Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 039
  • 811
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Някой, ще ми препоръча ли ортодонт от Пловдив, който взима сравнително евтино. Искам да си сложа метални брекети на горната челюст.

Д-р Сехер Йозгюр е доктора!!! Момичета от форума ми я препоръчаха. д-р Ана Джуркова ми искаше двойна цена за метални брекети 3200 лв. и проблема бил лек , представям си , ако беше тежък.При д-р Д-р Сехер Йозгюр  цената е 1400 + 200 лв. за някакъв  апарат, с който ще спи.

1400 за горна челюст ли? Имам проблем само в горната и ме интересува колко, ще ми излезне

# 256
Здравейте! Някой, ще ми препоръча ли ортодонт от Пловдив, който взима сравнително евтино. Искам да си сложа метални брекети на горната челюст.

Д-р Сехер Йозгюр е доктора!!! Момичета от форума ми я препоръчаха. д-р Ана Джуркова ми искаше двойна цена за метални брекети 3200 лв. и проблема бил лек , представям си , ако беше тежък.При д-р Д-р Сехер Йозгюр  цената е 1400 + 200 лв. за някакъв  апарат, с който ще спи.

1400 за горна челюст ли? Имам проблем само в горната и ме интересува колко, ще ми излезне

Само горна челюст,но при всеки е индивидуално,при нас проблема е много малък.Доктора ще прецени дали имаш нужда сама на едната челюст или и на двете.Пак казвам нашия проблем е много малък ,но пък виж разликата в цените е доста голяма.

# 257
Търся някой който, ще ми вземе около 1000 лв., само за горната челюст. От Пловдив.

# 258
  • Варна
Търся някой който, ще ми вземе около 1000 лв., само за горната челюст. От Пловдив.

Toва, че ти искаш само на горна челюст автоматично не значи, че и всеки ортодонт ще реши това. Нещата с брекетите не опират само до изправяне на зъбите, а и до захапка, твои анатомични особеносто и др. Даже и да ти се струва, че долната челюст е ОК това не значи, че е така.
Момичетата са ти казали за Д-р Сехер Йозгюр. Аз съм при Д-р Г.Хунджев. Има много ортодонти. Потърси в гугъл и отиди на няколко консултации и след това сам ще решиш на кой да се довериш в зависимост от това което ти кажат.

# 259
Здравейте , дъщеря ми от тази вечер е с брекети избрахме Д-р Сехер Йозгюр .Чувства се добре,нищо не я боли не фъфли, само малко стегнати ги чувствала .Пред огледалото е нон стоп, тренира как да се усмихва , че да не се виждали Simple Smile
Честити бреки!

Благодаря! Не съм чела темата назад искам да питам нормално ли е да ги чувства много затегнати назад към кътниците.Днес почти не се е хранила не може да дъвчи

Според мен е нормално първите дни.На мен като ми ги сложиха точно първата вечер нищо не усещах,даже си мислих"голям кеф,а аз си представях,че ще ме боли"  Laughing Да,ама после,на следващия ден,си започна една болка...първите два-три дни е най-тежко,след това ще спрат да я болят и няма да усеща нищо,само може леко изтръпване на някои зъби.Нека пие студени напитки и ако е много силна болката ,може да вземе обезболяващо  Peace

# 260

Toва, че ти искаш само на горна челюст автоматично не значи, че и всеки ортодонт ще реши това. Нещата с брекетите не опират само до изправяне на зъбите, а и до захапка, твои анатомични особеносто и др. Даже и да ти се струва, че долната челюст е ОК това не значи, че е така.
Момичетата са ти казали за Д-р Сехер Йозгюр. Аз съм при Д-р Г.Хунджев. Има много ортодонти. Потърси в гугъл и отиди на няколко консултации и след това сам ще решиш на кой да се довериш в зависимост от това което ти кажат.

ОК, просто питах за нещо по-евтино от това на д-р Сехер 1400лв за горна челюст.

# 261
  • TX
Творецо, това с евтиното и качественото малко на китайско ми докарва  Laughing
Нищо лично приятелю, но едва ли от форум можеш да научиш спецификата на твоя случай. Несериозно е. Все пак ортодонтското лечение е скъпоструващо, заради висококвалифицираните специалисти които го водят.
Скрит текст:
Ще ти кажа абсолютно при един и същ ортодонт аз имоята колежка оправяме малки по отношение на ортодонтско лечение, особено моя проблеми. При мен са обхванати 6 зъба, а при нея 8 и двете платихме 1000 лв. за естетични брекети. Като го питах за цената на метални пак 1000 ми каза Confused: не съм се пазарила като на Женския пазар, приех лечението и се надявам да съм направила правилният избор
Успех, но за Д-р Юзгюр без да съм от Пловдив и аз съм чувала/чела добри отзиви  Peace

# 262
Днес ходих да ми вземат отпечатъци, занесох и снимките. Ще се вади по един зъб горе и долу отляво, и един долу вдясно, който е изцяло във венеца, за него ще трябва операция. Горе вдясно по рождение ми липсва зародиш на един постоянен зъб, така че там няма да се вади нищо.

Оказа се, че имам къс френулум на езика, който най-вероятно е причина за недоразвитата горна челюст и проблемите със захапката. Не знам как досега никой не го е споменал по-рано, а може и да съм забравила, все пак преди повече от 10 г. съм ходила за последно на ортодонт.

# 263
Здравейте ! От известно време следя темата и не можах да се сдържа да не се включа  Very Happy Става въпрос за приятеля ми, който преди малко повече от месец сложи беркети при др. Колев ( Стара Загора) само на горната челюст на този етап. И понеже съм си голяма любопитка взех да се ровя из форумите и да се интересувам по въпроса. Дори ходих на 1-вия преглед след слагането с него и едвам се сдържах да не се настаня до ортодонта и да гледам Very Happy Това което ме озадачи от плана на лечението е ,че според ортодонта 6-7 месеца щели да са достатъчни за да се изправят зъбите, а тук като гледам масово хората ги носят не месеци , а години ( само да  уточня, че брекетите  са деймън, до колктоо ми обясни приятеля ми, понеже сами той май не го е разпитал достатъчно). ОД му предложи за долните зъби да сложи лингвални брекети от 3 до 3 зъб , тъй като долу само те са му проблемни, но това е след изваждането и на долните мъдреци, за да се освободи място. Тъй като и аз бях там си позволних да попитам и за тях колко време би трябвало да се носят , а отговора отново беше 6-7 месеца. Ако може някой по - компетентен да се изкеже по въпроса и евентуално да даде мнението за ОД. Също така ми е любопитно ако има някой с лингвални брекети да сподели цената на лечението.

# 264
Продължителността на лечението зависи от сложността на конкретния случай. Нормално е при леки корекции да се получат нещата за няколко месеца. Не е задължително всеки да си носи брекетите години. Grinning

# 265
Това ми е ясно, но в случая корекциите не са особено леки. Вярно, че още на първия месец има видима разлика, но ми се струва подозрително малко. А долните му зъби са доста по - зле от горните и за тях даде същия период.

# 266
Какви са корекциите?

# 267
Проблема идва от това, че има сравнително малка челюст и мъдреците му са притискали зъбите и не е имало достатъчно място за тях. Това се виждаше много ясно на панорамната снимка. Особено на долната челюст, където мъдреците така на криво са израснали,че  преднитее зъби са се скупчили един до друг. На горната челюст едни са издадени по- напред, а други са назад и притискат долните, от там и неравномерно се износва емайла. Горните мъдреци ги извади преди да сложи брекетите, а днес извади единия долен.
Също така централните оси ( дано съм точна в изказа си) на горните му резци са отклонени встрани.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 22:33 от IvetoIva

# 268
  • Карлово
Здравейте , дъщеря ми от тази вечер е с брекети избрахме Д-р Сехер Йозгюр .Чувства се добре,нищо не я боли не фъфли, само малко стегнати ги чувствала .Пред огледалото е нон стоп, тренира как да се усмихва , че да не се виждали Simple Smile
Честити бреки!

Благодаря! Не съм чела темата назад искам да питам нормално ли е да ги чувства много затегнати назад към кътниците.Днес почти не се е хранила не може да дъвчи

Според мен е нормално първите дни.На мен като ми ги сложиха точно първата вечер нищо не усещах,даже си мислих"голям кеф,а аз си представях,че ще ме боли"  Laughing Да,ама после,на следващия ден,си започна една болка...първите два-три дни е най-тежко,след това ще спрат да я болят и няма да усеща нищо,само може леко изтръпване на някои зъби.Нека пие студени напитки и ако е много силна болката ,може да вземе обезболяващо  Peace
Вчера дъщеря ми е ходила за затягане на бреките и са и поставени и на кучешките зъби (преди не ги обхващаха) и днес каза, че много я болят зъбите. Не може да дъвчи и т.н. Явно има моменти, в които зъбите се наместват по-интензивно и има голяма болка.

# 269
КАтегорично има такива моменти. Аз съм от 6 месеца с брекети, миналата седмица като ми смени дъгите 3 дена ме боляха всички зъби както преди не ми се е случвало. Неприятно е, но картофеното пюре е вкусно  Joy Най-тежките моменти минават за 2 до 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт