За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 106 489
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug и аз така, Уиш  Hug

Скрит текст:
застраховах се, защото напоследък срещам толкова тънкообидни хора, че се чудя дали не ги обиждам с това, че още дишам  Blush

# 676
Каква обида, Добри? Аз на майтап нося. Laughing
Да се похваля- 8 буркана тип "Омния" сушен червен пипер. Суша червените чушки в дехидратора, а после ги смилам в блендера. Така ухаят, че само си навирам носа в буркана като циганче в пакет с лепило. Laughing

Лелее, ти си изкупила чушките от пазара или си отгледала нам-колко-си декара с чушки за толкова много пипер  Laughing Joy Wink И аз направих, но доза, която ще се пази за много празнични случаи. Simple Smile Наистина е много вкусно и ухаещо. Да се чуди човек къде съм бляла до миналата година, та не съм имала дехидратор.

# 677
Аз искам да попитам нещо, ако сложа в бидона със зелето, чушки, карфиол, моркови и корнишонки ще станат ли. Горе някой писа поотделно, е аз питам може ли заедно, като спазвам пропорцията 30 гр сол на литър вода нали така беше. Моля да ми отговорите, бидончето ми е малко събира около 7 зелки, най-много девет, не може да се претака. Друга година правя една със същите продукти в буркан с аспирин оцет, сол и захар, заливам с вряла вода, но сега не ми се занимава. Чакам да ме научите , благодаря предварително Heart Eyes

# 678
Аз искам да попитам нещо, ако сложа в бидона със зелето, чушки, карфиол, моркови и корнишонки ще станат ли.
Ще станат, но без чушките. Т.е. чушките може и да станат, но са рискови- най-често стават лигави.

# 679
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз искам да попитам нещо, ако сложа в бидона със зелето, чушки, карфиол, моркови и корнишонки ще станат ли. Горе някой писа поотделно, е аз питам може ли заедно, като спазвам пропорцията 30 гр сол на литър вода нали така беше. Моля да ми отговорите, бидончето ми е малко събира около 7 зелки, най-много девет, не може да се претака.
Скрит текст:
Друга година правя една със същите продукти в буркан с аспирин оцет, сол и захар, заливам с вряла вода, но сега не ми се занимава. Чакам да ме научите , благодаря предварително Heart Eyes

идея?

Скрит текст:
преди да наредиш зелките и другия зарзават сложи едно маркуче вътре  Blushда направи кръгче на дъното, да стига до горе на бидончето и да стърчи над него половин метър поне  Blush

вместо да претакаш ще барботираш  Blush т.е. надуваш маркуча, стават балончета и така се раздвижва водата и солта се разнася навсякъде из съда  Blush
може да се наложи да го правиш по-честичко, но ще е по-лесно щом не се вдигат тежести

само звучи хай-тек Blush обикновена лесния си е  Peace

Wink мързелът - основен двигател на прогреса  Hug

# 680
Много, много благодаря Hug, Добри

# 681
  • Стара Загора
Аз искам да попитам нещо, ако сложа в бидона със зелето, чушки, карфиол, моркови и корнишонки ще станат ли. Горе някой писа поотделно, е аз питам може ли заедно, като спазвам пропорцията 30 гр сол на литър вода нали така беше. Моля да ми отговорите, бидончето ми е малко събира около 7 зелки, най-много девет, не може да се претака. Друга година правя една със същите продукти в буркан с аспирин оцет, сол и захар, заливам с вряла вода, но сега не ми се занимава. Чакам да ме научите , благодаря предварително Heart Eyes
Аз предлагам да сложиш голяма шепа ориз на дъното и няма нужда да правиш нищо. Аз слагам 40 гр. сол на литър вода.

# 682
Искам да си направя мариновани червени чушки. Като онези едновремешните, които слагаха върху пиците в училищния стол. Бяха нарязани на тънки ленти и много вкусни.
Гледах в нета рецепти,всички са различни и незная дали ще станат точно същите.
Надявам се, че тук някой ще сподели Simple Smile

# 683
Искам да си направя мариновани червени чушки. Като онези едновремешните, които слагаха върху пиците в училищния стол. Бяха нарязани на тънки ленти и много вкусни.
Гледах в нета рецепти,всички са различни и незная дали ще станат точно същите.
Надявам се, че тук някой ще сподели Simple Smile
Изпробвай няколко рецепти докато уцелиш желания от теб вкус. За тази цел прави съвсем малко количество- по 1-2 бурканчета на рецепта.

# 684
  • София
Кетчуп /без нишесте е, само домати, ябълки, лук, малко чесън, карамфилчета, чубрица, сол и захар/. Има и зелени домати от градината в него, затова цвета не е наситено червен. Вкуса му е, като този от магазина.

Правих и кисели краставички, лютеница, белени домати в дом. сок и туршия.

# 685
Пеп чо благодаря за рецептата за краставичките. Не можах да издържа повече и днес ги пробвах . Супер са и не лютят , както се опасявах. Благодаря  bouquet

# 686
 Hug радвам се за което Simple Smile

# 687
  • Русе
Последната от туршиите

# 688
# 689
  • София
Да попитам,донесоха ми пакет сушени домати,как и за какво мога да ги ползвам.ако направо рецепти споделите ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт