Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 011
  • 811
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте красиви усмивки Simple Smile
Мина и  вторият ми преглед взеха ми отливка. Отново попитах няма ли как без вадене на зъби, попитах няма ли как да ми се разшири челюстта, а тя ми отговори, че нямало смисъл да се  разширява защото нямало да си пасва с долната, а долната нямало как да се разшири. И пак ми повтори, че трябва да се вадят зъби 2 горе и 2 долу Sad  4 зъба ми се виждат много. Каза следващият път ще уточним всичко , явно кои точно зъби ще вадим. Аз искам да ви попитам когато в началото сте поставяли брекетите показват ли ви някакви снимкови или гипсови материали на крайният резултат който трябва да се получи? Имам предвид да знам какво да очаквам, а не накрая да се разочаровам. Thinking

# 241
Здравейте , дъщеря ми от тази вечер е с брекети избрахме Д-р Сехер Йозгюр .Чувства се добре,нищо не я боли не фъфли, само малко стегнати ги чувствала .Пред огледалото е нон стоп, тренира как да се усмихва , че да не се виждали Simple Smile

# 242
  • София
Здравейте красиви усмивки Simple Smile
Мина и  вторият ми преглед взеха ми отливка. Отново попитах няма ли как без вадене на зъби, попитах няма ли как да ми се разшири челюстта, а тя ми отговори, че нямало смисъл да се  разширява защото нямало да си пасва с долната, а долната нямало как да се разшири. И пак ми повтори, че трябва да се вадят зъби 2 горе и 2 долу Sad  4 зъба ми се виждат много. Каза следващият път ще уточним всичко , явно кои точно зъби ще вадим. Аз искам да ви попитам когато в началото сте поставяли брекетите показват ли ви някакви снимкови или гипсови материали на крайният резултат който трябва да се получи? Имам предвид да знам какво да очаквам, а не накрая да се разочаровам. Thinking

На колко години си?
Консултира ли се и с друг лекар?
За кой град става дума?

# 243
Здравейте , дъщеря ми от тази вечер е с брекети избрахме Д-р Сехер Йозгюр .Чувства се добре,нищо не я боли не фъфли, само малко стегнати ги чувствала .Пред огледалото е нон стоп, тренира как да се усмихва , че да не се виждали Simple Smile

Извинявам се за въпроса, колко посещения при ОД имахте до поставянето на брекетите? Че ми се струва цяла вечност това чакане. Записвам си час, то все няма места чакам по 2 седмици и накрая, като ми дойде денят влизам за 10 мин в кабинета и ОД казва това е за днес. Вече нямам търпение да си ги слагам, ама кой знае още колко ще си почакам и четирите зъба трябва да вадя иии не не издържам..... Simple Smile

# 244
Здравей змия Simple Smile

На 24г съм и не съм се консултирала с друг ОД, защото тук в Шумен май няма друг. Някои ако знае друг в региона нека сподели. Може би наистина няма как да се размина с ваденето, моят случай е трагичен. Имам деформирано небце, компресия в следствие на неправилно дишане ми казаха и челюстта ми е стеснена. Кучешките ми са изникнали над "редицата" както и на долната челюст пред редицата то редица е меко казано, а назад няма място където да се изместят останалите за да освободят място на кучешките да се вмъкнат по местата. Нещо подобно на това момче но на долната челюст кучешките са точно пред вторите зъби.
http://www.konsident.com/2010/10/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE- … %81-%D0%B4%D0%B5/

# 245

Извинявам се за въпроса, колко посещения при ОД имахте до поставянето на брекетите? Че ми се струва цяла вечност това чакане. Записвам си час, то все няма места чакам по 2 седмици и накрая, като ми дойде денят влизам за 10 мин в кабинета и ОД казва това е за днес. Вече нямам търпение да си ги слагам, ама кой знае още колко ще си почакам и четирите зъба трябва да вадя иии не не издържам..... Simple Smile

Това ни е второто посещение при този ортодонт(първото на 9.01 ).На първата среща направихме консултация, казаха и цена , съгласих се , веднага взеха отливки и ни пратиха на снимка, даже и снимката не съм чакала да стане пратиха я по имейла на докторката.Следваща среща на 30 .01  , ще вземем и апаратчето с което ще спи.
Учудващо моята щерка е много доволна , харесва се даже Simple Smile друго  си е да имаш и желание за промяна Simple Smile

