Аблация на сърцето - 3

• 51 112
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Скъпо момиче, целта ми не е да те плаша, а просто да вземеш предпазна мярка . 1% от населението има този проблем . А на ЕКГ могат и да не го хванат , ако е за кратко . И аз поставях два пъти холтер и нищо .
Относно противосъсирващите ( антикоагуланти) има таблица за риска от инсулт . Аспирина е първо средство .
Хората живеят много години с това заболяване- сърцето е здраво , но... И най- голямата опасност е точно инсулта . В България никой не ми го обясни това . В Гърция първо това ме питат - какво противосъсирващо пиеш . И първо бият инжекциятя и после мислят как да те вкарат в ритъм . На мене ми помагаше и лексотана под езика . Затова си мисля, че при тебе не е паническа атака . След аблацията не изпадам в паника и не ходя до тоалетна на всеки 5 минути.
Много съжалявам, че тук не се включва някой кардиолог . И се притеснявам да не те заблудим . Но ясно е, че трябва да упорстваш и да знаеш срещу какво се бориш .

# 46
Само още нещо- откажи се от нормалното кафе , вземи си безкофеиново , шоколад , люто- изключи ги от менюто си. А цигарите- всички пушачи знаем какви бели ни носят. Четох някъде, че пушенето е самостоятелна причина за мъжденето .
Не се шашкай, може и нищо да ти няма и аз да греша. Пази се и пиши !

# 47
Всички хвалят медицината навън а аз съм супер разочарована в момента пия Атенолол 25 мг през какво ли не минах тук какви ли не проби изследвания стомах бъбреци и каквото се сетиш и накрая ме трясна сърцето чакам месец и половина да ме види кардиолог като ме види ще чакам пак една камара време за холтер а през това време тичаш до бърза помощ и там те държат по 12 часа накрая ти казват отивай си и ако се влошиш се връщай....имам май някакъв обикновен аспирин може ли да се пие с бета блокера и как се познава че имаш тази мъждукаща аритмия

# 48
Четох , че в голям процент от случаите , причина не се открива .
А как разбираш -ако си с електронен апарат гледаш мигащото сърчице . При излизане извън ритъм бие през различни интервали . Аз си го усещах и наблюдавайки вените на лявата ръка, там където се Мери пулса . Видимо пулсират неравномерно . Нямам представа какво е лекарството , което пиеш . Само него не са го пробвали върху мен .
А относно медицината в чужбина- отиди в Пловдив и после ще говорим !  Налагало ми се е да ползвам медицински услуги и в чужбина . Най- адекватна помощ получих в Швеция и сега в Токуда.
Бетаблокер пия. А за аспирина не съм сигурна става ли обикновен , но мисля, че става.

# 49
Лейди, не бързай да се шашкаш, ти и без това си достатъчно притеснена.
Баща ми беше с такава диагноза, също пиеше атенолол и обикновен аспирин.
Доживя 81 г. Peace
Нека кардиолог да каже.
Щом имаш само синусова тахикардия, това е нормалният ритъм, макар и ускорен. Peace

# 50
Аз не съм имала мъждене и не знам.Аз говорех за паническите атаки.А при мен сърцето излизаше от ритъм спонтанно и без предварителни симптоми.Както си бие нормално и хоп....200 пулс.Спонтанно си и влизаше.Поне в началото.Лейди,по-спокойно.Моя мъж,който е много спокоен и оптимистичен човек и така като ме гледаше в криза,че си говоря и съм адекватна /ако изключим страха/ все ми казваше - Ако е можело нещо страшно да ти се случи,до сега да е станало.Все пак аз от години си бях с аритмии.То това е малко като - на чужд гръб и сто тояги са малко,защото всеки си знае какво му е.Но страха в момента не ти помага,а ти пречи и засилва симптомите.Просто търси причината-питай и разпитвай лекарите -от спешното,джипита,кардиолози.Все пак сме 21 век,трябва да се знае.Аз се лутах години докато случайно не попаднах при доктор,който не разбираше но се трогна и ме препрати при друг,който се оказа точния човек.

# 51
Valevska , и на мене за първи път ми постави диагнозата ортопед и той ме вкара в ритъм , при това без ЕКГ ,само ми напипа пулса . Въпрос на късмет , за съжаление. Пожелавам и на Lady да попадне на добър диагностик.

# 52
  • в джунглата
Според моята кардиоложка сърца предразположени към аритмий, по време на аритмия освен да им падне кръвното и да загубят съзнание не може друго лошо да им се случи. Говоря за "обикновенните" синусови аритмии.  Това го каза да ме успокой, но ние си знаем. Wink

# 53
Добър ден момичета да кажа какво ми се случи снощи към 1;30 през ноща както си лежах и мислих за болести 140 пулс криво ляво намъкнах дънките до нас има бърза помощ те си ме познават там направиха екг да са се бавили 10 мин силното туптене спря екг отчете 100 пулсации синусал лекаря каза да ми сложат успокоително инжекция на дупето после ми каза изчакай 10 мин и се озовахме да пушим заедно човека ми каза момиче това не е болно сърце разгледа ми всички изслдвания и проби от 2008 година попитам ме защо пия и бетаблокера и съвсем приятелски ми каза според мен това са кризи на ансиеда не знам как да го кажа на Бългаски ,каза ми да ида на личната си лекарка и да започна да пия paroxetina предполагам че това е антидепресант сподели с мен че толкова проби и екг ако е нещо на сърцето все някъде ще го засекат не може болни сърце ако имаш да спре за две години и сега пак  още не съм се обадила за час при личната лекарка много съм против тези терапии с антидепресанти аз все си мисля че имам някаква болест и не я намират

# 54
Лейди, изводът е да не мислиш за болести! Wink Hug

# 55
Lady, на твое място бих го послушала доктора. Щом ти е харесало отношението му.

# 56
Абе работата Лейди ти върви към панически атаки.То не е хубаво да се пият хапчета,ама дай да се побъркаме тогава.Никой не говори за безразборно пиене на хапове,а за контролирано от доктор.
Голям страх от тези успокоителни,ама то ако прочетеш внимателно листовката на повечето лекарства и ще откачиш съвсем.Производителите се презастраховат и пишат разни странични реакции.Не,че нямат,ама сега като се е скапала нервната система какво.Да се мъчим.Това да не е по-приятно.
Лейди информацията в интернет е нож с две остриета.Четейки може да си лепнеш хиляда болести.Щом се налага ще попиеш малко успокоителни и като закрепне малко нервната система и психиката,ще ги спреш и ще търсиш други начини за успокоение чрез самовнушение,приятни занимавки,работа...Спокойно,не си сама.И да ти стане лошо някъде не го мисли,все ще има хора,ще ти помогнат.А пък да ви кажа в кръга на майтапа мойто успокоително напоследък е....дъвката.Даже като ми стане нервно и се шегувам с колегите-викам чакайте да си взема валидолчето и хоп една ментова дъвка.Джвакам пък и балончета си пукам.То лудоста няма почивен ден Simple Smile Това го научих от полета ми със съмолет,понеже много се притеснявах да не ми стане лошо в самолета,пък бях чела че дъвката в самолета помага при излитане и кацане и...така за два часа и половина полет-едно пакетче дъвки.Само за сведение нищо не ми стана в самолета.И цял Лондон обиколих с метрото,а тяхното метро е доста под земята.Като видях първия ескалатор с каква денивелация беше и си викам-леле ми сега,ако ми стане нещо там долу какво ще правя? Обаче си казах "майната му" и хоп скочих.И там нищо не ми стана.Психиката е голямо нещо. Rolling Eyes

# 57
Утре имам час за личната ми лекарка да видим какво ще реши и какво ще пия Аз казах ли Ви днес че Ви Благодаря и Ви Обичам

# 58
Утре имам час за личната ми лекарка да видим какво ще реши и какво ще пия Аз казах ли Ви днес че Ви Благодаря и Ви Обичам

Лейди! Heart Eyes Hug   bouquet
Да се похвалиш с добри новини! Praynig

Момичета, да ви питам, лак разрешен ли е при аблацията?

# 59
ДеВa нaпрaво ме рaзвесели Simple Smile Предполaгaм,че може.Не виждaм причинa дa им пречи.Aз между другото нa всичките си оперaции влизaм дори леко гримирaнa.Еднa моя леля по тези поводи в духa нa черния хумор кaзвaше "кaто се мре,дa е с достойнство". Тa тaкa де,трябвa дa сме крaсиви дори и в болницaтa по пижaми Simple Smile
Лейди късмет с джипито и пиши.Но нaй-вaжното -спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт