За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 553
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Донесоха ми доста моркови. Помагайте със съвети какво да ги правя?
Как да ги оползотворя? Преди години правих мариновани и не знам защо, но не ни допаднаха.
Може би заради олиото. Иначе обичам моркови от туршиите.

Конфитюр от моркови -обожавам го . Някой ден може да си направя.

# 301
# 302
Пепчо, вчера правих половин доза от  огнената ти смес за месо. Купих люти чушлета, не ги опитах дали наистина са люти, дали от тях или от чесъна, но стана огън, огън. Тези дни ще спретна една шкембе чорбичка, струва ми се, че ще се съчетаят чудесно. Laughing

# 303
звъни първо на 160  Wink  всички нелюти чушки, които купувах от нашия пазар бяха люти  Crossing Arms лъжат, та се късат, че не парят.

# 304
звъни първо на 160  Wink  всички нелюти чушки, които купувах от нашия пазар бяха люти  Crossing Arms лъжат, та се късат, че не парят.
А, няма лошо, че са люти. Колкото повече толкова по-добре, аз се бях притеснила да не би да не лютят.  Laughing

# 305
ееее добре е, че можеш да ядеш люто. Пък аз не мога, но се пъна,  ама бурканчето слиза надолу. 
Да допълня, имам коментар в блога и във ФБ - ако се изпекат чушките и така смелят, ставала по-хубава. Ако искаш пробвай, на мен толкова люто (и предните люти чушки) ми стигат за зимата.

# 306
Имам много зелени домати - няма да им се получи вече узряването  Laughing, моля за изпитана рецепта за туршия, досега не съм правила от домати. Благодаря!  Hug

# 307
Прероръчвам ви в трушиите в бидонче да сложите листа от смокини - става супер хрупкава трушииката  Peace

# 308
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Прероръчвам ви в трушиите в бидонче да сложите листа от смокини - става супер хрупкава трушииката  Peace

става и с клончета и листа на вишня или дюля, може и нарязани коренчета хрян - естествени консерванти са Simple Smile в пъти по-добре от натриеви бензоати, салицили и фиксове с цялата менделеева таблица вътре  Peace

# 309
Точно така - ще се върнем ние към автентичния вкус ама чакаме да се изтровим с химикали  Naughty Peace

# 310
  • SHOOT ME 10 $
Имам много зелени домати - няма да им се получи вече узряването  Laughing, моля за изпитана рецепта за туршия, досега не съм правила от домати. Благодаря!  Hug
5кг.зеленчуци предимно зелени домати се нарязват за консумация.Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио 0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. .(аз бахар и дафинов лист не обичам и не ги слагам)
Втора доза направих и тя свърши... изглежда няма да е за последно тая година...

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 22:50 от midkoo

# 311
Мidko, много благодаря! И листа от смокини имам за съвета по-горе, ще сложа  bouquet

# 312
  • София
5кг.зеленчуци предимно зелени домати се нарязват за консумация.Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио 0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. .(аз бахар и дафинов лист не обичам и не ги слагам)
Втора доза направих и тя свърши... изглежда няма да е за последно тая година...
Напълних бурканите, но маринатата не ми стигна. Разпределих я равномерно. Какво да правя? Дали доматите ще пуснат сок?

# 313
Ако е за зимнина, т.е. ще се стерилизира, добавям вода, когато не ми стигне малко марината. Иначе ще пуснат сок.

# 314
  • София
Да попитам и тук.
Правих сладко от грозде по тази рецепта
http://traianaskitchen.blogspot.bg/2011/10/blog-post_29.html.
Стана много вкусно, но като изстина се втвърди. Сигурно съм прекалила с печенето Thinking. Не съм слагала ром, заради децата.
Моля, ако някой знае как да го поправя, нека сподели.

Общи условия

Активация на акаунт