Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 140
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Северозапада
Пустинно цвете, честита дъщеричка!

# 631
Пустинно цвете, да ви е честита малката Емма!  bouquet

# 632
  • до едно тепе
Пустинно цвете жива и здрава да ви е Емма!    bouquet  Вкъщи ли сте си вече.
Фейче то не е за показване. Аз си имах 3 месечен корем преди да забременея, а сега съм като предния път в 6-тия. Направо не ми се мисли колко ще ми порасне корема до юли Shocked
Лошото е, че се задъхвам ужасно лесно, а предния път това ставаше чак в 7-мия. ooooh! А хемоглобина ми беше пушка предния месец та явно си е от самата бременност Rolling Eyes

# 633
  • София
Пустинно цвете, да ви е жива и здрава дъщеричката!  bouquet

# 634
  • shumen
Пустинно цвете,честита дъщеричка Емма.Да е жива и здрава.
Бубе,стига чети и вкарва във филми.

# 635
Пустинно цвете да ти е жива и здрава малката Ема!много да ви слушка   bouquet
Бубинка не съм  ходила на заведение (за хранене) от както съм забременяла.пробвах да ям хамбургери,дюнери,пица и други храни от там,но след като ги ядох бягах да ги връщам в тоалетната  ,а приготвяла съм всички тези неща вкъщи и не съм ги връщала Sick и затова всичко ям домашно приготвено и смятам да бъде до края на бременността ми.щях не щях по едно време бях само на вода,чай и айрян,защото всяко  кафе или сок го връщах в момента,в които беше попаднало в устата ми(сутрин и от водата  Sick).и това беше до миналият месец сега вече се наслаждавам да всякаква храна и течност без да я връщам .естествено ограничавам сладкото и колбасите.единственото,което ми забранява ЖК да ям е пикантното.така че хапвай плодове,зеленчуци,месо ,ядки,кисело мляко.пии каквото можеш (без алкохола де).ако те дразни стомаха и имаш киселини избягвай киселата храна или напитка.ако те дразни хлябът си го препичай на тостера,ако ядеш хляб.
ананас не съм яла скоро,но другите плодове ги хапвам.мога да ги ям по цял ден  Crazy
аз усетих малкото в почти 17 г.с.,но така и не съм питала на коя стена е плацентата,само знам че  е ниска  newsm78
Прахче голям смях е било с теб  Laughing

# 636
Пустино цвете да ти е живо и здраво малкото слънчице, да ви радва много  Hug

Минахме прегледа днеска, от 13 до 16,30 изкарах там, сравнително бързо, като се има предвид че минах през двама лекари.
Та със сърцето всичко е на ред, вписаха ме само в някакъв техен регистър заради фамилната обремененост, та ако имам някакъв проблем само ще звънкам и ще се вредя бързо за час, няма да трябва да обикалям да търся направления и да чакам месеци наред за час. Но дано, да не ми се налага. Иначе освен подробна ехо-кардиография и доста обстоен преглед ми направиха заради падането ония ден, че чак съм приятно изненадана от вниманието.
При гинеколога и там мина всичко добре, той не е многословен. Гледа ни на ехограф, каза всичко е на ред и толкоз. Бебето реши че ще му подритва устройството (не знам как се казва), мн ми стана смешно.  Увеличи ми дозата на лекарството за щитовидната (аналога на л-тироксина), че на последното ми изследване от 17 декември тсх-то беше 4,06. Та един ден ще съм на 0,075 мг, друг ден на 0,150мг. така до 12 февруари като ще съм на среща с ендокринолога пак.
Хемоглобина се е увеличил с 5 единици без да съм пила желязото, от 99 на 104. Така се дърпам на това желязо заради запека, че още не искам да го започна.
Та така де, след 3 седмици пак на преглед.

Хайде хубав и усмихнат ден от мен  Hug

# 637
  • София
Маре, браво за прегледа! Hug

# 638
  • В къщурката на хълма на феите
shinzou не ограничавай сладкото много или поне не огранчавай сладкото и въглехидратите едновременно, за да не направиш беля .. мозъка ти има еднаква нужда и от двете, а сега не можеш да пиеш магнезий, който да ги компенсира Peace

# 639
Сладкото ако не са плодове съвсем спокойно можеш да ги зачеркнеш, а въглехидратите да са бавни- ядки, мюсли, пълнозътрнести спагети и т.н.....но пак не в големи количества и всеки ден. В почти всичко има въглехидрати- сиренето, млякото, плодовете......кажи речи само с мазнината и месото -няма....

# 640
  • до едно тепе
Ааа Мецо аз ги зачеркнах. Е ям овес, картофи, рядко ориз, а плодове на корем Whistling Мозъка ми си е екстра Laughing Иии още съм под кг,на които забременях Grinning
Маре все такива новини да ни носиш Hug

# 641
понеже забелязвам, че масово не сте разбрали какво казвам, ще повторя - не казах да ядете само глюкоза и въглехидрати .. казах да не ги изключвате съвсем - под каква форма ще ги приемате, изобщо не ме интересува, просто е важно да ги приемате ..

# 642
  • shumen
Маре,браво за хубавите новини.Да носиш такива все до край.

# 643
shinzou не ограничавай сладкото много или поне не огранчавай сладкото и въглехидратите едновременно, за да не направиш беля .. мозъка ти има еднаква нужда и от двете, а сега не можеш да пиеш магнезий, който да ги компенсира Peace
не знаех че не трябва  да се ограничавам в сладките работи имам предвид най-вече шоколадовите изделия.а магнезия може ли да се увелича или не,че не разбрах  newsm78 малко съм затъпяла покрай бременността и схващам по-бавно   newsm78

# 644
магнезия по време на бременност се приема само по лекарско предписание, понеже отпуска гладката мускулатура Peace

Общи условия

Активация на акаунт