Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Привет, момичета.
Нахълтвам в темата ви с въпрос.
Някой чел ли е тази книга?
https://www.goodreads.com/book/show/24464162-the-black-book-of-arabia

# 226
Оризовата майка започвам от тази вечер. Peace

# 227
  • България, София

Книгата е прекрасна. Не мисля, че има много общо с тази тема, но въпреки това си струва да бъде прочетена!

# 228
Здравейте, бихте ли ми казали откъде мога да сваля книги на Сохер Кашоги? Търся "Песента на Надя" или "Мираж", но всъщност всичко бих чела с удоволствие. "Песента на Надя" съм чела много отдавна, мисля че преведена като "Чучулигата" на български. На английски или немски също няма проблем за мен да чета. Благодаря предварително!

# 229

Книгата е прекрасна. Не мисля, че има много общо с тази тема, но въпреки това си струва да бъде прочетена!

Тъкмо я прочетох. Страхотна е!!!

# 230
Здравейте, бихте ли ми казали откъде мога да сваля книги на Сохер Кашоги? Търся "Песента на Надя" или "Мираж", но всъщност всичко бих чела с удоволствие. "Песента на Надя" съм чела много отдавна, мисля че преведена като "Чучулигата" на български. На английски или немски също няма проблем за мен да чета. Благодаря предварително!

https://chitanka.info/text/13515-chuchuligata

# 231
Благодаря ти, Дороти! Съжалявам,че не обясних по-подробно, но не съм сигурна в заглавието на книгата на български, чела съм я преди десет години, не беше моя и я върнах. Става въпрос за книгата на Сохер Кашоги "Песента на Надя", чието първо издание на български е под заглавието "чучулигата" ако не греша, или "Славеят", абе пееща птичка беше😂, а не "Чучулигата" на Решат Нури. Все пак благодаря, че потърси и сподели линка!

# 232
Благодаря ти, Дороти! Съжалявам,че не обясних по-подробно, но не съм сигурна в заглавието на книгата на български, чела съм я преди десет години, не беше моя и я върнах. Става въпрос за книгата на Сохер Кашоги "Песента на Надя", чието първо издание на български е под заглавието "чучулигата" ако не греша, или "Славеят", абе пееща птичка беше😂, а не "Чучулигата" на Решат Нури. Все пак благодаря, че потърси и сподели линка!
Чучулигата е на Решат Нури, а Славеят е на друг (ако става въпрос за тази книга)
 https://www.helikon.bg/books/120/-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5 … D1%82_174578.html

# 233
# 234
И аз искам да си намеря да прочета книгите на Сохер Кашоги
1. Забрави децата си
2. Мираж

# 235
Мираж е друга книга на Сохер Кашоги. Намерих "Песента на Надя" на английски в ибей и си я поръчах. Благодаря на всички, които ми отговориха! Препоръчвам я на всички, които се интересуват от историята на Египет от 20-ти век. В сюжета чудесно са преплетени реални исторически личности и събития.
В момента чета "Любов" на Елиф Шафак. Трудно ми върви, започвам я за втори път. Първия път я зарязах някъде в началото, този път съм прочела повече от половината, но някак не успя да ме грабне.
Препоръчвам "Малък град в Кайро" на Ала ал Асуани (оригиналното заглавие е "Сградата на Якубян"). Освен че е много увлекателна, има интересни анализи на египетското общество.

# 236
  • Пловдив

MaryJane, да не подвеждам, но Песента на Надя, май в Бг е няма преведена и издадена.

# 237
Деси, май си права, поне официално не е издавана. Вероятно това, което аз съм чела, е било нелицензиран превод. Не помня издателство, а и заглавието беше друго. Но книгата е същата, започва по същия начин. Забравила съм, че става въпрос за любовна история, но добре помня препратките към историята.

# 238
Здравейте, търся хартиен вариант на книгата Принцеса Султана- Животът продължава на Джийн Сасън ( Една арабска принцеса разказва)

# 239
Извинявам се за въпроса си  Crazy , но книгите на Джийн Сасън "Една арабска принцеса" и "Принцеса Султана - животът продължава" всъщност една и съща книга ли е  Embarassed Rolling Eyes Whistling

Общи условия

Активация на акаунт