Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 171
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Да и аз лятото ги оцених наистина, ама се чудех защо толкова много се правят и купуват, на мен и един комплект от 3-4 пелени ми беше пре достатъчен, при все че се пере всяка вечер и съхне за отрицателно време.  newsm78

За щастие не е повръщала, ама то предварително няма как да се знае.

За друга ненужна вещ, за която се сещам е ръчната помпа за нос на Нук  ooooh!  ако ще взимате никога ръчна, най-добре, тези които са за прахосмукачка.  И третото е , че имах 2 ескимоса за новородено, единият плюшен..........ми не можах да я набутам вътре и това е, а излизахме средата на Февруари, беше на 20тина дни. Имах едно подарено -Порт бебе и беше по-удобно и за нея според мен и за мен, а си ставаше и на одеалце. Майка после и купи още едно също мн хубаво и мекичко и пак ставаше на одеалце  Heart Eyes Ръкавици също не траеше и шапки за вкъщи.....а имахме къде аз бях купила къде ми бяха подарили, имаше бая чифтове.  ooooh!

# 241
  • Германия
Мамо мече: честити кошчета за кола. Да си ги ползвате безаварийно.
Sweety: честити розови гащи.
Шушулче: честит рожден ден на патерички на вашата принцеса.
Казвайте какви тензухени и бахрени пелени да попъчвам на мама, те ще ни идват на гости за Коледа.
И като сте заговорили за повивалник, уф това сега ми е също голяма дилема.
http://prikachi.com/images.php?images/647/7753647z.jpg това е само за ваната
http://prikachi.com/images.php?images/648/7753648b.jpgтова е за ваната и може сивата част да се слага примерно на масата, леглото и т.н.
http://prikachi.com/images.php?images/649/7753649Y.jpgа това е само мекичкото.
Много се чудя, че едва ли само в банята ще се повива бебчо.
Другото което ми е препоръчано е бебешка печка която се слага над повивалника.
http://prikachi.com/images.php?images/658/7753658j.jpg има и за стената такива. Ако в банята се поддържат през деня 23 градуса, не е нужно, ама вечер става по хладно, спира парното.

# 242
На мен също ми идваше висок на кошарата и го слагах на леглото ни -твърдият. Ваната ми беше на стойка ама и през ум не ми е минавало да преобличам там....може би ако имах баня като стая, да си наредя всичко там и дрехи и кремове и т.н......ама не. Пък и къпех основно на чешмата и до ден днешен къпя под душа със слушалката и на подложка бебешка....Това да пълня вана, че после да празня, че да мия, че да суша ....не мерси  smile3511   За мен един мек повивалник от най евтиничките е достатъчен, идеята е да не се напишква и да цапа. При момченцата е по-сложно, те си имат уред за прицел  Joy hahaha Но така или иначе се приготви за пишкане винаги на чистото, особено в началото. В момента в който свалиш памперса или си я изкъпала и тогава действат, това е естествено, като инстинкт им е. Та в тоя ред на мисли, повивалника също ме изнервяше, защото ако сложиш директно на него, без кърпа или пеленка или подложка подобна, пак олива и се стича навсякъде  ooooh!

За печката- идея си нямам, при нас е винаги топло зимата

# 243
  • shumen
Моя повивалник беше от най-евтините.Аз го ползвах само в стаята.
За печката не съм ползвала и нямам идея.

# 244
  • NE
Повивалника ми беше най-удобен първите 40 дни, докато бебето беше малко и пишкаше и акаше постоянно. После леглото ми беше по-широко и удобно. Къпем го в стаята защото банята ни е студена и неудобна. Подариха ни анатомичка ваничка ( по-голяма) и до шестият месец му постилах една кърпа за да не се пързаля, а после си седи и играе докато го поливам. Стойката на ваничката ми беше крайно неудобна. Събличам и обличам на леглото. Сега и се гоним по леглото да сложа пампата, дрешките и го намажа. Laughing

# 245
  • При моето слънце
Глухарче, абсолютна глупост е печката. Бебето се къпе за 5 минути, а водата е достатъчно топла. Свеки още я втриса, като си спомни как сме къпали Мишо. У нас поддържаме около 21 градуса, но никога не съм се притеснявала, че му е студено. Повивалник така и не съм ползвала, не ми е бил необходим. От пелените имах по 2 и ми бяха достатъчни.
Феята ме подсети за ваните. Бях взела анатомична, адски неудобна ми беше. От джъмбо си взех дюшече със стиропорени топчета за ваната и така можех и сама да го изплаквам. Сега за Номер 2 ще си взема обикновено корито със стойка.

# 246
  • до едно тепе
Повивалник класически такъв не съм ползвала и не ми се даваха едни 30-40лв за нещо толкова ненужно.  Имах 2 меки подложки и слагах пелена върху тях. Преобличах на едно от леглата в стаята. Ваничката ни беше най-обикновена и имахме 2 пластмасови столчета за стойка Laughing. Бяхме купили и една огромна мушама за пода, че щяхме набързо да надуем ламината hahaha Купувах шезлонг за ванчиката-абсолютно ненужна вещ. Към 8 месечен почнах да го къпя в столче за баня направо под душа- ей такова http://www.minimod.bg/4068/ok-baby-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%8 … %D1%8A%D0%BD-blue Изключително удобно нещо. Ползвахме го повече от година.
Печка не бих купила. Щом банята ви е топла през деня можеш тогава да къпеш Peace
На тоя си акъл може би бих купила хубава анатомична ваничка. Нищо повече Whistling А да и след 7-8 месечна възраст столчето, което показах  Whistling

# 247
Нашата е уж "хубава анатомична" ОК BABY.

В момента, в който тръгна да се обръща/към 5-6 месец/ беше невъзможно да я поставиш в стойката и повече пречеше, отколкото помагаше  ooooh!  Ама тя е шило по принцип, на 1 място не се седи.  ooooh!

http://www.novobebe.com/ok-baby-onda-evolution-anatomichna-vanic … ilava-bg-728.html

# 248
  • Германия
Благодаря ви, за съветите. Ще си спестя тогава тези глезотий, които щяха да  ми струват към 120-140 евро. Подложка и столче за къпане са ми дали. А за ваничката ме посъветваха  да е обикновен кош(като вана) за  пране, защото бил по широк от бебешките ванички, а и после мога да го ползвам по предназначение.

# 249
  • NE
Ваничката държах да е по-голяма, че нещо останах с впечатление, че  уж хубавите бяха до 1 г. по размери.
Нашата е анатомична на Лорели и ми върши добра работа.
http://kasida.bg/bertoni-anatomichna-vana-za-kypane-sys-stojika-28-3678.html

Глухарче Съвета ми е за банята да си имаш ваничка, хавлийки, козметика, термометър и другото според това как свикнете с бебето. Вилито го мих до лятото в една кофа и ми беше супер удобно, а преди това грам не се замислях, че кофа ще ми е удобна. С термометъра пак  така. Спрях да гледам водата още от начало, а по усещане си я приготвях. А и голо, плачещо човече не трае бутане. Crazy

# 250
  • Северозапада
Нашата е същата като на Феята, ама хич не ми беше удобна анатомичната част, въпреки кърпата се хлъзгаше. Свекървата взе от Лидл, имаха промоция, за у тях и е много по-удобна, но май не съм виждала по магазините. Печка пусках/м в стаята понякога (къпем я в банята), че съм много бавна  Embarassed и да не ѝ е студено докато мажа с крем и я облека .

# 251
  • shumen
Нашата и тя като на феята.Аз пък бях много доволна от нея.
Аз термометъра пък хич не го ползвах.От самото начало почти си правех водата по усещане.
За печка и аз пусках в стаята,защото го обличах и оправях бавно.

# 252
  • NE
Аз съм много доволна от конвектор за бебе - хем поддържа топло, не шуми и са сравнително икономични. Когато съм сама и нямам възможност да гледам камината и си я пускам и ми е екстра.
За термометрите ползвам най-много за стая, но ние взехме на Авент, който става и за вода и стая. С други думи само за стаята го ползван.

# 253
Здравейте, прекрасни!
Ние сме в болница, тъй като в четвъртък вечерта, малко по малко водите ми почнаха да изтичат. Без малко беби да се роди. Мехура ми се е спукал и сега сме на системи. В 34 г.с ще ми предизвикат раждането, поради повишена опастност от инфекция на околоплодните води. Стискайте палци, беби да порасне много за тези 10 дни, които ни остават. Дано всичко е наред.

# 254
  • shumen
Пустинно цвете всичко ще е наред.Не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт