Зима наближава, в мене МАЙ-ско бебче се разшава! - Тема 7

• 27 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Кикимора, защо не си вземеш болничен, вместо да подписваш заповед за прекратяване на договора? Не мога да разбера защо не си преследвате правата? Такива работодатели не заслужават да си подпишеш кротко и да си тръгнеш.

# 541
Здравейте, момичета! Скоро не съм писала,но нямах много време покрай работата и умората,която ме наляга след това. Но вчера реших да съобщя на шефа си,че очаквам бебе. На 6 месечен изпитателен срок съм и съответно днес ми беше съобщено,че това ми е последния работен ден.Здраве да е! Да ви се похваля и аз вече знам пола на бебчо. Ще си имаме момченце    Sunglasses
О,  kikimora86 , много съжалявам! На мен ми се случи същото, по- неприятно нещо няма! Seagirl е права- трябваше да си вземеш болничен и нямаше да те бутнат! За съжаление вече няма какво да направиш Sad

# 542
Аз се поинтересувах за това, но след като съм в изпитателен срок могат да ме освободят по време на болничен.  Кодексът на труда защитава бременните от уволнение. Защитата обаче не важи по време на изпитателния срок на трудовия договор. Докато съм в изпитателния период, договорът може да бъде прекратен без предизвестие Simple Smile

# 543
Аз се поинтересувах за това, но след като съм в изпитателен срок могат да ме освободят по време на болничен.  Кодексът на труда защитава бременните от уволнение. Защитата обаче не важи по време на изпитателния срок на трудовия договор. Докато съм в изпитателния период, договорът може да бъде прекратен без предизвестие Simple Smile
Не е вярно това! Казвам ти го от личен опит- след като ме уволниха, започнах работа на друго място и след 3 месеца излязох в болничен. Имаше обиди, имаше и закани, но нищо не можеха да ми направят! Дори и да си в изпитателен срок, щом си в болничен си защитена. Важно е само, болничния да е без прекъсване( или най- добре да се застъпва)

# 544
Здраврйте майчета, втори доктор ни потвърди, че сме с розови гащи  Simple Smile Моя приятелка само това чакаше за да ми подари нещатата от нейната сладурана. Вече си имаме количка, разглобяема кошара, стерилизатор за мф, помпа за кърма и купчина дрешки до годинката   Blush

# 545
Не е вярно това! Казвам ти го от личен опит- след като ме уволниха, започнах работа на друго място и след 3 месеца излязох в болничен. Имаше обиди, имаше и закани, но нищо не можеха да ми направят! Дори и да си в изпитателен срок, щом си в болничен си защитена. Важно е само, болничния да е без прекъсване( или най- добре да се застъпва)
[/quote]
Явно информаторът ми не е бил достатъчно компетентен. Четох и по други форуми,че по време на болничен могат да ме освободят. Здраве да е. Ще подпиша договор във фирмата на брат ми,за да мога да взема майчинство все пак.

# 546
Здравейте мами Simple Smile
И ние чакаме бебче през май .
попрочетох това онова, но не много.
Как се чувствате? Аз още ходя на работа, чувствам се добре, само студът ме мори Simple Smile

# 547
Здравейте, МАЙ - чета. Добре дошли на новите мами  Hug Честито и за розовите и сините гащички   bouquet  Много се радвам като прочета такива новини. Момичета, много ви брагодаря за подкрепата. Вчера много се бях сдухала и се притесних без абсолютно никакна причина. Поприказвах си с мама,  поплаках, посмяхме се и днес се чувствам страхотно. Утре ще се отдам на почивка. От един сайт за гел лакове има черен петък и смятам да се поглезя с няколко. Ще си прекараме деня с ММ  Heart Eyes
 Днес пазарувахме за вечеря от Карфур и минахме през щанда за детските дрешки. Такива  красоти имаше. Успях да не се изкуша, а и материите не ми харесаха.
 Надявам се всички са сте добре. И скоро всеки да си има щъркелче. Пращам ви много, много положително настроение  Hug

# 548
Мимкааа определено съм в еуфория, особено сега след края на работния ден и старта на почивката Simple Smile Дано успея да си почина хубаво и да събера сили за декемврийския работен маратон. В нашия бранш Декември е ден година храни...ще е лудница. Уж се заканвам да не се впрягам много, ама съм си доброшана и сигурно ще дам всичко от себе си. После тиквен медал ме чака Wink
Кикимора, ужасно е направо това, което са направили. Жалко, че не се консултира с нашите компетентни мамчета преди това, много полезни информации имат а и от опит понякога човек знае. При мен е друго, че съм в чужбина, моя шеф сега пак се покри, не знам кога ще го видя, може би пак след 2 месеца, но никак не ми липсва, така, че да си кротува!!! Права си, че е най-важно да сме здрави, но пък е кофти така като се случи. Радвам се, че си оптимист, аз щях да изперкам.

# 549
Добро утро, май-чета!  morning
Родителите ми бяха на гости вчераа и нямах никакво време да седна пред лаптопа.

жабурана, добре дошла и лека бременност!   bouquet
Blinding, честити ти сини гащи!  Hug
кикимора, честити сини гащи и на теб!   bouquet
моето мишле, честити ти розови гащи! Hug

Който иска да бъде добавен на първата страничка, да ми прати следните данни: термин, години, град, коя по ред бременност е и ако знаете пол.

За тези, които са на първата страничка и си знаят вече цвета на гащите, ако имат желание може да ми го кажат, за да сложа щъркелче!

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 09:04 от Sweety ஜ

# 550
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите момичета!   bouquet Желая им лека бременност и пухкаво бебче на финал!  preggo  ylinfant

Честито на разбралите цвета на гащите!   bouquet

Аз в Понеделник отново влизам в болница за "голяма почивка". Нямам търпение вече да идва Май, да го гушкам и всички мъки да приключат.  Praynig

# 551
Добро утро и от мен Simple Smile)) Aphrodivina ,не ми остава друго освен да съм оптимист.
Sweety, гащите са сини Simple Smile
Днес ми е първия неработен ден и ми е много странно. От както съм започнала да работя, никога не съм имала прекъсване. Какво ще правя с толкова много свободно време просто не знам  Rolling Eyes

# 552
Извинявай, поправям се !  Hug Да слагам ли щъркелчето?

# 553
Добро утро!  kaffeetrmker_2
Сядам с кафе и едно списание, но първо минах през вас. Hug

Добре дошли на новите мамчета!  preggo
И честито на разбралите пола. Вълнуващ момен.  bouquet

# 554
Да Sweety ஜ , слагай го  Hug

Общи условия

Активация на акаунт