Отговори
# 795
  • София
По-скоро каква е гаранцията, че ще получите честен и обективен отговор, било от продаващ, било от съседи...

# 796
  • София
Дано да не ни се натрисат такива дебили, че да трябва да си продаваме апартамента... Rolling Eyes

# 797
Възпитанието ми не би ми позволило да почукам на нечия врата и да каже - "Здравейте, търся апартамент в района, я ми кажете вие тук възпитани ли сте, какви са Ви професиите, колко получавате, чистите ли входа, плащате ли си таксите редовно?"

Ама толкоз ти е акъла значи.
То не се пита-вие възпитани ли сте.
Търси се домоуправител. Пита се-има ли живущи, които не плащат гласуваните на събранието суми за фонд ремонт и входни такси. Има ли чистачка. Няма ли. Има ли шумни съседи, чалга, музика нощем. Има ли с нерегламентирани животни. Пита се тече ли покрив, не тече ли, сухи ли са мазетата, предстои ли ремонт, какъв, сменяни ли са щрангове. И ако човека ти каже-ами тече, ама Иван на 1 етаж не иска да дава пари, защото на него не му тече-ясна е работата.
Не се пита кой какво работи. Що за тъпизъм.

И всичко става в непринуден разговор, като минат и три съседки тип клюкарки и се спрат да чуят, можеш да научиш ужасно много неща. Обикновено домоуправител казва много неща, рядко е от младите, често е възрастен, оплаква се и не крие проблеми.

# 798
Не е необходимо да се интервюира който и да било - спокойно можеш да бъдеш подведен, тъй като един вход, населен например само с ниско платежоспособни семейства, чудесно би му дошло да има за съсед млад човек с високи доходи. Да не са луди да казват какви са им кусурите?

Достатъчно е да се видят общите части, входа, за да се разбере дали в сградата цари дух на коопериране и разбирателство. А че още след месец под - или над теб може да се нанесе всеки и да разбие на пух и прах ''стратегията'' ти, е повече от ясно.

# 799
Абсолютно и това-общите части говорят много.

# 800
Скрит текст:
Възпитанието ми не би ми позволило да почукам на нечия врата и да каже - "Здравейте, търся апартамент в района, я ми кажете вие тук възпитани ли сте, какви са Ви професиите, колко получавате, чистите ли входа, плащате ли си таксите редовно?"

Търси се домоуправител. Пита се-има ли живущи, които не плащат гласуваните на събранието суми за фонд ремонт и входни такси. Има ли чистачка. Няма ли. Има ли шумни съседи, чалга, музика нощем. Има ли с нерегламентирани животни.

Ами нали момичетата това питат - какво правим утре, когато г-н Петров от 3ти етаж си продаде апартамента и дойде някой, който не си плаща сметките, дъни музика след полунощ и има доберман в апартамента?

# 801
Тогава е свирено.
Ама да отидеш без да си проучил, и чак тогава да се хванеш за главата-не ми го хвали.
Въпреки, че ако входа до тогава е бил изряден и живущите са сработени и застават зад реда и чистотата-ще му разкажат играта на тариката. Познавам такъв случай. Дойде един отворко, опита се да заобиколи и пренебрегне всичко гласувано на общото събрание и духа супата впоследствие. Осъдиха го.

# 802
Имаше един необитаем апартамент над нас. Наскоро разбрах, че домоуправителят го препоръчал на приятел и той го купил. Аз в нашата сграда не бих препоръчала апартамент и на най-големият си враг. А това с кой какво работи е от поставената от авторката тема - децата от градината на детето били на родители с един какви си професии, което значи, че за някои е важно.

# 803
Авторката четох напред е уточнила, да не се хващате за професията, че не го е написала с тази цел и е сгрешила, да го игнорирате.

А то пък в определени квартали, за което е и темата, не бихме се и сетили да търсим, че да проучваме. Първо се проучва квартала.

# 804

Аз явно съм невъзпитана.  Попитах.  И добре че.  

Ако ме питат мен, ще съдействам.  Хора сме, ако някой се интересува от от такива неща преди да направи една от най-големите инвестиции на живота си, за мен е някак си доказателсво, че ще се (или поне иска да се) впише в динамиката на ЕС.  Което за мен има значение.  Но това съм аз.

# 805
Скрит текст:

Търси се домоуправител. Пита се-има ли живущи, които не плащат гласуваните на събранието суми за фонд ремонт и входни такси. Има ли чистачка. Няма ли. Има ли шумни съседи, чалга, музика нощем. Има ли с нерегламентирани животни.

Ами нали момичетата това питат - какво правим утре, когато г-н Петров от 3ти етаж си продаде апартамента и дойде някой, който не си плаща сметките, дъни музика след полунощ и има доберман в апартамента?

Как какво, има си платени външни домоуправители, събирането на суми не е работа на останалите живущи, никой от тях не обикаля по съседите няколко пъти месечно да се моли на Сульо и Пульо да даде 5-10 лева за вход.

# 806
То много лесно ръснеш един куп неща и после не им обръщайте внимание.

# 807

Аз явно съм невъзпитана.  Попитах.  И добре че.  

Ако ме питат мен, ще съдействам.  Хора сме, ако някой се интересува от от такива неща преди да направи една от най-големите инвестиции на живота си, за мен е някак си доказателсво, че ще се (или поне иска да се) впише в динамиката на ЕС.  Което за мен има значение.  Но това съм аз.

Точно така. Съвестни със съвестни се събират. Grinning

# 808
То много лесно ръснеш един куп неща и после не им обръщайте внимание.

Да. лесно е. Не е съобразила. Написа го и помоли. То пък много лесно да не вденеш, като е написано уточнението сто пъти и се е казало, че да-не е до професии. И да го развяваш 50 страници излишно.

# 809
Тогава е свирено.
Ама да отидеш без да си проучил, и чак тогава да се хванеш за главата-не ми го хвали.
Въпреки, че ако входа до тогава е бил изряден и живущите са сработени и застават зад реда и чистотата-ще му разкажат играта на тариката. Познавам такъв случай. Дойде един отворко, опита се да заобиколи и пренебрегне всичко гласувано на общото събрание и духа супата впоследствие. Осъдиха го.

Хахо, твоето и моето мислене съвпадат.

Общи условия

Активация на акаунт