# 246
  • София
fly_90, честно казано не виждам нищо страшно в раздялата с мъдреците. Аз извадих и четирите преди да поставим брекетите и сега изобщо не усещам липсата им. При мен те се бяха покатерили почти на бузите и не знам къде щяха да отидат, ако се бях заинатила да ги оставя. Няма разлика нито в дъвченето, нито в усещането ми относно тези зъби. Успех! Решението е изцяло твое.  newsm10  grinning012 tooth newsm47

# 247
Здравейте,
присъединявам се и аз към темата. Ще лекувам на стари години недоизлекувана отворена захапка. Спрях се на д-р Димитрова от Юниордент. Днес ходих да си направя рентгеновите снимки, в понеделник ще ми вземат отпечатъци. За съжаление ще се наложи най-вероятно да се разделя и с поне 2 зъба, но нямам голям избор.

# 248
Здравей змия Simple Smile

На 24г съм и не съм се консултирала с друг ОД, защото тук в Шумен май няма друг. Някои ако знае друг в региона нека сподели. Може би наистина няма как да се размина с ваденето, моят случай е трагичен. Имам деформирано небце, компресия в следствие на неправилно дишане ми казаха и челюстта ми е стеснена. Кучешките ми са изникнали над "редицата" както и на долната челюст пред редицата то редица е меко казано, а назад няма място където да се изместят останалите за да освободят място на кучешките да се вмъкнат по местата. Нещо подобно на това момче но на долната челюст кучешките са точно пред вторите зъби.
http://www.konsident.com/2010/10/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE- … %81-%D0%B4%D0%B5/

Неприятното е,че нямаш много варианти... и на мен искаха да ми вадят 4 зъба, на друго място 1 а сега съм с брекети и без извадени зъби. Защото цаката е точно в разширяването на челюстта... според мен просто твоя ОД не може или не му се занимава...
Аз пък да споделя, че съм с брекети от Юли и ОД последния път каза, че може да ги махам към Великден... в потрес съм  Shocked

# 249
  • София
Здравейте,
присъединявам се и аз към темата. Ще лекувам на стари години недоизлекувана отворена захапка. Спрях се на д-р Димитрова от Юниордент. Днес ходих да си направя рентгеновите снимки, в понеделник ще ми вземат отпечатъци. За съжаление ще се наложи най-вероятно да се разделя и с поне 2 зъба, но нямам голям избор.

Aз не бих махала зъби, ако има ортодонт, който да оправи проблема без вадене.

Синът ми е на финалната права. Според доктора около Великден ще ги маха.

# 250
змия, няма да мине без вадене, вече го пробвахме и затова сега съм в това положение. Още преди петнайсет години ортодонтите ми казваха, че трябва да се вадят зъби, но аз намерих една, която ме увери, че с шини и без вадене може да ме излекува. Резултатът беше повече от незадоволителен.
Сега първият ортодонт, при когото бях, искаше да вади 4 зъба, а тази спомена само два (другата седмица ще говорим подробно, след като има снимки и отпечатъци), така че и това е успех. С моя проблем още едно неуспешно лечение може да ми коства всички зъби.

# 251
  • Карлово
Честити бреки!

# 252
Честити бреки!

Благодаря! Не съм чела темата назад искам да питам нормално ли е да ги чувства много затегнати назад към кътниците.Днес почти не се е хранила не може да дъвчи

# 253
Здравейте! Някой, ще ми препоръча ли ортодонт от Пловдив, който взима сравнително евтино. Искам да си сложа метални брекети на горната челюст.

# 254
Здравейте! Някой, ще ми препоръча ли ортодонт от Пловдив, който взима сравнително евтино. Искам да си сложа метални брекети на горната челюст.

Д-р Сехер Йозгюр е доктора!!! Момичета от форума ми я препоръчаха. д-р Ана Джуркова ми искаше двойна цена за метални брекети 3200 лв. и проблема бил лек , представям си , ако беше тежък.При д-р Д-р Сехер Йозгюр  цената е 1400 + 200 лв. за някакъв  апарат, с който ще спи.

Общи условия

Активация на акаунт