АСТМА- тема 29

• 80 537
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Напротив, Елвирка, помогна ми, значи фенистила може да се дава и по-дълго, имам спомен, че са ми казвали до 5 дни. За пулмикорта, и моето момче е от май, но в края на август, когато отидохме на пулмолог, ни каза да го спрем през септември.

# 211
И Михаил е със сериозен спазъм, на вентолин, мукосолван и Пулмикорт 3х1 ампула. Има хрипове двустранно и свири доста.

# 212
Да чукна на дърво този път май се разминахме само със сопол и кашлица без спазъм, но се чудя жълтее ми сопола, дали е защото минава или е някаква бактерия. Посгъстил се е вече.
Аз от 10-тина дни давам също Екомер, казаха ми че е подходящ при хора с алергии и астма, но не иска капсулката и му го пробивам и давам само съдържимото вътре.
Също се колебая между Имуносъпорт и Саменто като допълнение, че почва да ми писва едвам да изкарва 5 дни на градина и после да се чудя кой да го гледа вкъщи.
На всички дечица със спазми, бързо преминаване пожелавам, че идват празници да са здравички Simple Smile  Hug

# 213
  • Sofia
Аз се надявам да напиша същото като Момо след няколко дни. Може и да ни се размине спазъма. И при нас секретите винаги са жълти. Обаче реших нищо да не слагам. Последните ни консултации с педиатър и УНГ ни преминаха със съветите да спрем да капем и при малкия и при големия каквото и да е различно от физиологичен разтвор. Големият е често със сополи, задна хрема, повръщане при лягане. Съсипахме го от антибиотични капки и сме му алергизирали лигавицата според лекаря. На малкия сме капали виброцил, коларгол, антибиотични, ксилометазолин и не знам какво още непозволено при бебета. Ами няма полза, никога не са му пресичали секрета, нито са го намалявали. Посъветваха ме и да спра да изследвам секрети, защото все ще излизат някакви коки.

# 214
И аз този път реших да не капя нищо, че ми писна да капя разни аб капки, от които нищо не минава. Сега само инхалации с фр, пръскам морска вода в нослето и коризалия  инфлуцид ударно.

# 215
Ох, този Медаксон много го мразя - посираме се от него всеки път , но пък ни минава бързо от него.
От Екомера не мога да кажа със сигурност дали съм доволна , защото ни спря хремата и намаляха задните секрети , но дали е от тях или не - немога да кажа. Нали и Назонекс пръскам . Май е поредната голяма реклама . От Имунобор Кидс съм доволна , но пак се разболява само дето я караме болестта по- леко. На мнение съм че трябва да се сменят и да се редуват.......
Ох, момичета - утре сме на скенер - стискайте палци да мируваме и да не ни приспиват със упойки , че с тази астма много ме е страх от упойки . Praynig
На Михайлчо пожелавам бързо оздравяване и да мине спазъмът бързо . Да не пропусна някой  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 09:42 от klem4e

# 216
  • София
Клемче, стискам палци  baby_neutral

# 217
  • sf
Клемче, стискам, дано всичко мине ок. За какво скенер, изпуснала съм ви малко?
Моят изкара , както и аз, някаква хрема, ама беше гъста, гъста, ужас. Но само 1 инхалация с физиологичен направих, не е отсъствал от училище. Така го карах през просото, ама слава Богу, не направи спазъм. В момента нищо не пие, ни витамини, ни нищо  Rolling Eyes ама яде мандарини с килограми  hahaha
Да оздравяват бързо всички болни  Praynig

# 218
Има мастно образование в основата на оченцето и стана доста голямо - налага се оперативна намеса . Скенер трябва , защото е вече неподвижно и докторката изрази опасения , че може би е срастнало със други структури , а там такива БОЛ . Та преценихме полза - риск и решихме да облъчим детето , но да не го осакатим за цял живот , при интервенцията ако докторката не е наясно .

# 219
  • София
klem4e, стискаме палци всичко да мине добре, че много ви се насъбра.

Моето детенце явно се влияе от дъждовете, тъй като в неделя го извеждах и той вика: Да се прибирам, че ми се разсвириха гърдичките Sad
Не влоши спазъма, защото премина без Вентолин, но пък си продължаваме Пулмикорта.

Нашият ТЕЛК изтича февруари месец, кога трябва да подам за подновяване. По принцип мисля, че трябва след Нова година, но дали няма да е късно.

# 220
И аз да кажа, че давам Екомер и полза не виждам май пак е само реклама.

# 221
И аз давам Екомер
Не мисля че може да се очакват чудеса и да замести инхалациите ни, по-скоро ми харесва че уж е по-пречистено и полезно от обикновеното рибено масло

# 222
Михаил не е добре. Прибрах се от работа и здраво сиркаше и хриптеше. Сестра му му беше направила тамън Вентолина. Все още хрипти. Искам да го заведа да го чуят и в чудо се видях къде...педиатърката и пулмоложката са били сутринта, дежурните - Превент, чак след 19,30 и то лекарите са еднии, ....., аз съм без кола пт 3 седмици вече. В Токуда вчера дадох 45лв, сега пак толкова да дам, много ми идват, гледах на Вела сайта - той е с много стара информация. Замислих се за детската белодробна болница, там прегледите платени ли са вечер, колко пари.... писнало ми е много да ви кажа.

# 223
В педиатрията ни искаха пари за прегледа, ако не приемат детето...в белодробната не знам

# 224
Ако питаш за Александровска - не са платени. Все едно отиваш по спешност .......

Общи условия

Активация на акаунт