Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 107
  • 811
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте, момичета! Записах си час в Ортоестет за след няколко дни. Понеже не видях точна информация назад в темата, моля, тези от вас, които са си сложили брекетите при тях да споделят какъв вид брекети са (метални или други) и каква цена са им казали за двете челюсти. Знам, че е индивидуално, но просто искам да имам някаква представа. Благодаря предварително!

3000 лева с метални Деймън. преди това имаше лечение със снемаеми апаратчета.
за сина ми става дума, не за мен.
Цитирам Змия, защото разликата в цената при мен и детето й е огромна. Аз съм с обикновени метални за 3300, докато За Деймън ми поискаха 4500. Лечението ми ще продължи около година, а зъбите ми не са криви. Явно са ме преценили, че съм с възможности Grinning

Моите са самолигиращи се, 3800 лв. не знам дали са Damon...казаха ми 1 година, може и по-рано да ги сваля. Лично аз съм доволна много от тях.
Всъщност не са Деймън, с друга марка работят. Понеже коментирахме самолигиращи естетични и ми казаха, че ще са (още) по-скъпи, защото ще трябва да са деймън, понеже само те ги предлагат.

# 421
голям цирк, защото в банята нямам контакт и се наложи да го ползвам на пода над един леген
Използвай мивката в кухнята  Thinking Ще е доста по-добре от легена!  Whistling Laughing

Мислиш ли, че не се сетих, и там нямам контакт, който да е достатъчно близо. Wink

Ето този е, който се коментираше тук: http://befit.bg/eshop/ORAL-B-%D0%97%D0%AA%D0%91%D0%95%D0%9D-%D0% … lters=Oral-B-m155

(съжалявам за дългия линк, пиша от телефона)

В Ремедиум също е намален на 185 лв.

# 422
Поставих си брекети, лингвални, преди три дни. Много се колебаех, но не съжалявам. Ще ги нося 12м, като в момента са ми поставени само тези на долната челюст, а на горната някъде по Великден ще се случат нещата. Изобщо не съжалявам, нямам проблем с говора (само първия ден фъфлех леко) и най-големият кеф е, че ИЗОБЩО не се виждат  Mr. Green А да като сума ми излязоха 6000лв - по 3000 за всяка челюст
Къде това? Кажи, че си от София Praynig
 Laughing Аз искам да сложа някакви брекети и тия вътрешните много ме привличат, че няма да се виждат и няма да ми стърчат напред устните.
При мене има един кътен, който трябва да се завърти на 90 градуса - това може ли да се случи с такива брекети?
Другото, което не ми е ясно, но винаги ме е било срам да питам - пречат ли на, хъм, ласките? Laughing Embarassed

# 423
  • София
Цитирам Змия, защото разликата в цената при мен и детето й е огромна. Аз съм с обикновени метални за 3300, докато За Деймън ми поискаха 4500. Лечението ми ще продължи около година, а зъбите ми не са криви. Явно са ме преценили, че съм с възможности Grinning

В нашия случай общата сума е също около 4500. Лечението със снемаемите апартчета не беше безплатно. Wink

# 424
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите. Другата седмица е часът ми в Ортоестет и ще видим каква ще е "присъдата". Вече бях на преглед при Наталия Иванова в Краун (с/у Румънско посолство), но не ми каза нищо конкретно, а само, че най-вероятно ще се наложи да нося разширител на горната челюст. А доколкото съм запозната, той се слага, или когато няма място за подредба на зъбите, или, когато не съвпадат двете челюсти. Аз имам място, защото миналата година извадих 5-ите си зъби, просто бяха за вадене, а и челюстите ми съвпадат една с друга. За това си записах час за второ мнение. Другото, което ме тревожи е, че имам два умъртвени зъба, в следствие на некомпетентен стоматолог. Избърза, умъртви ги, а после, по една снимка, правена месец преди това, заради съседен зъб се видя, че тези не са били за умъртвяване. Както и да е. Тревожи ме мисълта, че може да ги загубя, ако сложа брекети, заради оказания натиск. Това са зъбите след кучешкия, който е изникнал над тях и те трябва да се дръпнат назад, за да си влезне той на мястото. Моля, ако някой от вас е слагал брекети на умъртвени зъби да сподели дали е имал проблеми. Ортодонтката, при която ходих каза, че никакъв проблем няма, но все пак... Благодаря!

# 425
  • София
Змия, четох, че е носило детето снемаеми апаратчета, но те са си с цената. Нали коментираме колко ни излиза лечението с брекети?
За умъртвените зъби няма да има проблем, и в Ортоестет, и друг ортодонт ми го казаха. Аз съм с три корони на умъртвени зъби, на които имам залепени брекети. След лечението ще трябва да ги сменя.

# 426
  • София
Змия, четох, че е носило детето снемаеми апаратчета, но те са си с цената. Нали коментираме колко ни излиза лечението с брекети?

На мен изрично ми казаха, че имаме отстъпка в цената, защото сме стари и коректни клиенти. Ако реша и аз да сложа брекети, за мен също ще има отстъпка.

# 427
  • София
Разбрах го вашия случай, но виж, примерно, още едно момиче е със самолигиращи на цена от 3700, което е с 800 по-малко от моите. Все тая, не ги упреквам, те си определят цените, пък хората ако искат. В случая съм решила при тях да си проведа лечението, защото ме спечелиха с отношение и вашите положителни отзиви, просто избрах по-достъпния финансово вариант.   

# 428
Цената не зависи само от вида брекети, а и от сложността на случая. Нормално е цените да са различни.

# 429
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
.... Моля, ако някой от вас е слагал брекети на умъртвени зъби да сподели дали е имал проблеми. Ортодонтката, при която ходих каза, че никакъв проблем няма, но все пак... Благодаря!

Аз имам 3 умъртвени зъба. Нито зъболекаря ми, нито ортодонта са изразявали мнение, че евентуално би било проблем. В допълнение имам и 2 коронки- на 6-ти и 7- ми зъб долу  Laughing Но съм с брекети от 2 месеца, ако някой има по-дълъг опит, да пише.

# 430
  • Бургас
Здравейте!
Записвам се в темата, защото тепърва започва нашата семейна сага с брекетите  Laughing
В събота поставихме метални брекети на горните зъби на седмокласника. Преди това е носил апаратче близо две години при друг ОД, с което ако не друго, поне разширихме челюстта.
При дъщеря ми липсват зародиши на долните първи. Тя е на десет, почти няма сменени зъби, в момента е с апарат заради дълбока захапка. Ще носи и брекети после... Накрая ще решаваме и дилемата - мост или импланти.
Аз също се подготвям за дълго лечение на дълбока захапка. Имам и криви зъби горе, които ще се радвам да оправя. У дома ми се смеят, че съм твърде голяма и твърде многодетна за усмивка на тийнейджър, но аз искам да сбъдна детската си мечта. Пък и ми омръзна вечно да лекувам венци заради захапката. На 37 години съм, имам два неуспешни опита за корекция с апарат.
Бебето ми все още има само два зъба. Надявам се поне то да прескочи нашите мъки и приключения Grinning
Изчетох темата с интерес и предстои да се включвам с питанки и аз.
Хубав ден на всички!

# 431
  • TX
raika и аз съм на същата възраст и установих, че за брекетите няма възраст. Покрай децата и техните липси на зъбета и пр. се оказа, че и аз имам нужда от брекети, не са ми били никога криви и неподредени зъбите, но се оказа, че имам парадонтит и е на аз съм първата  започнала лечението, на нашия седмокласник очакваме два зъба седми да пробият и ставаме двама накичени с бижутата.

# 432
  • Бургас
Благодаря за подкрепата!
И аз сега се вдъхнових покрай децата. Смятам също, че като знам през какво минават, ще съм им по-полезна.

# 433
Разбрах го вашия случай, но виж, примерно, още едно момиче е със самолигиращи на цена от 3700, което е с 800 по-малко от моите. Все тая, не ги упреквам, те си определят цените, пък хората ако искат. В случая съм решила при тях да си проведа лечението, защото ме спечелиха с отношение и вашите положителни отзиви, просто избрах по-достъпния финансово вариант.   

Може би е добре да кажа, че и аз имам отстъпка, защото ме заведе колежка там... та така... като се замислям, още не съм я почерпила  Laughing

# 434
  • София
Ооо, черпетеее, не са малко пари това. И аз пък щях да ви почерпя, ако ме бяхте завели, ноооо се скатахте и не казахте да дойда с вас Grinning
Между другото днес ми идва да си изкъртя зъбите! Вчера бях за смяна на дъгите, горе съм с третата поред, а долу, понеже сложихме брекетите две седмици по-късно, трябваше да съм с втори номер, но и там ми сложиха същата като горе. Горните ми зъби вече изглеждат почти равни, но там нямаше голяма драма и дефекти. Долните ми са редки и имат особена извивка по челюстта, но и там забелязвам разлика вече. Следващия ми час е след 3 седмици и от една страна се радвам, че няма да боли толкова скоро, от друга ми се иска да свърши всичко по-бързо.
Халеси, имаш ли снимка от преди на зъбите, интересно ми е как толкова бързо се получават нещата и със захапката. На мен ми дадоха същото ориентировъчно време за лечението, както на теб и тайно се надявам да е дори по-малко от година.

Общи условия

Активация на акаунт