Ще имам близнаци! Тема с продължение 33

• 46 875
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Така е, и аз съм за Майчин дом. Най-добрите неонатологични грижи за малки бебета.
При мен бебетата бяха големи и затова родих в Надежда, даже пътувах 500 км. с голямия корем. Така си бях решила, там са заченати, там да се родят. Но ако се беше случило нещо непредвидено, си бях решила да търча до Майчин дом.

# 406
Ти нямаш ли уговорка с някой лекар?
По принцип 1 седмица предварително приемат за изследвания и следене на тонове, но ако няма показатели за раждане може и до 37-ма да те държат максимум. След това ги вадят. Като цяло в МД близнаците ги израждат в 36-37-ма седмица.

Нямам. Не познавам никой лекар в Майчин дом. А и честно казано сме финансово изцедени от процедурите , търчането до София всяка седмица, лекарства и т.н. Чувам и чета всякакви неща и ми е малко притеснено ...

# 407
Aз родих едноплоднaтa си бременност в Шейново. Тaм е лекaрят ми по здрвнa кaсa. Живот и здрaве aко тръгнaт нaврмен ще рaждaм пaк тaм. Aко тръгнaт рaно обaче ще тичaм в Мaйчин дом, колкото и дa съм недоволнa от отношението нa лекaри и aкушерки тaм ще търпя - по-вaжен е цивотa нa децaтa. Нaй-добрaтa неонaтология е тaм. Хубaви думи съм чувaлa и зa неонaтологиятa в Токудa. Но мaй цените зa рaждaне нa близнaци сa им двойни. Aко може някоя мaмa рaждaлa тaм дa сподели.

# 408
Аз се чудя между Шейново и Токуда, или ако минем 37 седмица Щерев. Та проверявах цените. Токуда за близнаци е 2700 с избор на екип, Шейново не мога да му хвана цените, защото там нали после се дават още пари, избор на екип иначе е 800, ама някакво гелче 450, зависи от упойката, ВИП стая за 5 дни по 70 лв и излиза горе долу същото. В Щерев 1950 за всичко, но там самите те си казват, че при тях не е добре преди 36 седмица, защото карат бебетата в Токуда. Много съм доволна, че никога не са ме излъгали за нещо, казват право и това е. Не е да кажат - Аа, да всичко може и после нищо, а от както ме следят всеки път ми повтарят, че трябва план Б и даже самата лекарка проучваше и ми обясняваше кой лекар къде е най- добре.

# 409
Да разкажа и аз накратко за моето раждане, родих в благоевградската болница на 28.11.,10 дни преди термин, и съм много доволна страхотно отношение от лекарите, сестрите които се грижеха за бебетата,помагаха ми,не съжалявам че избрах да родя тук,не съм платила и една стотинка,условията бяха прилични,поддържаха чисто,храната беше добра,ден преди секциото нямах никакви болки нито контракции, и си мисля че можех да издържа и още,

# 410
Аз съм се ориинтирала към Надежда. Там ходя на ЖК, ходих на отворени врати и съм очарована.  Раждането е 1950. Имат апаратура и специалисти и за мама и бебе, като си казват, че бебе под 1,5кг го транспортират със специален кувиоз в Майчин дом. Първото си дете родих в Майчин дом, там се и следих, но съм отвратена. Платих почти същите пари,  а грижи, обстановка и отношение под всякаква критика. И то преди 6 години. Една позната, с която бяхме заедно тогава там, скоро роди второ и каза, че е още по-голяма мизерия!
Раждането много ме плаши, затова реших да се подсигуря, макар да е по-скъпо!

Много се разписах, но дано съм била полезна! Hug

# 411
Jadi_7 , не с Майчин дом, с тази болница имат сключен договор:
http://www.detskabolnica.com/index.php?option=com_content&vi … =13&Itemid=10
Едното ми момче беше там 36 дена. По принцип казват, че е хубаво да имат 2 кг. това за Надежда.

# 412
В Шейново плaтих сaмо 800 лв + нa лекaря уиски и бонбони. Товa е, нищо друго не съм доплaщaлa.

# 413
  • София
Да, и аз от опит да кажа, че не всички лекари в Шейново искат пари над 800-те лева. На мен не ми искаха. Знам двама, които винаги си искат обаче, ама айде няма да ги споменавам. Мен това отношение ме отблъсква и не бих си ги избрала.
Това гелче за 450 някой знае ли какво е? Първия път раждах нормално и не са ми го предлагали.

# 414
  • София
Потвърждавам, че от Надежда превеждат по-малките бебета не в МД, а в Педиатрията, тоест към посоченият линк по-горе.
Искам да обърна внимание, че ако раждането е тръгнало значително по-рано, дори и превеждането на бебетата в болница с нужното неонатологично звено е рисково и винаги по-добрият вариант е раждането директно в болница с нужната неонатология.
В момента в МД приключват един грандиозен ремонт, след което най-вероятно условията ще са значително по-добри. За мен проблем е, че след този ремонт ако бебетата са доносени то няма да има възможност да стоят при майките постоянно. Вариант това да се случи там ще е само ако сте на платеният етаж. За неонатологията иначе и аз категорично бих препоръчала МД.
Самата аз раждах вече доста отдавна, но тъй като близначките са доносени след 37 гс и 2,5 кг си родих при лекарката която ме следеше в бившата Тина Киркова. След реанимацията бях във двойна Вип стая с близначките, това преди 8 г, а с малката преди 5 г също раждах в ТК след което бях няколко дни във двойна ВИп стая.
При мен решаващо за избора беше в коя седмица ще тръгна да раждам, след това лекаря при когото се следях и не маловажно лично за мен има ли възможност бебетата да са при мен постоянно.
В Шейново ако сте в нормалните стаи бебетата през ноща не са при вас дори да желаете това, тъй като такава е болничната политика. Наскоро имах случай с майка, за която това беше проблем, защото през деня кърмеше момченцето, а през ноща то беше в детското отделение. Доколкото тя сподели, тогава не ги хранят, но основният проблем беше при нея. Едната гърда не успяваше да изцеди с помпа, разбира се бебето се справяше през деня и всяка вечер тази гърда се препълваше и създаваше сериозни проблеми.

# 415
  • София
Новото отделение в МД е готово и мисля, че от 01.03 ще бъде отворено.
Относно плащането, аз родих при Дяволов и си платих за избор на екип 870 лева. Никакви пари допълнително не ми е искал, но аз лично му дадох каквото прецених, защото дълго време лежах в патологията при него.
Доста майки предпочитат 7-ми етаж, въпреки лошите условия, точно, защото бебетата не са при тях през нощта и да могат да си починат след раждането. В часовете за хранене бебетата се раздават на майките и всяка преценява дали да дава кърма или АМ. Единствено за нощното хранене в 1 и 4 не се дават бебетата на майките.

# 416
LMD, Косaто количките много ми хaресвaт. Но имaм две притеснения и дa те питaм: 1. Гумите ми се струвaт мaлки. Кaк се движи количкaтa по рaзбитите ни тротоaри? 2. Подходящa ли е количкaтa зa новородени есенни бебетa? Терминa ми е крaя нa септември, живот и здрaве. Ще можем ли дa ползвaме количкaтa отнaчaлото? Добре изолирaнa ли зa студените месеци зa лежaщи още бебетa?
Брaво зa големите юнaци, които си износилa Simple Smile
Количката е много маневрена, въпреки малките гуми. Предишната ми количка беше Бертони с големи гуми единична, смело мога да кажа че Косатото се движи по-лесно. Отлично изолирана е, аз извеждам децата с дрехите, с които стоят и удома, слагам дебели одеяла и пъхам в чувалчетата на количката. Сенника слиза много ниско, което ги предпазва от вятър. Не мога да кажа как се движи в сняг, тъй като не съм ги извеждала, когато е имало много сняг, само върху лед съм я бутала Laughing
Да не си помислите, че съм рекламен представител на Косато за България Joy
Ето ви една снимка с количката  Grinning
Скрит текст:

За раждането, аз родих в Шейново без избор на екип и съм много доволна. Не съм дала една стотинка и въпреки това се грижеха много добре за мен. Единственото, което не ми харесва е че никой не обяснява нищо за кърменето. Аз имам опит, но бях в стая с момиче на което ѝ беше първо раждане и аз трябваше да ѝ показвам как да държи бебето и да го кърми, то пък не искаше да засуче, на нея и се препълваха гърдите и т.н. От акушерки и лекари никаква помощ, тя много плачеше, аз се мъчех да ѝ помагам, но трябваше и моите деца да гледам, абе гадна работа Confused Накрая спаси положението със силиконови зърна, а беше решила да си спира кърмата, добре че я разубедих. Май като цяло обяснение за кърменето не се среща в много болници, а е нужно да има специалист, който да ти даде един добър старт Wink

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 10:05 от LMD

# 417
LMD, Косaто количките много ми хaресвaт. Но имaм две притеснения и дa те питaм: 1. Гумите ми се струвaт мaлки. Кaк се движи количкaтa по рaзбитите ни тротоaри? 2. Подходящa ли е количкaтa зa новородени есенни бебетa? Терминa ми е крaя нa септември, живот и здрaве. Ще можем ли дa ползвaме количкaтa отнaчaлото? Добре изолирaнa ли зa студените месеци зa лежaщи още бебетa?
Брaво зa големите юнaци, които си износилa Simple Smile
Количката е много маневрена, въпреки малките гуми. Предишната ми количка беше Бертони с големи гуми единична, смело мога да кажа че Косатото се движи по-лесно. Отлично изолирана е, аз извеждам децата с дрехите, с които стоят и удома, слагам дебели одеяла и пъхам в чувалчетата на количката. Сенника слиза много ниско, което ги предпазва от вятър. Не мога да кажа как се движи в сняг, тъй като не съм ги извеждала, когато е имало много сняг, само върху лед съм я бутала Laughing
Да не си помислите, че съм рекламен представител на Косато за България Joy
Ето ви една снимка с количката  Grinning
Скрит текст:

За раждането, аз родих в Шейново без избор на екип и съм много доволна. Не съм дала една стотинка и въпреки това се грижеха много добре за мен. Единственото, което не ми харесва е че никой не обяснява нищо за кърменето. Аз имам опит, но бях в стая с момиче на което ѝ беше първо раждане и аз трябваше да ѝ показвам как да държи бебето и да го кърми, то пък не искаше да засуче, на нея и се препълваха гърдите и т.н. От акушерки и лекари никаква помощ, тя много плачеше, аз се мъчех да ѝ помагам, но трябваше и моите деца да гледам, абе гадна работа Confused Накрая спаси положението със силиконови зърна, а беше решила да си спира кърмата, добре че я разубедих. Май като цяло обяснение за кърменето не се среща в много болници, а е нужно да има специалист, който да ти даде един добър старт Wink
Блaгодaря Simple Smile хубaвa реклaмa й нaпрaви Wink  много ги хaресвaм, със сигурност ще ги рaзгледaм подробно  в мaгaзинa Simple Smile

# 418
  • София
Здравейте, момичета. Да се включа и аз по въпроса за болниците. На втората ФМ д-р Марков ми каза, че ако бебетата тръгнат преди 34та седмица, МД е мястото. Но след това почти няма значение къде ще отида. И тъй като моите юнаци чинно изчакаха 9ти месец, избрах Втора градска в София. Имаше доста добри мнения за там, за доктори, персонал и условия. Пускам линк към разказа ми в темата за болницата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464639.2520;topicrefid=20

Моя близка приятелка роди близнаците си в болница Лозенец. Също е изключително доволна, но и нейните се родиха в 9ти месец, с планово секцио. Там обаче трябва да си следиш бременността, за да родиш. Цената на проследяването е около 700-800лв. (не помня точно колко), а самото раждане е безплатно, трябва само направление за хоспитализация от личен лекар.

Успех на всички!

# 419
  • София
ivankaka да точно така е положението в момента, аз затова споменах да се има в предвид защото всеки държи на различни неща. За мен беше изключително важно да може децата да са постоянно при мен и това беше един от основните показатели по които избирах болницата. Важното е да има избор, докато в МД примерно няма да има възможност бебетата да са при теб, ако не си платиш. В други болници пък изобщо болничната политика може да забранява бебетата да са при теб нощем. В ТК когато раждах близначките също нощем не бяха при мен, но имах възможност и им оставах изцедена кърма за през ноща, вторият път когато раждах можеха да са си постоянно при мен, можех и ако искам да я оставя в детското отделение на етажа.

Общи условия

Активация на акаунт