Отговори
# 915
Винаги можеш да ограничиш неподходящите контакти на детето си. Поне така си мисля аз. Мъжа ми е израстнал в Люлин в работническо семейство, и не виждам с какво това му е повлияло. Познавам някои от приятелите му от детството, всички са с нормални професии, не слушат чалга и не са тъпаци.
Родителите му са родени в София, в случая не са придошли, но не са били богати, за да купят апартамент в друг квартал, а не са искали да останат със свекървата в Захарна.

# 916
Вариантите са детска градина, училище и т.н. в центъра, но не частни, а такива в които има конкренция, за да се наблюдава развитие, а не застой и скатаване, тогава и ще елеминираш времето за игри и компании от "квартала"

Ти хубаво ще елиминираш игрите в квартала, но с кого ще играе това дете, само ще учи ли? Това от 1-ви клас ли?
Ами ваканциите какво ще прави, а в по-горните класове, когато се прибира по тъмно от училище?

# 917
Вие защо искате децата Ви да имат много приятели?
По-добре няколко, но от сой както се казва. Аз също няма да съм много толерантна, ако се поведе с гаменчета.
И не ми казвахте, че има квартали с лоши деца на 100%.....навсякъде има добри и лоши според възгледите Ви.

# 918
И детето на най-добрият ви приятел може да е 'гаменче'. Никъде няма нито 100 % добри, нито 100% лоши.

# 919
Центърът по Наркомании е на Пиротска и Одрин, там доколкото знам се води Зона Б18.

Не е:

https://www.google.bg/maps/place/%D0%B6.%D0%BA.+%D0%97%D0%BE%D0% … 558a201499d?hl=bg

# 920
Работя на 3 минути от него и знам къде е. Освен, ако има и друг.
Разбрах, имаш предвид квартала.

# 921
И детето на най-добрият ви приятел може да е 'гаменче'. Никъде няма нито 100 % добри, нито 100% лоши.

Именно,аз това исках да кажа. Какво значение има средата, тя е почти една и съща за Бога....това, че някой има повече пари да си позволи къща в Бояна, не го прави по-умен или по-интелегентен.
Обаче определено си има по-специфични квартали, казах--Люлин 5 ми е противен на места.

# 922

Именно,аз това исках да кажа. Какво значение има средата, тя е почти една и съща за Бога....това, че някой има повече пари да си позволи къща в Бояна, не го прави по-умен или по-интелегентен.
+ 1.
Като знам какви хора имат много пари в България, май нямам желание техните деца да са в обкръжението на децата ми!

# 923
Те и няма как да са в обкръжението на децата ви, за тях има частни училища и пансиони в чужбина, иначе училището в Бояна щеше да се води най-елитното.  Laughing

# 924
Работя на 3 минути от него и знам къде е. Освен, ако има и друг.
Разбрах, имаш предвид квартала.

Да, Б-18 е до горната улица на Владайска река. А центъра е просто в район Възраждане. Та това, което казах си е абсолютно вярно. Центъра дори не е в Б-18, камо ли в Света Троица. Все пак трябва да сме "политически" коректни като говорим.  Grinning

# 925
Аз знам какво обкражение ще имат децата ми. Ще са приятели с децата на моите приятели. Това на първо място. А те са чудесни хора, живеем в различни квартали на София--има кореняк софианци, има и придошли. Мацка от Слатина се ожени за момче от Люлин--прекрасни хора, друг приятел имам от Редута, за него след ЦУМ посока запад не е София  hahaha Имам и приятели двойка, които не са от София, те са в Надежда засега. Имам и приятел от Перник  Mr. Green
Всички ни свързва професията, не слушаме чалга, и предполагам ще се събираме и след като се обебим. И децата ни ще контактуват едно с друго. Силно се надявам. Това не означава, че всички те ще станат хора като нас, може точно моите да не са стока, никой не е застрахован.

# 926
На базата на тази развлекателна темичка, не може да не се отчете- на фона на общата архитектурна грозота и неуреденост на София- как народът се замеря със забележки или хвалби по квартали.

Не виждам защо всеки трябва да влети и да ни обясни той/тя точно къде живее, ама това е сигурно защото съм неправилно възпитана и не отдавам нужната тежест на разстоянието от блока на изказващата се до Президенството (?).

Много ме развесели споменаването на Божурище- аз не знаех, че се води кофти квартал?  По случайно съвпадение, наскоро една моя дружка, озовала се от Божурище - след дълги години в гето в Лондон - най-накрая в китно градче в Сомърсет в Англия, не се посвени да ми обясни, как градчето Х трябвало да е само за местните (!) и - ха-ха, се опита даже да ми нареди да не пия кафе в кафенето Коста там, че не било "местно, само с местни хора". Много ми беше забавно, признавам си.

Както и да е; гледам, че авторката си е поправила едната от 2-те грешки в заглавието; сега остава някой да пусне тема да й обясни кое, аджеба, е определящо за възпитанието на децата.

# 927
То Бощурище дори не е квартал, а долен град от селски тип, с хора по-нисши от работническата класа  Mr. Green

# 928
Аз знам какво обкражение ще имат децата ми. Ще са приятели с децата на моите приятели.

До време. е, а и не е сигурно. Ако сте с подобно финансово положение, може и да се задържи този приятелски кръг, ако обаче се различавате съществено като доходи, през ваканцията едните ще отидат в чужбина, другите ще останат тук, едните ще отидат на море, другите - на село, и така постепенно средата на родителите може да се промени, съответно и средата на децата.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 17:32 от нова

# 929
Факт, но пак опираме до бедността....тоест бедните хора са лоши, тъпи, прости и т.н., така ли?

Общи условия

Активация на акаунт