Богатир се роди, дами, нова радост се роди! 155 Американска тема!

• 56 447
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • У дома
Милата душица, Спас  Hug Мишки, и моите така бягаха от мен като бяха малки  Simple Smile

Аз пък съм сърдита на моя тийн. Вчера работи от 11 до 11, днес от 10 до 4. Не иска да ме послуша да си намали часовете на работа, кога се наспива не знам.

# 106
гоня го със салфетки и само като ме види да приближавам, бяга.   Laughing

Joy Ех, какъв рахат е да можеш да ходиш!

Аталанта, жилави са. Не го мисли.

Обама даде сериозно рамо и на имигрантската. Трябва да пусна петиция за сестра ми. Току-виж се подквасило морето.

# 107
Здравейте, реших и аз да се включа при вас, от известно време чета да се информирам, но не съм писала. Ние сме със зелени карти от лотарията, дойдохме преди няколко месеца. Като цяло като ви чета оставам с впечатление, че се чувствате добре тук, предполагам, че повечето сте тук от години. Ние сме още като в небрано лозе, защото дойдохме сами, нямаме близки тук и всичко научаваме бавно и по трудния начин. Ние сме в малък град в Орегон (Корвалис), няма нито един българин тук, на който да разчитаме за информация и ориентация. Няма да разправям как се чувстваме (по-трудно и тежко психически нещо не съм правила през живота си). Сблъсквам се със следните проблеми - не знам как да намеря гледачка за синът ми, той е на 1 г. Питах разни майки тук, никой не можа да ми даде идея, освен че "трябва да познаваш хора". Пробвах да ходя по обяви от крайглист, но попадах на такива случаи, че се почти се отказах. Мислите ли, че има шанс, когато си с толкова малко дете да започнеш работа и да се задържиш - детските ясли са много скъпи, плащат се предварително и няма места (всички са със списък на чакащите). Приеха ни в една ясла, но синът ни започна да се разболява всяка седмица, аз не можех да почна работа, същевременно плащахме ясла и се отказах. Повечето хора ме съветват да си седя в къщи с него или да си вземем баба от БГ. Отделно имам и дъщеря във 2-ри клас, която свършва училище в 15.00 ч. Честно казано, не знам как се оправят тук хората с деца. Вижда ми се абсурдно. Приемам всякакви съвети Simple Smile

# 108
Здравейте,
записвам се в темата. Живея в Уисконсин щата, от година и половина. В момента чакаме бебе, ще се роди през март следващата година. Изчетох само тази 155 тема, назад не ми се връщаше, останах с впечатлението че повечто сте над 6-7 години тук и нагоре. И на мен не ми побира главата как ще трябва да се върна на работа и да оставя детето някой да го гледа. Надявам се поне до годинката да си го гледам аз. Ще продължавам да ви следя.

# 109
roverandom, ако трябва да се върнеш на работа, баба от България е най- добрият вариант (за мен).

babysladkata, ако не ти го побира главата (не ви се налага) стой и си го гледай у дома. По- добра грижа от майчината няма.

# 110
Ние вече навършваме 2 ра година с близнаци съм на 6 аз още не работя,ма скоро се надявам да почна.За баби съм против не мога да живея с други хора дори и собствената ми майка отвикнала съм.

# 111
  • WA, USA
Здравейте момичета и добре дошли! Нещата се нареждат, мисля е нормално в началото да се чувствате изолирани и да ви е трудна адаптацията.

За детегледането - гледачка в къщи е скъпичко, по-евтино излиза home based day care, но и с тях не е гаранция. Моята си я бях намерила от интернет (Крегслист) и после й проверих препоръките. Отгледа ми първото дете от годинката нагоре, после и с малкия помогна малко докато не почна друга работа. Сега ни е като семейство, а децата ни са като братя и сестри. Те са ни американските приятели на които имаме абсолютно доверие и които ще се грижат за децата ако нещо стане с нас и докато дойдат баби да ги приберат в Бг.

При нас баба в началото беше по-евтиния вариант и затова се спряхме на тази опция, не ни беше идеално, но за децата беше ОК така че се нагодихме някак си.

# 112
Добре дошли на roverandom и  babysladkata.

Проверете и в цървите. Почти всяка от тях има детска градина, като повечето са на символични цени.

В началото и ние бяхме в home based day care, но за нас това не беше добър вариант. Като има само един служител, при всеки негов/неин ангажимент, почивка, болничен, трябва да търсиш кой да гледа детето. Голяма детска градина с ясла към нея беше по-удачна в нашия случай.

Да, децата влачеха вируси, но това е неминуемо. Дали ще стане в детската или в училище, имунната система трябва да укрепне.

Освен това в голяма детска децата се социализират много по-добре.

За деца в училищна възраст трябва да се провери дали няма занималня към училището. Ако не, after care  (почасова детска) към голяма детска градина също е вариант.

В началото бяхме на съвсем малък плюс след като теглехме чертата за разликата между приходи и разходите по детската. Но поставихме основа на тукашен професионален опит, която ни позволи да се развиваме и доказваме по специалността си. Нямаше как иначе работодателите да ни оценят подобаващо.

И не забравяйте, че първите година-две са за наместването ви: емоционално, социално, финансово, дори езиково. Всякак в тукашното време и пространство.

# 113
  • WA, USA
Малко смешки от нашето двуезично дете: "мами, ай уонт ту смърч май сополс." - Мишки, скоро така ще ти отговаря като го гониш с кърпата пък той иска да си ги смърча просто  Laughing

# 114
"мами, ай уонт ту смърч май сополс."
Joy Супер яко!  Laughing

# 115
Руми!   rotfImbo

Добре дошли, момичета!

Ще правим парти на Пачето в неделя, става на цяла годинка.  Миналата година по това време изкачвах баири в опити да тръгне сам.   Laughing  Тъй като сме новобранци в тези води, какво да подготвя за гостенчетата?  А подаръчета трябва ли да приготвим?  Днес тествам част от менюто.  Приемам идеи всякакви.

# 116
Ей Мишки, кога мина времето... Честита му годинка на детето!

Добре дошли на новите момичета! Трудно е, но не е непосилно тук. Успех ви желая. И аз скоро трябва да си потърся бавачка, защото се връщам на работа през януари.

Ето ви тук снимки на моята тиквичка.

# 117
  Laughing сополс Joy

Мишки, да ви е здрав и весел юнака! нищо не ми ражда главата за бебешко парти, с какво се гощават бебета Thinking и то в днешните  без захар и шоколад времена.
за възрастните ако ти трябват идеи мога да помогна, особено за пиенето.

добре дошли на новите момичета. Не се плашете в началото винаги е трудно.

от първата ми работа почти цялата заплата давах за градината на детето, но това за нас беше единствения начин да се социализираме.

с две деца не е лесно,  лоджистик си трябва, ако работа си заслужава има и афтерскъл за учениците, с болнични и отпуска е по-трудно в началото.
За градините момичетата са изброили вариантите.

Хиър  Heart Eyes здрав и умен богатир да расте! на баща си прилича май.

# 118
Хиър, прекрасни сте и тримата, пу пу!   Heart Eyes

Давай, Соу.  Напазарили сме някои неща, но подробностите сега ги уточняваме.

За захарта, не мога съвсем без хич да ги измислям.  Ще му правя торта с кисело мляко и бишкоти.  Искам да е домашна, а и да има вид, та така.  А и той колко ли ще хапне, само ще опита.

Иначе най-малък ще е нашия, другите дечица са по-големи.

# 119
Оооох, боженцеееее! Хиър! Ама каква разкошнотийка малка си имате! Лелеее, толкова е сладичък... Душицата, как пери пръстенца. Запетайче, опаковано и с шапчица Heart Eyes  Ау, супер сте. Супер! Благодаря ти много!

Общи условия

Активация на акаунт