Непланирана бременност?

• 15 653
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За това за оставането в болницата един ден, може би зависи кога се прави, имам предвид в коя седмица от бременността. Миналата година, когато на мене ми се наложи същото, ме оставиха за една нощ в болницата, другите момичета, едно от които го прави с упойка също.

# 76
Нищо нямало да се обърка.Отивали сме за два часа ,после сме се прибирали и това е.Няма да седи в болница.Бременността е в малка седмца   и била едва ли не рутинна операция.Сигурно тези 2 часа ще са най-дълги в живота ми.Представям си някакви брутални картини да не объркат нещо,да не й пробият марката,да не получи кръвоизлив.Снощи даже сънувах подобен кошмар.Явно откачам от това че мисля че не е правилно туй дет ще го свършим.Голямо съм шубе,чак ме е яд на мене си.

# 77
  • София
Не се притеснявай, всичко ще бъде наред  Hug Hug Hug

# 78
Рибозом, а двете им деца досега момичета ли са?

# 79
Нищо нямало да се обърка.Отивали сме за два часа ,после сме се прибирали и това е.Няма да седи в болница.Бременността е в малка седмца   и била едва ли не рутинна операция.Сигурно тези 2 часа ще са най-дълги в живота ми.Представям си някакви брутални картини да не объркат нещо,да не й пробият марката,да не получи кръвоизлив.Снощи даже сънувах подобен кошмар.Явно откачам от това че мисля че не е правилно туй дет ще го свършим.Голямо съм шубе,чак ме е яд на мене си.

Абе ти не трябва ли да успокояваш жената? Grinning
 нищо няма да се обърка.

# 80
Не ,разнополови са НСЧ.

# 81
Нищо нямало да се обърка.Отивали сме за два часа ,после сме се прибирали и това е.Няма да седи в болница.Бременността е в малка седмца   и била едва ли не рутинна операция.Сигурно тези 2 часа ще са най-дълги в живота ми.Представям си някакви брутални картини да не объркат нещо,да не й пробият марката,да не получи кръвоизлив.Снощи даже сънувах подобен кошмар.Явно откачам от това че мисля че не е правилно туй дет ще го свършим.Голямо съм шубе,чак ме е яд на мене си.
Стига глупости. А ако задържи плода, си сигурна, че всичко ще е по мед и масло? С риск да прозвучи грубо, но след като превърна проблем на приятелка в твоя лична драма, не знам дали имаш моралното право да ходиш с нея.
Около мен почти няма жена без аборт - било спонтанен, било по желание.
Дано всичко е наред с приятелката ти!

# 82
  • София
Рибозом, жената има право да контролира тялото си. Тя е направила много, отглеждайки две деца. И за добро или лошо, колкото и да не е разбираемо за някои дами с малки деца и без особен принос към семейния бюджет, твоята позната може и вероятно като повечето майки знае как могат да подкрепят двете си деца сега. Аз не бих останала да гледам непланирано бебе в къщи вместо да работя, да изкарвам пари и да помагам на децата си докато завършат. Изобщо не повдигам дори професионалните дилеми, тъй като при всеки е различно.

Решението на жената е трудно, защото тя знае какво прави и при всяко положение ще изпитва вина. И повярвайте, и тя сигурно вечер си представя колко е сладко да гушкаш малко бебе, и тя се умилява, и тя ще страда. Но отдавна е поела отговорности към двете си деца и това е още едно 'лишение', което ще си причини заради тях. Има голяма разлика в гледните точки м/у 40-годишна майка на малки деца и такава, която физически е отгледала своите вече до тийн възраст.

Имам една идея по-малки разнополови деца, малко по-голяма съм, но напълно годна и да забременея и да износя, не ми се е случвало или налагало да преживея аборт. Не бих родила трето дете при никакви обстоятелства, бих изпитвала вина, но бих постъпила като приятелката ти. С тази разлика, че не бих споделила с никого освен с мъжа си и предпочитам да ходя на лекарски манипулации сама.

# 83
    Най-голямото лицемерие е, че в едната тема на този форум уж нормални майки успокояват някоя изтормозена кандидат-мама, че другият месец всичко ще бъде наред, като забременее, а в теми като тази, успокояват друга, на която казват, че всичко ще бъде наред, като убие детето си. Няма ли една ЦЕННОСТ за вас, бе хора, ДЕТЕТО ценност ли е или не? И ще бъдат ли щастливи другите две, като заради тяхното "добро" е убито братче или сестриче?
    39 години, уморена била - я да пита тази, дето на 45 още се надява!

# 84
Ей, като почнете да плещите едни глупости...
Тази на 39, като роди нежелано дете, на 45-годишната без деца ще ѝ стане ли по-добре?
Децата са ценност за онези, които ги искат.

# 85
  • София
Понеже питаш за мнения, ще кажа какво бих направила аз на твое място - бих отишла и бих подкрепила приятелката си. Точка, дотук. Щом ми е приятелка и щом иска това и щом търси помощ, от мен ще я получи безпрекословно.

Отделно ако сега забременея, категорично ще направя аборт и никакви дрънканици на Мамасита за това как ще се подмладя не биха ме разколебали. Аз също се чувствам стара и изморена за раждане и бебета (година по-млада съм от приятелката ти и имах едно закъснение напоследък, което ме накара да премисля всичко сериозно).

Абсолютно подкрепям и двете части на поста. Второ дете не желая и ако сега забременея, ще направя аборт. И ще очаквам, ако мъжът ми не може поради някакви причини, приятелка да ме придружи.

Тази на 39, като роди нежелано дете, на 45-годишната без деца ще ѝ стане ли по-добре?

И аз съм забелязала този феномен. Нещо не мога да му схвана логиката.

# 86
  • София
    Най-голямото лицемерие е, че в едната тема на този форум уж нормални майки успокояват някоя изтормозена кандидат-мама, че другият месец всичко ще бъде наред, като забременее, а в теми като тази, успокояват друга, на която казват, че всичко ще бъде наред, като убие детето си. Няма ли една ЦЕННОСТ за вас, бе хора, ДЕТЕТО ценност ли е или не? И ще бъдат ли щастливи другите две, като заради тяхното "добро" е убито братче или сестриче?
Грозен постинг.Пожелавам на 45-годишната да си роди детенце и да не нарича убиец другата майка, която вече е отгледала децата си!На нея и е криво и без вашите квалификации.

# 87
Аз пък не мога да разбера следното. Явно жените сме доста коравосърдечни и абортът е едно нищо, едва ли не задължителен за съвременната жена. Странно ми е- след като не искаш повече деца, няма да ти мигне окото да направиш аборт, защо не вземеш трайни мерки. Странно защо искаш да си запазваш детеродната способност, след като бременността няма никога да е желана...

# 88

Авторката май е забравила да прикачи задължителните за подобен пост линк към ужасяващ филм в ютуб и цитат към прочувствено стихотворение за аборт  ooooh!

Добър постинг. Ама то се иска човек малко да помисли, преди да пише...

# 89
Грозен постинг.Пожелавам на 45-годишната да си роди детенце и да не нарича убиец другата майка, която вече е отгледала децата си!На нея и е криво и без вашите квалификации.

Абсолютно грозно
Значи щом е забременяла трябва да го роди въпреки всичко и всички
Айде стига
Всеки сам си знае за себе си. Всеки гледа от собствената си камбанария и преценява възможностите и способностите си
За да се роди едно дете трябва да е желано и най вече майката да е способна да го гледа и физически и финасово
След като майката не се чувства комфортно значи нейно право е да реши да ражда или не

На 45 г и пожелавам да роди и да бъде щастлива но ако и тя на 45 г има две деца може би също ще се чувства уморена

Общи условия

Активация на акаунт