Ще имам близнаци! Тема с продължение 33

• 46 443
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Мамчета, успешно доизносване на всички съкровища докрая.
За тези които са накрая и искат да кърмят. Остана ми електрическа полупрофисионална помпа Medela, за две гърди с два комплекта бутилки и резервни части. Има проблем с вакума, не дава достатъчно силен вакум като, когато го ползвах. Вероятно при преместването сме ударили машината. Ако някой би се заел да се свърже с сервиз на Medela или има мъж/роднина, който може да я оправи я давам веднага. Просто ми е жалко да я хвърлям, като се сетя колко платихме и каква добра работа ми свърши, може би още може да послужи на някой.
Пишете ми на лични.

# 676
Привет Мами!  Hug По темата с кошарите, ако някоя бъдеща мама се интересува, продаваме нашите дървени легла 100х50 см., пълен комплект с матраците, протектори и чисто нови чаршафи. Преместихме се в нов апартамент и ще купуваме от най-големите легла  Grinning

Ето я обявата: http://olx.bg/ad/2-porachkovi-legla-matratsi-chisto-novi-charshafi-ID5iRpg.html

Иначе сме добре, вече на 7 месеца, продължавам да ги гледам сама и да ги кърмя, захранваме се с пюрета и каши в момента, голямо мазане пада!  Laughing Излизам вече сама с количката и кучето вързано за количката  Laughing та мога да кажа мнение - много ми е удобна (Britax), лека, маневрена, слизам и се качвам по стълби сама без проблем, за слизането може и 10 стъпала да мина, за качването е по-сложно, че я дърпам назад и се страхувам да не счупя дръжката, но не ми се налага често, в блока си имаме площадка за спускане, върши работа  Grinning

# 677
Ние сме вече на 7 месеца,и от една седмица вече лазят и двамата, по бърза е девойката защото е по малка,днес ни мериха тя е 6800 а момченцето 9 кг, разликата е голяма но той повече си яде,отскоро на него замествам две млечни хранения, на обяд давам зеленчуково пюре а след обяд каша,това е за сега при нас,аз си признавам че не мога да се справя сама,особенно сега когато не се спират,и за излазарета също не мога сама

# 678
desi-georgieva много се радвам, че сте добре, ние сме горе-долу в едно положение с теб Laughing и двамата лазят, по-малкият се изправя като се хване за нещо, но е нестабилен и пада назад, побъркват ме, не знам до кога ще издържа сама Laughing Махнахме масата от хола, послала съм меки завивки на килима и съм ги пуснала да щъкат там, но през няколко минути ги събирам от различни ъгли на къщата  Laughing Крепи ме мисълта, че някои мами на 2 годишни близнаци бяха писали, че се справят сами, ще се боря и аз  Laughing Захранваме се и ние, но вече вкарахме и месото и плодовете, кърмата обаче още им е основното хранене, в повечето случаи докърмям. И при нас така с килограмите, родиха се с 400 гр. разлика, но големият е по-кротък и си хапва, а малкият не се спира за секунда и не яде много, затова е 7.500, а другият 9,500  Laughing

# 679
  • София
побъркват ме, не знам до кога ще издържа сама Laughing
и аз си задавам същия въпрос. вчера едната ми си разби устата и тече кръв Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes направо си изкарах акъла. Едната ми ходи вече, но все още търси опора, другата е съвсем нестабилна, но много смела, пуска се и тръгва сама да прави крачки и пада, та тя си разби устата Confused Confused
само в кошарите и в проходилките са в безопасност, като видя зор там ги застопорявам.
Твоите щом само лазят, няма страшно.....като почне изправянето става забавно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 680
Здравейте мили мамчета , на 12 юни се родиха нашите бебочета.......... в 36+3 гс .  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Желая успех на всички мами и да гушкате двойната си и тройна радост ... Hug Hug Hug

# 681
  • UK
Честита радост Аекара   bouquet

# 682
Aekara Живи и здрави да са ви,вие също за да си ги гледкате и да им се радвате,няма такова щастие наистина! Когато имаш време разкажи как мина раждането и какви са бебетата,колко са големи и как се казват   bouquet

# 683
aekara, честита двойна радост, да сте живи и здрави всички!   bouquet Heart Eyes

ivankaka, влязох в твоя филм! Shocked Laughing малкият се изправя от няколко дни и няма такова падане, големият ще почне всеки момент. Купихме спешно сгъваеми кошари, да си играят в хола, че са свикнали и с Baby.tv., но не искат да стоят много вътре, играят малко и почват да реват да излизат, имаме и забавен център бънджи/проходилка, неподвижен, могат да правят по няколко крачки напред назад и се чудя да купуваме ли проходилки. Твоите седят ли в тях, по колко време, реват ли да излизат от проходилката? А обръщали ли са се с тях? И също какви са ви проходилките? Ние гледахме една със силиконови колелца да не пречим на съседите отдолу, вашите ако са с пластмасови, много ли са шумни? Мерси много!  Simple Smile

# 684
  • Шумен
Честита радост и от мен,  aekara  bouquet

Проходилките за мен са излишни, въпреки че имахме и малките свикнаха да се пързалят наляво-надясно. Според мен те забавиха прохождането ни. В момента в който сложих килими и ги махнах (това есента), че стана опасно качването на килима от паркета близначките пролазиха на 13 м. Моли обезопасявай стаята и ги пускай на килима, сами да се учат а и там е най-безопасно. Едно е падане от ръста на детето, друго е от по-високо а проходилките се обръщат, колкото и стабилни да са. Нашите бяха различни марки и модели, ами и двете се обръщаха в определени ситуации.

# 685
  • София
Моли, честито Mr. Green
Проходилките служат за всичко друго, но не и за прохождане у нас. Досега не са се обръщали, но седят на килима Peace и двете лазят и основно на земята седят, но като трябва да излеза от стаята ги слагам или в проходилка или в кошарите. Даже основно вече в кошарите, че там да се премятат колкото си искат . Иначе са на чиполино проходилките.  Бейби тв мания има и у нас.
Тъкмо реших, че проходилата е по - надеждна да я оставя необезопасена, тя взе, че си прищипа пръстите на вратата. Абе всекидневен екшън с 2 думи Mr. Green

# 686
  • София
Само да ти кажа какво следва, да си подготвена:моята проходилата девойка, прави опит да излиза от кошарата и като успее не знам къде ще я слагам на безопасно място. За момента успява самосамо на спалнята и на дивана да се качва, голяма катеричка е Laughing

# 687
Моли и ние сме така,малката се  изправя в кошарката и се държи за решетката,лазят и двамата от може би две седмици не се спират на едно място,взехме им проходилки на кенгуру,махнахме килима до сега не са се обръщали,винаги има някой при тях,като се изморят ги слагам на шезлонгите,ние още нямаме зъбки

# 688
  • Шумен
Разщъкат ли се, вече безопасно няма  Naughty има по-малко и повече опасно  Peace
Те като започнат да се катерят навсякъде, тогава е екшъна. Във въздуха съм хващала смели девойки покатерили се нейде. Колкото да поумекотя удара, което пак е нещо де  Laughing
Така ще е в близките няколко години, в един момент започват да се вслушват и става по-леко. Но пък настъпва момента с "избирателната чуваемост". Още като чета лекции ги карам да повтарят, да няма някоя оглушка. Нищо че сме почти на 6 г. белите са ежедневие, последно да похваля Миша снощи ми изпръска новия дезедорант на терасата, стената е бяла от талка. Докато се усетя от къде идва този шум флакона заминал  ooooh! че и лимоновия сок (забравен на плота в кухнята) изляла нейде. Всичко това за 5 мин. макс докато говоря по телефона. А уж сме големи и знаем какво може и какво не, знаем ама друг път  Tired

# 689
Много благодаря на всички за отговорите! А леле, майко, чакай, да се прекръстя!!!  Laughing Те вече повече от месец са на килима в хола, но им писна, започнаха да лазят активно и искат да ходят навсякъде, а в другите помещения са плочки и паркет, през две секунди ги събирам от някъде, а единият се изправя веднага щом се подпре на нещо - диван, хладилник, стена и вече няколко пъти пада, та затова си мислех да го сложа в проходилки, като иска да стои прав и да щъка из всички стаи, поне да има опора, в която да пада, знам ли, ще пробвам поне с една, да видя какво правят  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт