За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 106 590
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 955
Днес прецедих сока от бъз и се нагласих да го слагам в шишета. Обаче като го близнах леко- ужас, то като отрова горчиво и отвратително. Няма нищо общо с миналогодишния , имам още половин шише от него. Правих го по същия начин.Сега се чудя какво да го правя - то така не може да се пие newsm78.
Ако евентуално не е бил узрял както трябва- да не се изтровим

# 541
  • Мнения: 773
От какъв бъз? Ако е от белия , аз си прецаках сиропа с горчивината на лимоните, че ги сложих с корите.
Моя им казвам на домашните, че е малко битер  Joy Joy Joy
Ако е от черния не знам.

# 542
  • Мнения: 955
аз правя само от черния, ама такова нещо не ми се е случвало

# 543
  • Мнения: X
Ако можеш, направи друга доза. Този, горчивия, не го хвърляй, пък после ще прецениш. Като береш, внимавай дали има узрял вид. Преди седмица, примерно, опитах нашия и ми загорча. Реших да изчакам с брането. Гледам, че пилците са го почнали, та ще опитам и щом те го кълват, трябва да е узрял. Миналата година доста късно правих, но тази всичко зрее по-рано.

# 544
  • Мнения: 955
Да, така смятам. Стига да има откъде да купя. Аз не го бера, ащото нямам възможност а и не знам откъде.Купувам от бабите на пазара

# 545
  • Мнения: 2 208
Бъзът се слага след 20.09 , зелените зърна са силно токсични Peace

# 546
  • Мнения: 955
ами тази година го сложих по рано щото бабите казаха че почнал много да съхне.всички зърна си бяха черни - ама не знам дали това е показателно.Не съм спец.  newsm78.

# 547
  • Мнения: X
Тогава опитай едно-две зрънца, когато купуваш. Трябва да е сладко. Днес опитах - откъснах оттом, където беше най-изкълвано. Беше сочно, сладичко с лек горчив привкус. Но като цяло има много китки със зелени плодчета, а като слагах миналата година, почти нямаше зелени.
П.П. Рових с Гугъл и открих, че точно преди една година съм слагала бъз ( 2-3 септември).

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 22:46 от Анонимен

# 548
  • Мнения: 9 447
бъзът е узрял, прави се  Peace Само внимаваш да не сложиш някое зелено зърно. Както са писали по-горе - силно токсични са.

# 549
  • Мнения: 2 208
На някои места е станал , в Пернишко не е, тук всичко става с ,месец закъснение. По лична преценка е , само без зелени зърна Hug

# 550
  • Мнения: X
Вчера брах и опитвах бъзовите плодчета. Някои бяха сладки, други горчаха. Стигнах до извода, че горчивите не са доузрели, нищо, че са черни. Срадките падаха лесно от чепките (когато ги махах с вилица), а горчивите с усилие и почти всички горчиви изхвърлих. Днес си набрах добре узрели чепки и на всяка опитах по едно плодче - сладки са. Добре узрелите са с леко завехнали стъбълца на чепките, а плодът е сочен, още не е засъхнал. Опитах плодовете на чепките, на които имаше черни и зелени зрънца - черните горчат.  

# 551
  • Мнения: 1 703
Момичета, бърз въпрос - колко време се варят бурканчетата лютеница за капачка?

# 552
  • София
  • Мнения: 1 536
За първи път ще затварям корнишони, дали е рано ?

# 553
  • Мнения: 4 304
Момичета, бърз въпрос - колко време се варят бурканчетата лютеница за капачка?
Две-три минути, хайде 5, не повече.

# 554
  • Мнения: 1 703
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт