аристократи, директори на крупни международни фирми и финансови светила.
Също така, че в Изток скапани училища не могат да виреят, поради което отмират от самосебе си, някак си кварталът сам ги изхвърля, и некадърни учители също не може да има там. /93 СОУ/
От огромна важност за бъдещия успех в живота са горните фундаментални истини, поради което живеещите в Изток и в по-малка степен в Младост могат да са сигурни, че от техните деца ще излязат хора с високопрестижни и добре платени професии, а живеещите в Люлин и Надежда, ако не избягат бързо от там, не могат да очакват друго, освен децата им да станат фризьорки, чистачки, продавачки и в най-добрия случай автоджамбази. И естествено, непрекъснато ще псуват и ще употребяват само цинизми, докато израслите в Изток ще говорят само най-чист български, на който дори и Местан да завиди по сложност на изказа и никога няма да употребяват псувни - те няма да знаят дори, че съществуват такива думи. В Младост живеят интелигентни хора и писатели, но новите блокове се пълнят с "мьекащи", които все пак явно работели добри професии, за да плащат над 100К за жилище, много учудващ факт, понеже, както е известно, мьекащите са много непълноценна категория хора и по дефиниция са ужасно тъпи, нищо, че това е почти цялата Източна България.

"Криворазбраната цивилизация" ряпа да яде пред този форум. Никога и никъде не съм виждал толкова снобария, събрана на едно място и толкова много глупости изписани.

Татко Мецане, аз съм израснала в Люлин, там съм живяла до 17-годишна, позволявам си да споделям какво е било около мен. Дори утчоних периода, в който съм живяла там, микрорайона, че даже и улицата си написах, за да не се приеме, че си плямпам празни приказки. Аз съм си била същият човек и в Люлин, и на Докторски паметник. Както и същият човек бях, когато бях продавачка и сега, когато работя друго. Не кварталът прави човека, а хората правят квартала. И също не професията прави човека, а човекът дава своя облик и на работата си.

За съжаление има определен тип хора, които ги има повече като концентрация в някои райони. Това  не значи, че всички в района са такива, или че повечето в района са такива - просто аз в моя Люлин съм виждала повече такива хора (не преобладаваща част от населението а повече като тип спрямо другаде), отколкото на другите места, където съм живяла. И не знам защо се правите, че не разбирате какъв тип хора се имат предвид, и че това няма нищо, ама нищо общо с професията им, а с мирогледа им.

П.П И за "n"-ти път - най-важна за възпитанието е семейната среда, съшо и тази в училище, но и съседската не бива да се подценява, това е

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 14:45 от blondie_anna

# 515
  • София - Рим и обратно
Мецане, от целия чаршаф дето си го изписал, става ясно единствено, че не си разбрал същността на дискусията и подобно на всички други неразбрали (или правещи се на неразбрали) заби в посока ирония на тема професии и снобария. Което е на светлинни години разстояние от истинското разделение на софиянци ( и не само, в който и да е град има прослойки всякакви, както и престижни и непрестижни райони).
За протокола, 93-то дори не е в Изток Mr. Green.

# 516
 Joy Laughing
Обаче темата е и много смешна.

Искрено се смях с Татко Мецан, както е описал нещата, обаче тъпото е, ако не си стъпвал в София, ще останеш с много погрешна представа за нещата, та да не кажа направо ще се уплашиш  Rolling Eyes как ли идват в таз столица тия хорица  hahaha

Много се смях с поста и на Април Сноу /май беше/ за очилата за нощно виждане  Joy ама така си е, де, иди обяснявай после, че нямаш сестра  Laughing

Блонди, ама той Люлин си е цял град, при това е краен квартал, цените на наемите са по-ниски или поне за някои от микрорайоните, естествено е, че ще могат да си го позволят хора с по-ниски финансови възможности, най-вероятно затова там са събрани толкова като описаните от теб индивиди.

# 517
В Младост живеят интелигентни хора и писатели, но новите блокове се пълнят с "мьекащи", които все пак явно работели добри професии, за да плащат над 100К за жилище, много учудващ факт, понеже, както е известно, мьекащите са много непълноценна категория хора и по дефиниция са ужасно тъпи, нищо, че това е почти цялата Източна България.

Кво чете, кво разбра.... остави мекането, то пък все ще се намери някой да се обиди.

Младост, както вероятно и Люлин, както и всички други квартали са населени с хора от всякакъв вид, род, занятие, при това размесени помежду си. И този немекащ, но очевидно платежоспособен индивид със сто хиляди евро жилището, като си го купи в някой от кварталите ,както е сега строителството, нищо чудно в прозорците му  от три метра да наднича някой  уайт траш, каквито също дал Господ.
 Така че, моята теза е - не, не е определящ квартала за възпитанието на детето, понеже всички квартали са еднакво пълни с разнородни елементи, и вероятността за подходящи съседи не е по-голяма в едните , отколкото в другите.
  Кои са едните и кои другите, също не е ясно.

А в такива условия и снобария няма много много как да вирее, дори и да и се ще.

# 518
А никой не каза нищо за Студентски град, все пак студентите от провинцията за там чакат  Crazy Mr. Green
Според вас престижно Wink ли е детето ви е да студент в София и да живее в Студентски град? Добре ли е за възпитанието му?  Flutter

# 519
  НЕ!
 Joy

# 520
Мецане, от целия чаршаф дето си го изписал, става ясно единствено, че не си разбрал същността на дискусията

Кво чете, кво разбра....

Ами как ще я разбера, дискусията, аз дори думата "дискусия" не знам какво значи; аз съм от мьекащите от дълбоката провинция, които после са дошли тук, за пренесат селянията си и да вземат на възпитаните кореняци работните места, но понеже съм с осми клас образование, не можах да спечеля пари за по-хубав квартал и си купих панелка в Люлин, където храча през терасата, докато си пържа риба на нея, та да осмърдя хубаво блока, жуля домашна ракийца дето си я правя на село, понеже нямам кинти да си купя нещо хубаво от магазина, плющя картите пред блока и чат-пат се сбивам с комшиите, като разбира се, непрекъснато ги псувам. То си ми и харесва, това се оказва, че е идеалната среда за мен в Люлин, повечето сме си все такива там, също и в Надежда имам авери, крадат коли и след всеки удар, дето го направят, ме канят да се понапием и да се сбием заедно.

Училищата в Изток не ме интересуват, понеже аз като съм с осми клас, детето и гимназия да завърши, ще е успех, а в Люлин ще завърши по-лесно, понеже там учат само дебили и даскалята не се стараят особено, всички некадърни учители, дето са ги изгонили от Младост и Изток, все са при нас, та чавето ще избута по-лесно.

# 521
  Ама ти знайш ли, че има точно такива хора, едно към едно. И хич не са малко... и то не само в Люлин.

# 522
  • София
Според вас престижно Wink ли е детето ви е да студент в София и да живее в Студентски град? Добре ли е за възпитанието му?  Flutter
Най-хубавите години в живота ми са тези, прекарани в Студгарт като студентка.  Laughing Не ми пукаше дали е престижно, но беше страхотно.

# 523

newsm78 Това смешно ли трябваше да е  newsm78 Пресолената ирония не винаги преминава в сарказъм, в повечето случаи просто предизвиква съжаление заради безсилния напън...

# 524
  • София - Рим и обратно

Ако до студентските си години още не достигнал определено ниво на възпитание, и на Шанз-Елизе да го боднат, все тая ще е май Grinning.

Мецане, много мъка, много. Дишай малко Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт