Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 176
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Северозапада
Добро утро!
Пускам скромна почерпка, че днес поумнявам  Blush

Пустинно цвете, стискам палци и всичко ще е наред  Praynig
Хубав ден!

# 256
  • до едно тепе
Пустинно цвете ще стискаме много силно  Praynig Всяко качено грамче е бонус в полза на бебчето.

# 257
Ant,бъди жива и здрава   bouquet
Благодаря ви момичета за подкрепата   Hug

# 258
  • NE
Пустинно цвете  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 259
  • В градината...
Пустинно цвете  Praynig Praynig Praynig

# 260
  • Германия
Пустинно цвете: стискам силно палчета.
Мравче: бъди жива и здрава и много щастлива. С пожелание за бързо сбъдване ма мечтите ти.
Май скоро не съм мрънкала Joy, е хвана ме яка настинка, болящо гърло, леко главоболие и неотшумялата  ми кашлица се засили. След обед съм на  лекар.

# 261
Mомичета, задравейте, позагубих се тези дни, но вече имаме нова квартира и сега сменям адреси и оправям сметки и т.н.

Шоко, честито киндерче Андрей  Hug Hug Hug Да ви е живо и здраво  Heart Eyes ( Извиниме ако ти честитя за 2-ри път, че не помня  Hug )
Пустинно цвете, с теб сме  Praynig Всичко ще е наред, медицината е напред вече Слава Богу! Добре, че си се усетила навреме, аз хич не знам как да разбера дали имам теч от мехурите Sad
Шушулче, честит рожден ден на твоята буболечка на патерици, да е жива и здрава  Hug
Мравче, честит рожден ден и на теб на патерици  Hug
Глухарче, лекувай се, че тия настинки са ужас Sad
За банята- май печка няма да трябва, ако е топло няма смисъл. А и не е хубаво да се изнежват бебетата, така мисля. Мерси, че казахте за столчето, много ще е удобно. Ние в новата квартира сме с душ кабина и столчето ще е от полза след време, а до тогава ще къпя с коритце в банята, ще има място. Повивалник няма да ползвам- много ме е страх да не се търкулне някое от диванетата. Моите приятелки имат едни викоси повивалници, направо изтръпвам като сменят памперси Sad
Вече почнах да купувам по малко- имам стерилизатор за МВ на ТОми Типи, беше на промо и с едни купони от един магазин ми излезе без пари. Сега ще купувам и легълцата и по малко ще се обзавеждаме за бебенцата, а и вече в новата квартира имаме повече място и ще стане много уютно Simple Smile

# 262
Честито бебе Андрей на мама Шоко, да ви е живо, здраво и много поводи за усмивки да ви дава!  bouquet

# 263
  • София
Късно се записвам, толкова я търсих къде ми се беше загубила тази темичка Simple Smile

# 264
  • В къщурката на хълма на феите
аз Ема като зимно бебе си я къпех доста време в стаята при печката, че нали не може само да си регулира температурата и ме беше страх да не я простудя ..

# 265
  • NE
Аз даже още къпя Вилито в стаята.  Blush

# 266
  • В къщурката на хълма на феите
ее ма вие сте ди дребосъчковци .. аз Ема я преместих това лято в банята .. и сега понеже дето се вика мием само лице и дупе, поставям една подложка да й е топличко на крачетата, мия мнооого бързо и изнасям скоростно .. в интерес на истината преди около 2 месеца си направихме външна изолация на апартамента и направо все още си чукам главата, що не сме го направили по-рано .. топлим само всекидневната с климатик, където поддържаме 22-23-24 градуса /моя милост обича да й е топличко Blush /, а в другите стаи /вкл. и в коридора/ без отопление е 19-20 градуса .. та не се безпокоя кой знае колко, че ще измразя детето .. но предходната година пари да ми даваш, нямаше да го направя ..

# 267
Влади го къпех в стаята в корито със стойка, още го имам коритото, но трябва някой да го извади. Малката е къпя в банята на мивката, то силно казано, че е къпане, защото има проблемче с кожата (все още не е спряла да се бели) и 2-3 пъти в седмицата само я изплаквам с вода без сапуни, шампоани и подобни, косата я мия 2 пъти седмично, а дупето на всяко акане. Онзи ден за пръв път я оставих в едно легенче, сложих вътре олио за вана и я оставих да поплува, определено и хареса, днес може пак да я огрее. Всъщност аз не затоплям и стаята като я къпя.

# 268
И моята дама я къпахме в стаята първата зима, че тогава отоплявахме само 1 стая на етажа и ме беше страх да не я простудя ако къпането беше в банята. Преместихме я в банята, когато времето се стопли. От тогава я къпем там (вече близо година баща ѝ я къпе и облича след баня).
Повивалникът ми беше мн полезен, нашият беше с твърда основа. Имаме и 1 такова, непропускливо, в момента на него я сменяме, то е в хола, на дивана.
Благодаря ви за пожеланията, момичета! Беше един мноооооого дълъг ден и определено няма да повторя начинанието да празнувам детски РД вкъщи. Госпожицата получи мн подаръци, като най-атрактивен е градинската пързалка, която се намира понастоящем в... спалнята Mr. Green. Нашият подарък (тротинетка макси микро) остана недооценен, язък, че почти 2 месеца му се заканвах (щях да се претрепя, та сега стои в 1 ъгъл наказан).
Иначе, сега и двете сме болни, тя - вирусче, пипнато незнайно от къде, а аз - от недоспиване. Мн тъпо. Смуча някакви хомеопатични, но по принцип съм скептична към тях и явно затова не ми действат.  Laughing
Мраве, честит рожден ден на патерици! Много здраве ти пожелавам!
Честит Андрей на мама Шоко! Да е здрав, лаком и спокоен!
Отивам да гладя, лека вечер!

# 269
Днеска е Св. Сава, та по този случай да почерпя за имения си ден. Всичките Славчовци, Сави, Слави, Славици  Wink и техни производни празнуват на този ден.

Скрит текст:
Свети Сава (Савинден)

5 декември източноправославната църква посвещава на светеца св. Сава Освещени построил в края на живота си множество манастири и болници.
В българските предания обаче най-често Сава е представена като светица - покровителка на чумата. Българинът смята, че тя е сестра на Варвара, а нейн брат е св.Никола, чиито празник се отбелязва ден по-късно на 6 декември. В някои места честват празника като на светец - мъж, покровител на вълците (вълчи пастир).
Обредните практики са сходни като тези за Света Варвара, защото двете сестри подготвят всичко за деня на брат им Никола. “Варвара вари, Сава пече, Никола иде с голямата лъжица и гости гощава.” - казва народната приказка.
Сава е свързана и с плодовитостта, за това на този ден яловите булки изпълнявали ритуал заедно с най-старата жена в дома.
Жената, която искала дете правела обреден хляб. Започвала да пресява брашно със сито обърнато наопаки, а най-старата жена й казвала "Обърни, чедо, ситото, че да ти се обърне корема".
Предците ни изпитвали страхопочитание към Св.Сава защото вярвали, че "засява" болестите по хората, от там идва и израза "Варвара заварява болестите, а Сава ги разсява."
На Савинден се подготвя Никулденската трапеза, а на някои места приготвят в чест на мъртвите варено жито и го раздават на гробищата за помен.

Глухарче как си, оздравяваш ли, ти на какъв лекар ходи, гинеколог или за настинката? Какво ти казаха?

Светле аз продължавам да си ти викам така Sunglasses Честито ви нова квартирка, да я подредите с мн любов  Hug

Пустинно цвете  Praynig Praynig Praynig  как си?

Ренди как сте в къщи, как е баткото, оздравя ли, а малката кротушка  Heart Eyes

Шоко драсни някое редче и при нас кат имаш време, как сте с Андрей?

Добре, че от както сме тука, че навсякъде е топло, та нема да го мисля това за затоплянето, ще се къпем сигурно направо под чешмата под ваната (е ще се обзаведа и с коритце, че докато свикна в началото, все пък отдавна не съм къпала бебета. Не мое, на братята ми, ги изгледахме със сестрата навремето)
Общо взето мн неща ще пропусна, че първо няма място в апартамента ни, второ не смятам че има нужда да се дават излишни пари. И ние като Светлето, само че на пролет ще си търсим по-голяма и по уютна квартирка.

Да се отчета и тук   Wink

Даже ще копирам че да не пиша същото:
Аз днеска ходих при ендокринолога, ТСХ-то е 1.88 от изследването от преди две седмици, така че няма да променяме дозата. Добре де това тсх преди 6 седмици беше (значи период между двете е 4 седмици) 2.9. Мн бързо се променя, пак дозата все една и съща.
Успях с малко упорстване (направо спорене си беше) да взема и направление за желязо и Б12, че нали хемоглобина ми бе 98. Взеха ми кръвчицата днеска. Та да видим след две седмици с всичките резултати и от натоварването с глюкоза какво ще каже гинеколога. То след това конско дет ми изнесе, че хубаво че съм задавала въпроси ама не на правилния доктор (пак питах за хемоглобина, за коментар за килограмите), да съм си питала гинеколога, забравих да питам какви са резултатите от натоварването с глюкозата, че да знам да надавам ли вой, да звъня в клиниката, ама забравих пусто.
Иначе нещо нервите са ми множко напоследък и си имам контракции за разкош, ама още две седмици и ще свърши сесията. Добре че си имам магнезий 500мг. от бг, че на своя глава пия при по-силни контракции, ама се чудя дали докато поне не мине сесията да не го пия всеки ден на собствена глава?
Хайде стига съм мрънкала да ходя да спа, че утре да засядам върху последния проект.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 18:05 от maresr

Общи условия

Активация на акаунт