Отговори
# 690
У нас като цяло не е налице явно класово разслоение, което се дефинира не само с дохода и професията, а и с културата. За това се искат много години.
Първа точка - класовото ни разслоение е съвсем ново, след като бе изкуствено премахнато и преаражирано за дълъг период.

Втора точка - големият процент наследствени имоти, 90% и нагоре. В България няма сериозна динамика на имотния пазар, освен отчааасти в София.

Втора точка, подточка Б: по соца пък изобщо нямаше имотен пазар, тъй като свободното придвижване на хора и покупко-продажбата на имоти бяха силно рестриктирани и държавно-партийно регулирани.

Трета точка: поради ниските доходи, у нас няма и кой знае колко пари в обращение за инвестиция в имоти.

Четвърта: няма много покупки на имоти от чужденци, освен руснаци по морето и тук-таме някой англичанин по селата.

Абе... ще има промени в следващите десетилетия. Аз не бих се наела да прогнозирам кои ще бъдат добрите квартали тогава. Но със сигурност няма да са свръхзастроените с некачествено строителство - тоест ако ще мислите за внуците, омитайте се от Лозенец и Редута.

# 691
Red velvet, не разбрах къде ще запишеш бъдещото си дете? В София ли?

# 692
Pug,
всъщност в България феновете на "дискурса" си употребяват понякога думата "хипокрит" като съществително. Но за щастие никой не ги чете, всички си подпират масите с трудовете им Simple Smile.

Просто прозвуча смешно - и нееднозначно - в контекста на дискусията, не съм искала да те обидя.

Няма проблем.  Хипокрит е, което исках да напиша, и, да, правя разликата, но ме налазихте бързо.

# 693
Red velvet, не разбрах къде ще запишеш бъдещото си дете? В София ли?

Предполагам,че не. Но това е съвсем хипотетично. По-скоро ще го запишен в училището, което е на нашата улица, която не е в София  Mr. Green Няма да ми се иска да става 1-2 часа по-рано и да пътува на крехка детска възраст. И точно затова казах,че децата на познатите ми си учат там, и не са недоволни. След 7-ми клас е друга бира, тогава вече си трябва профилиране според интересите и таланта на детето.

# 694
На твое място бих постъпила по същия начин! И не бих тормозила детето си с ранно ставане и безкрайно пътуване! Но пак казвам, да живееш далеч от София, а да учиш и работиш тук, не ти спестява нито грам гаден мръсен въздух!

# 695
Така е, мъжа ми работи на 5 минути от нас, и му завиждам, но при мен няма как да стане....освен ако не остана да работя от вкъщи, което също ми е някаква мечта.

# 696
У нас като цяло не е налице явно класово разслоение, което се дефинира не само с дохода и професията, а и с културата. За това се искат много години.
.....

Абе... ще има промени в следващите десетилетия. Аз не бих се наела да прогнозирам кои ще бъдат добрите квартали тогава. Но със сигурност няма да са свръхзастроените с некачествено строителство - тоест ако ще мислите за внуците, омитайте се от Лозенец и Редута.

Именно, но иска още доста време.
Мисля, че високите класи не живеят по високите етажи и натъпканите квартали, вкл. централни, до мръсотията и шума.

Изобщо пък аз прогнози не само за квартали не мога да направя. Поради второто, което писах- изключителната динамика в процеса на промяна на ценностите в момента. Кое би било важно и как ще установим къде да го дирим и то след Х години, особено в държава с едно твърде... неясно бъдеще- не мога да гадая. А няма и смисъл. Т.к. що се касае до възпитанието на моите деца, то основно зависи от това, което става вкъщи. А на какво ще попаднем в училище и навън- у нас е все още до голяма степен е въпрос на късмет.

# 697
Имаш шанс поне двама от семейството да са на чист въздух!

# 698
Аз пък се чудя как някой мечтае да се навре в центъра, с цялата лудница и мръсотия. Интелигентните гледат да бягат извън София.  
Laughing Не виждам нищо интелигентно да лишиш детето си от хилядите възможности, които предлага София! И да трябва да пътуваш двойно повече до нормално училище!

То щото в центъра на София много престижните училища...няма кой да види.

Децата от "село" също успяват да се изучат, понякога и по-добре.

Значи живеейки извън София, аз съм тъпа  Mr. Green Ето, научих нещо ново за мен днес. И съм необразована. Не знаех.

Ами не си знаела, но нали затова е форумът, за да те светне. И аз научих, че съм брадата лелка в климактериум.Simple Smile

Поне в последните страници май доста хора наистина усетиха колко са смешни някои форумки с псевдо-аристократизма си, който, видиш ли, се определял от кварталите.

# 699
.....

Именно, но иска още доста време.
Мисля, че високите класи не живеят по високите етажи и натъпканите квартали, вкл. централни, до мръсотията и шума.

Бъдещето на добрите квартали са селата около големия град. Все повече хора се изнасят на къщи и все по-малко хора смятат апартамента на 14-я етаж близо до метрото за ценност.

# 700
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
lacunababeHug така и така темата зави в друга посока Mr. Green
Та, исках да кажа, че се радвам да те видя Peace

Hug Чувствата са взаимни  Hug

# 701
Бъдещето на добрите квартали са селата около големия град. Все повече хора се изнасят на къщи и все по-малко хора смятат апартамента на 14-я етаж близо до метрото за ценност.

По-назад постнах статии в които се говори, че тенденцията в световен мащаб е точно обратната. Освен ако в България не решат тепърва да тръгват по този път и после да се връщат обратно. Tired Навсякъде за цената на малък апартамент в центъра може да си купиш сравнително голяма къща в покрайнините. Не става въпрос за шато като това на Бранджелина, а къща в събърб.

# 702
  • sofia

Ако вземат да им направят канализация....безценно  Mr. Green ще се вдигне стойността на имота.

Чек, тук няма събърб...села са си, с кофти инфраструктура и лошо електрозахранване.

# 703

Чек, тук няма събърб...села са си, с кофти инфраструктура и лошо електрозахранване.

Все тая. В белите държави с все инфраструктурата има отлив и то голям. Мисленето "бяла оградка, голяма къща пълна с много неща ..." отмина. Излиза много скъпо като средства и време, което може да прекараш в далеч по-приятни неща от шофиране или пътуване с ГТ, колкото и да е уреден.

# 704
И аз научих, че съм брадата лелка в климактериум.Simple Smile

Маниерът е типичен на постклимактерична леля с мустаци. Не искам да се заяждам, ама ако си такъв мъж и в риъла... баси, ужас.

Ти си ми известен и от други теми как не можеш да преглътнеш, че не всеки живее в краен квартал. Ма тва е положението, примири се и спри да подскачаш като ощипана мома.

Общи условия

Активация на акаунт