Отговори
# 615
Орлов мост и НДК са съвременни разклонения на центъра Simple Smile
"Център" на София е ЦУМ, Банята и Ларгото.

И, разбира се, за всеки център е това, което му е удобно Simple Smile

П.П. 7-8 минути Дружба-Орлов мост е мноого оптимистично по моя опит (свекърва ми живее в Дружба 1 и не е да нямам опит с маршрута Дружба-център). 15-20 минути си го смятам аз в офпик, 40 е в пик. С градски транспорт - около час.
Метрото ще подобри нещата.

# 616
  • София - Рим и обратно
Ааа циганите с каруците и при нас са постоянно присъствие, даже май са "районирани" Laughing. Но вършат страхотна работа - прочистват за секунди изхвърлени по-големи неща от ремонти, прочиствания на гардероби и мазета, всичко отнасят, излизват направо Simple Smile.

# 617
  • София
Стига с това обсъждане на квартали де - темата беше за друго.
Има ли тук някой, които живее в затворен комплекс, за да направи съпоставка с Обеля и Надежда, м?
Какво има толкова да му разсъждавате, където е по-евтино - там се стичат по-ниско образовани хора, където е по-скъпо - там отиват по-високо образовани хора. Познавам хора, които живеят в къщи тип малка прогимназия и сбръчкват нос от погнуса, само като чуят за някой, които живеел в Изток, и съответно децата им учат в частни училища със себеподобни, за останалите е Младост и реномираното 125-то училище. Simple Smile

# 618
Ааа циганите с каруците и при нас са постоянно присъствие, даже май са "районирани" Laughing. Но вършат страхотна работа - прочистват за секунди изхвърлени по-големи неща от ремонти, прочиствания на гардероби и мазета, всичко отнасят, излизват направо Simple Smile.

Така де, в източните квартали циганите с каруците вършат страхотна работа, докато в западните квартали допринасят за ужасния им вид и страхотия - ужас и безумие, некви роми с каруци се мотаят.

Четох назад, че Надежда била създадена за работническата класа от провинцията, много ясно, столичани никога не са имали работническа класа, те всички винаги са били аристократи. Пролетариат може да има само в провинцията.

Между Света Троица, където си живяла, и Изток, разбрах, че има разлика като между Трабант и Мерцедес. Аз пък предпочитам Света Троица, но явно защото ми е промит мозъка, както пък прочетох една друга дама да твърди, че приятелката й била с необратимо промит мозък, понеже избрала да не се мести от Люлин. Какво пък му е на Света Троица, зелен квартал с голям парк, с добра инфраструктура и на 10 мин от центъра, има и метро, има и всякакъв транспорт по Сливница, училища и детски градини бол, има търговски центрове на Оряхово, има Лидл, Фантастико, Била, в новия блок на Симеон има Пикадили. С какво е по-лош от Изток, не мога да проумея....аааа, с амбианса, както се изрази една мацка по-назад, добре, че скоро учих френски, та да знам какво е "амбианс", то бива префърцуненост и снобария ама...сигурно в Света Троица живеят само прости селяни и всякакъв дошъл от провинцията пролетариат, докато в Изток са аристократи, дето още от детството си са имали френски гувернантки. Въобще между източните и западните квартали има такава разлика, че мисля е задължително вече да въведат визи и да има гранични бариери, а пък на тунела за Люлин и на надлез Надежда направо трябва да сложат граничари и бодлива тел.

Толкова смехотворна и нелепа снобария, събрана на едно място, както в тази тема, наистина никъде не съм виждал и срещал. Надявам се да пишете още, дори и Уудхаус не ме забалвява и разсмива така, както вашите писания.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 14:41 от Татко Мецан

# 619
  • София
където е по-евтино - там се стичат по-ниско образовани хора, където е по-скъпо - там отиват по-високо образовани хора.
Whistling

# 620
Аз пък се чудя как някой мечтае да се навре в центъра, с цялата лудница и мръсотия. Интелигентните гледат да бягат извън София.  

# 621
Аз пък се чудя как някой мечтае да се навре в центъра, с цялата лудница и мръсотия. Интелигентните гледат да бягат извън София.  
Laughing Не виждам нищо интелигентно да лишиш детето си от хилядите възможности, които предлага София! И да трябва да пътуваш двойно повече до нормално училище!

# 622
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Стига с това обсъждане на квартали де - темата беше за друго.
Има ли тук някой, които живее в затворен комплекс, за да направи съпоставка с Обеля и Надежда, м?
Какво има толкова да му разсъждавате, където е по-евтино - там се стичат по-ниско образовани хора, където е по-скъпо - там отиват по-високо образовани хора. Познавам хора, които живеят в къщи тип малка прогимназия и сбръчкват нос от погнуса, само като чуят за някой, които живеел в Изток, и съответно децата им учат в частни училища със себеподобни, за останалите е Младост и реномираното 125-то училище. Simple Smile

Това по дифолт, така ли?!  Mr. Green
образован=богат, необразован=беден  Joy

# 623
  • София - Рим и обратно

Така де, в източните квартали циганите с каруците вършат страхотна работа, докато в западните квартали допринасят за ужасния им вид и страхотия - ужас и безумие, некви роми с каруци се мотаят.

Между Света Троица, където си живяла, и Изток, разбрах, че има разлика като между Трабант и Мерцедес.

сигурно в Света Троица живеят само прости селяни и всякакъв дошъл от провинцията пролетариат, докато в Изток са аристократи, дето още от детството си са имали френски гувернантки.
Точно така, Мецане, браво, тоя път си схванал  Heart Eyes.

# 624
  • София
Това по дифолт, така ли?!  Mr. Green
образован=богат, необразован=беден  Joy
Логиката е желЕзна! Няма мърдане. Ако си в по-кофти квартал, непременно си тъп и необразован.  Wink

Наши приятели избягаха извън София и сега е великото ходене по мъките да си продадат къщата и да се върнат обратно. Не е лесно да водиш дете на занимания и да ти отнема час и половина само в едната посока.

# 625
  • София
Има го и нещото "по-чист въздух", не знам доколко е фактор за избиращите... Или сега ще се обясни как в центъра и Изток е супер и  в това отношение...

# 626
Сега разбирам аз, като се интересувах навремето от частната градина и училище "Веда", защо нямаше никакви мнения. Ами защото то е в Света Троица, някакъв низвергнат квартал, където нито една уважаваща се ССФ не е стъпвала дори, камо ли да има познати от там, няма да общува с някакви низши същества я,  и затова няма никакви мнения за училището.
Естествено, всички пишещи в бг-мама са само от източните квартали и централните райони. Аз предлагам дори модераторите да слагат бан на другите, да не се замърсява излишно форума с мнения на разни недодялани провинциалисти от западните и северните квартали.

То, както е видно и от темата, няма нужда и от бан, въпросните недодялани особи от северните и западни квартали сами се усещат по някое време, че интелектуалният им потенциал не е достатъчен за форумската среда тук, и сами напускат. Само отделни изключително безочливи и нагли индивиди като мен все още си позволяват да изказват мнение, но затова пък тутакси биват слагани на мястото им от болшинството аристократки от форумното пространство.

# 627

Наши приятели избягаха извън София и сега е великото ходене по мъките да си продадат къщата и да се върнат обратно. Не е лесно да водиш дете на занимания и да ти отнема час и половина само в едната посока.

Много хора го направиха това упражнение и сега си блъскат главите. И не само в България е така. Те и цените/наемите на имотите в централните и събърб районите говорят достатъчно красноречиво.

http://www.theguardian.com/cities/2014/sep/05/death-america-subu … uri-resegregation

http://www.thedailybeast.com/articles/2013/08/01/suburbs-are-dyi … be-premature.html

# 628
Каква е логиката детето и ти да сте по цял ден в София заради работа и училище, но да спите на по-чистия въздух?

# 629
  • sofia

П.П. 7-8 минути Дружба-Орлов мост е мноого оптимистично по моя опит (свекърва ми живее в Дружба 1 и не е да нямам опит с маршрута Дружба-център). 15-20 минути си го смятам аз в офпик, 40 е в пик. С градски транспорт - около час.
Метрото ще подобри нещата.
Ако се налага да се минава през врътките на моста, отнема доста време. Като гледам как се задръстват вечер в посока Дружба.
Ако караш направо за Дружба 2 през Горублянско ханче, са точно 7-8 мин.
Аз през центъра минавам само в почивни дни - много спокойно.
От село до работното ми място са точно 15 мин. с кола, с чакането на светофара на Горублянско ханче. Само като се прибирам в петък има задръстване в посока извън София....

Скоро ми се наложи да търся някакъв блок в комплекс на Симеоновско шосе......няма такъв кошмар  Rolling Eyes откъм инфраструктура, де, две коли не могат да се разминат. Айде в центъра, ясно, ама това е сторено току що.......грам мисъл не е вложена.

Общи условия

Активация на акаунт