Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 161
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • до едно тепе
Ох Светлее тия мъже Joy
Шушулче честито ви отбиване.  Grinning
Тук не съм писала, но заради кофти резултати от една много недолюбвана от мен лаборатория от БХС повтарях изследването предновогодишно в Майчин дом. Сега си гледам резултата. Ми светна ми пред погледа честно казано.  ooooh!
Маре обикновено се изписват от 500. Други не знам дали има. newsm78

# 571
Абе питах, щото множко ми се струваше 3х2 от по 500мг. но явно не е много.
Е то аз не пия толкоз де, пия два , три пъти на ден по едно хапче. Ама с това схващане на ръцете и честите контракцийки май ще го увелича.
А друг въпрос, до кога се пие магнезия, както и кога се почва да се пие чай от малинови листа и по колко?
Аз си чакам колета от бг, всеки момент трябва да пристигне, та там имам и листа от малина за чая.

# 572
  • до едно тепе
Магнезия максимум до 36г.с, чая не знам, не съм пила . Не е много доза 3 х 2. Аз бях 3-4 дена на 4 х 2,но бях с жестоки контракции-по 3-4 на час и то болезнени. После седмица-две изкарах на 3х2 и накрая като се разредиха контракциите минах на 3х1. На 31 декември изпих последното хапче, защото реших да си изкарам празниците вкъщи-трябваше според доки да ги спра на Коледа. На 11 сутринта родих  Laughing Еех кога минаха 3 години Shocked

# 573
Маре, чая мисля се почва когато наближи термина, но нека някоя с опит да каже.

Не мога да сменям датата на операцията, каквато ми сложат, такава  Rolling Eyes Друга ще е датата, няма да ме оставят за 38 г.с., т.е 2.02. Долния близнак е с главата на долу и може да реши да излиза, та ме офертират и за естествено раждане, но аз отказах. Но ако тръгне много бързо да излиза, може и да се наложи. Както дойде.

# 574
А друг въпрос, до кога се пие магнезия, както и кога се почва да се пие чай от малинови листа и по колко?
Аз такова нещо не успях да пия, в аптеките не ми даваха като ме видеха с голям корем Crossing Arms, ама се бях запасила с някакви си хомеопатични арники и още 2 вида уж за по-лесно и бързо раждане, та хич не бях доволна. Др път нищо няма да пия пък Crossing Arms.

# 575
  • В градината...
Аз съм на магнерич 3х2 - и той е 500мг.
Поспаланче, на 8-ми декември като бях в Сф шийката беше добре - гледаха я с вагинален ехограф. А вчера докторката ме прегледа с ръце. Вярно, че е много добра, защото е по патологиите, ама де да знам  Thinking

Светле, то това 02.02 само май за Бг важи  Naughty

# 576
Поспаланчо можеш да ме добавиш термин 07.06 Wink
за чаят от малинови листа четох в нета,че не трябвало да се пие по време на бременност(ама колко е вярно незнам).може затова да не са ви дали от аптеката да купите.
ау за секцио ли говорите-аз искам естествено да раждам ама съм преходен диоптер и сигурно секциото няма да ми се размине.и миналият път ЖК каза че съм с ниска плацента за сега  ooooh!

# 577
  • до едно тепе
Пооправих малко списъка, че съм го позарязала напоследък. Ако има още нужда от корекции казвайте да го оправям навреме Whistling

# 578
  • shumen
Светле,стискай кълки още малко.
Поспаланче,видя ли,че всичко ще е наред.

# 579
и миналият път ЖК каза че съм с ниска плацента за сега  ooooh!
И аз така, преди коледните празници. Какво означава това? Повод ли е за притеснение? Хич и не си го сложих на сърце тогава, та, като повдигна въпроса, се сетих.

# 580
  • Германия
Светле:   Hug браво. Сега си почивай повече и не го мисли, ще устискаш още.
За столчето за кола, тук също е задължително при изписването, няма да ни пуснат без.
Кременушка: дано пък в последния момент се завърти бебко.
За магнезия, никой не ми го е изследвал. Дори днес акушерката каза, да го взимам пак, но само едно хапче  150мг, вечер, заради твърдия ми корем, ама то си е нормално уж да се втърдява, все пак не съм в началото на бременноста. Е и крампи имам.
Перу: според мен, трябва да си почиваш повече щом си с контракций.
Маре: има различни грамажи. Моите са 150мг. За малиновия чай, по принцип можеш да го започнеш от 34гс, но има ли контракций или леко разкритие не е за препоръчване. Малиновия чай се приема по 3/4ри чаши на ден. Отпуска мускулатурата, прави по мека шийката на матката. Точно днес това четох в моята книга за бременните.
Шинзоу,Шушулче: за ниската плацента не  се шашкай, има още време да се вдигне. И аз бях с ниска.
Място за притеснение няма, до към 24/25та гс. Ниската плацента пречи на едно нормално раждане, защото запушва шийката на матката, А и ако си остане ниска какво толкова, ще се прави секцио.
Ще си копирам поста от другата тема:
Сега да дам  отчет. Гостите (мама и татко) ги изпратихме вчера. Много ми е мъчно, че си заминаха. Леле тези хормони яко ме тресат. Вчера доста си поплаках, като малко дете.
Днес бях на преглед за тонове, контракций и разни кръвни изследвания. Е познайте кой пак рита, като за световно, акушерката ми показа графиката, като при силно земетресение е.
Беше много странно, за мен бебо е с главата на горе, оказа се, че акушерката е права. Това, което ме бута високо горе е твърдото му дупе. Видях го на един ехограф от втората световна, акушерката искаше да се увери в нейното предположение. Дано си остане така с главата на долу до края. Сега ще трябва да пия и желязо.
За желязото и магнезия знам, че не трябва да се пият заедно. Днес ми казаха, да пия желязото с витамин Ц, за по добро усвояване.  А фолиевата, йода, желязо и витамин Ц стават ли да се пият заедно?

# 581
и миналият път ЖК каза че съм с ниска плацента за сега  ooooh!
И аз така, преди коледните празници. Какво означава това? Повод ли е за притеснение? Хич и не си го сложих на сърце тогава, та, като повдигна въпроса, се сетих.
както казва Pusteblume мисля че засега няма какво толкова да се тревожим  Hug много често се случва,защото бебето е още мъничко ,а с растежа му плацентата се качва по на високо.ако не се вдигне до 25 г.с. се слага диагноза плацента превия(плацентата запушва частично или изцяло родовият канал и тогава се прави задължително секцио)стискаме палци да се вдигне  fingerscrossed

# 582
Момичета, мерси за инфото  Hug златни сте ми, добре че ви има, че да се допитвам до вас  Hug

Глухарче и на мен ми казаха с желязото трябва да увелича приема на витамин ц, най вече с портокалов сок и подобни, и казаха че няма проблем да се пие заедно.

А пак аз днеска изживях един ужас  ooooh!
Скрит текст:
Ходих до колежа, да си оправя документите и да прекъсна до септември или декември (когато там реша да се върна). На вън е -20 и всичко е заледено и хлъзгаво, еее аз ходих кат мравчица и никакъв проблем, обаче вътре в колежа, на закрито, сухо и топло трябваше да изчакам и тъй като нямаше къде да седна, се подпрях на една маса, която се указа сгъваема и мн нестабилна,  не знам как тази маса се хлъзна, разглоби и падна. Докато разбера какво се случва и аз вече бях паднала и то върху корема, добре че поех удара с коленете и ръцете, ама и корема си ударих. Та щях да получа инфаркт от притеснение, то и сърцето кат се разтупа и не можах да си поема въздух. Всичко мина благополучно, охраната веднага беше дошла,пара-медиците и те стигнаха мн бързо, а бебочето от кислорода (от кислородната маска) взе да мърда сериозно. Важно че го усетих и това малко ме успокои. Дойде линейка и ме закараха в моята болница, та там 4 часа ме държаха за следене. В началото имах силни болки, но бързо отшумяха.  Та всичко си му е на ред на бебето, тоновете, на ехографа го гледахме, така че няма проблеми. То повече беше уплах отколкото каквото и да е друго. Изревах си сълзите докато стегнем до болницата. Абе не знам как можах да падна и то на закрито, такава съм шматка  ooooh!

Иначе бебчето е разположено хоризонтално  и затова е толкова активна сигурно  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 12:39 от maresr

# 583
  • В къщурката на хълма на феите
оф Маре от утре с котки на краката! да не се шамарим! Crossing Arms
Мече ти от що се опъваш на естествено раждане?!?! ако щеш ми вярвай пари давам да бях родила дъщеря си естествено ooooh!

# 584
  • NE
Маре Важното е че сте добре, но аз не излизах никъде без придружител. То носещият ми се корем беше като гюле, което не знаеш на къде ще поеме.
Мама мече И аз се чудя защо не родиш естествено. Не мисля, че щом са две ще е пък толкова трудно. Thinking Аз секцио не бих родила, не мога да търпя да съм на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт