Отговори
# 885
Много бъркате нещата.
Да закупиш имот без да проучиш си е тото.
За това иде реч.

# 886
Та аз, да ви кажа, не съм ходила, обаче живея наблизо и без да наблюдавам специално - виждам туй-онуй.
Та като гледам контингента от посетители, техните автомобили, калния "червен килим" и останалите видими знаци на интериора и стила - не бих и отишла.
Не става дума за Люлин тук.
В центъра на Париж има долнопробни стриптийз барове, вярно е, обаче гигантски чалготеки няма.
И те са в строго определен квартал, дори са заключени между две конкретни улици.

# 887
Аз не съм ходила, но определено не бих си направила лошо изводи за някой, който е ходил! Точно толкова няма да си направя лоши изводи и за човек който ми каже, че живее в Люлин, Обеля, Овча Купел и т.н. Цяла тема това се дъвче! Кофти хора има сигурно и в центъра на Париж! Домашното възпитание е много важно! Средата също, но не е нужно средата да ти е от хората под терасата!

А бе, не е баш същото. Син Сити е символ, там случайно не можеш да попаднеш.

# 888
  • Сф
Искам да се заям за прехваления "Света Троица"- много симпатичен квартал, ако центъра по наркомании не се намираше наоколо.В прехвалената градика две дроги се сбиха за метадона м-у бебешките колички. Дори посред бял ден е гаден района.Много пъти виждам такива гледки, а дори не живея там, само минавам. Мисля, че дори Емо от рок-група "Конкурент" беше подел подписка. Ето я http://www.bnews.bg/article-116421 Центъра се води в Зона Б18, ама дрогите пъплят по двете градинки, по Пиротска и наоколо, дори в Сердика. Мъжа ми работеше в района  и се нагледах на наркомански изцепки.Ужас, това ни в Люлин ни в Обеля го има- понеже сте ги описали като последни дупки на кавала..; .

# 889
Много бъркате нещата.
Да закупиш имот без да проучиш си е тото.
За това иде реч.
Абсолютно вярно!
Един имот се оглежда от всякъде. Гледа се квартала, обитателите, колите им, училището, детската градина. Ходи се в бакалията и се слушат местните клюки. Не  направите ли това- все едно сте си купили рокля без да я пробвате-после се сърдете на себе си, не на брокера!

# 890
Аз не съм ходила, но определено не бих си направила лошо изводи за някой, който е ходил! Точно толкова няма да си направя лоши изводи и за човек който ми каже, че живее в Люлин, Обеля, Овча Купел и т.н. Цяла тема това се дъвче! Кофти хора има сигурно и в центъра на Париж! Домашното възпитание е много важно! Средата също, но не е нужно средата да ти е от хората под терасата!

За възрастните средата всъщност най-често не е от там.
Освен ако не си един от петимата квартални пияници.  Wink

Но за децата е малко по-различно.

# 891
Нова,
мястото изобщо не е за квартални пияници - нито като бюджет, нито като статус.
Не бъркайте нещата.
Това е луксозна чалготека. Сигурно има и за простолюдието, но не са там.

# 892
Та аз, да ви кажа, не съм ходила, обаче живея наблизо и без да наблюдавам специално - виждам туй-онуй.
Та като гледам контингента от посетители, техните автомобили, калния "червен килим" и останалите видими знаци на интериора и стила - не бих и отишла.
Не става дума за Люлин тук.
В центъра на Париж има долнопробни стриптийз барове, вярно е, обаче гигантски чалготеки няма.
И те са в строго определен квартал, дори са заключени между две конкретни улици.

Локацията на заведението е всичко останало, но не и престижен център. Може да е близо  и териториално да се води център, но винаги е бил гаден район от Възраждане надолу.

# 893
Децата не е нужно да учат в кварталното училище! Работя доста далеч от вкъщи и по пътя на трамвая има много добри училища, в които бих могла да водя детето си, ако, когато стане ученик, все още работя в сегашния офис!

# 894
Хахо,
ако целта е да уязвиш авторката на поста - в "престижната" част съм, през две улици оттам - ако това има някакво значение. Но понеже сме от буржоата, дето не карат таратайки и се возят на трамвая и метрото, та по задачи - минавам. Също и пазарувам от етническите магазин на север от Възраждане.
И намирам района за едно от по-приятните места в София, въпреки някои нежелателни елементи, които създават известно социално напрежение.

То и на примера с Париж да се върнем, Монмартр не е престижен квартал, а артистичен Grinning В престижните стриптийз барове няма.

# 895
Не, не е това целта.
За мен не е "престижно" нищо от Възраждане надолу по булеварда.
Ако знам какво влагате в престижно де.
10 години съм прекарал там и то не само за разходка. Та на парижкия принцип - нищо престижно няма.

# 896
  • sofia
ОФФ: Съни29 стига с тия удивителни с и без причина. То емоция, емоция, ама горните изречения са си съобщителни по всички правила.

# 897
Абе душицо,
остави тоя престиж. Навсякъде по света гетото и "престижа" ги дели точно една улица.
В Ист Енд е така - на левия тротоар си в Ситито, пресечеш и става ужасен ужас, чудиш се къде си попаднал. И на "Таймс скуеър" е горе-долу същото.

Ама за чалготеката идеше реч.
По-рано имаше и чалотеки на по-"престижни" места - например, на площад Народно събране. И до Кукления и Народния театър на Гурко.
Ама залезе жанрът, какво да правим. Трябва да къткат публиката от Люлин.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 17:31 от Параход

# 898
Получавам покани за различен род събития- от фирмени партита, до Рождени дни.
Отделно имам лични отношения със собствениците. Примерно.

И какво чудно има в това ? Явно си имаш отношения. Моите познати не си правят нито фирмени партита, нито РД там.  

Е, та  като е фирмено парти  да не е гарантиран изящен вкус? И те са чалгаджии.

# 899
Нова,
мястото изобщо не е за квартални пияници - нито като бюджет, нито като статус.
Не бъркайте нещата.
Това е луксозна чалготека. Сигурно има и за простолюдието, но не са там.

Съвсем наясно съм, отговарям на последното изречение от това мнение, за средата, "под терасата ти", демек - съседите.

За възрастните средата всъщност най-често не е от там.
Освен ако не си един от петимата квартални пияници.  Wink

Но за децата е малко по-различно.

По-рано имаше и чалотеки на по-"престижни" места - например, на площад Народно събране. И до Кукления и Народния театър на Гурко.
Ама залезе жанрът, какво да правим. Трябва да къткат публиката от Люлин.

Биад няма ли го вече?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт