Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 172 175
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Салман Рушди, преди два месеца излезна най-новата му Две години осем месеца и двадесет и осем дни.

кажете нещо за нея.

# 211
Салман Рушди, преди два месеца излезна най-новата му Две години осем месеца и двадесет и осем дни.

кажете нещо за нея.

Стилът е магически реализъм. Има много мистика, митология, джинове.. доста многопластова Simple Smile Правят се аналогии с исторически личности, които се вплитат в действието по необикновен начин.

# 212

кажете нещо за нея.

Стилът е магически реализъм. Има много мистика, митология, джинове.. доста многопластова Simple Smile Правят се аналогии с исторически личности, които се вплитат в действието по необикновен начин.

Да, да, такава е . Между приказка и реалност, между минало и бъдеще.. Интересен подход.

# 213
Той има и други такива. Помня преди години имаше много известна "Сатанински строфи". Пак така метафорична. Знам, че заради нея е обявена цена май и до ден днешен за главата му в някои държави.

# 214
Точно така е автора има издадена смъртна присъда, заради тази книга.

# 215
На мен не ми изглежда като да е целял отричане на ислямската религия. Не знам защо толкова много е успял да засегне религиозната общност.

# 216
  • Пловдив
Последно четох "Хюмейра", хареса ми, доста увлекателно ми тръгна. Финалът е претупан, можело е да се поработи повече върху него.

# 217
Сигурно помните нашумелите преди години книги "Не без дъщеря ми" и продължението "От любов към дъщеря ми" от Бети Махмуди. Сега дъщеричката е вече пораснала и също има издадена книга, разказваща своята история след това „Най-сетне свободна“ от Махтоб Махмуди

# 218
  • Най-красивата страна
“Нощите на една османска принцеса“-интересна книга.Мислех,че е ще е сладникава история ,но не беше.Много бързо се чете.

# 219
“Нощите на една османска принцеса“-интересна книга.Мислех,че е ще е сладникава история ,но не беше.Много бързо се чете.
На мен ми хареса.
Напомня ми на Господарката на Рим и я препоръчвам.

# 220
Опитвам се да се сдобия с Then They Came for Me.
За изборите в Иран през 2009г. отразявани от писателя на книгата,който прекарва 118 дни в затвора.
Има и филм по историята (Rosewater),но някакси не ми беше достатъчен. Thinking
Някой да я е чел?

# 221
  • Пловдив
Прочетох тази

нямаше е магията на Хюрем, тук Хюрем е само в черни краски представена, самата книга е обемна, но постна за мен от към съдържание.

# 222
Отдавна търся "Три чаши чай". В онлайн книжарниците е изчерпана. В Читанката не я откривам Sad .....
Някой може ли на ми подскаже, как да се сдобия с нея Sad

# 223
Incognito,ако си от София виж на Славейков или изчакай панаира на книгата в НДК.
В някои от предишните теми съм сканирала част от снимките,но незнам дали още се виждат.

Освен това,незнам дали знаеш,че е имало повдигнато обвинение,че част от книгата (с отвличането от талибаните) е измислица,а преди няколко години го бяха осъдили да плати голяма сума,защото е използвал парите дарени за благотворителност на фондацията ми,за да рекламира книгите си.
Той има и друга книга - "Училища от камък",но не съм я чела.

# 224
Tuon, не ми бяха известни тези факти около автора. Така и не я намерих, но не мисля повече да я търся  Naughty

В момента чета две книги едновременно   Crazy : на телефона си свалих "Казвам се Салма", а пък си купих "Най-сетне свободна"..... И двете са ми много интересни

Общи условия

Активация на акаунт