АСТМА- тема 29

• 80 552
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Бързо оздравяване на мъничетата- това време наистина е ужасно и малката е с една постоянна суха кашлица и за сега не се повлиява от нищо.
Ели, аз съм давала около 3 4 опаковки  Ад ликуид имун супорт, но при нас нямаше никакъв ефект, а цената хич не е ниска и след това спрях, но може при вас да помогне ти решаваш.

# 196
# 197
Ели, измъчихте се, пожелавам по-бързо оздравяване  Hug

# 198
Здравейте,

Има ли някой информация какво се е случило с д-р Антонина Вичева от МЦ Кристал и защо пациентите й са прехвърлени на друг пулмолог?

# 199
  • Sofia
Ели, много съжалявам , че детето пак е в болница.

И аз съм болна вече, детето си кашля сухо, но пък от днес тръгна хрема. А мислех, че ще се размине.

На моето момче педиатърът ни също беше предписал инхалации с метилпреднизолон, когато борихме близо месец 4-тия спазъм. Видя се в чудо и решихме и това да опитаме. Смесвах сухо вещество с вода за инжекции и инхалирах. Много търсих в нета инфо, един път прочетох за такива инхалации и много ме беше страх, но тогава бяхме отчаяни.

# 200
Тези инхалации се правеха редовно преди появата на пулмикорта поради липса на друг инхалаторен кортикостероид за небулизатори.  Няма нищо страшно Peace. Правили са ги на малката в две различни болници и в детската поликлиника. Сега вече навсякъде ползват пулмикорт.

# 201
Здравейте,
Има ли някой информация какво се е случило с д-р Антонина Вичева от МЦ Кристал и защо пациентите й са прехвърлени на друг пулмолог?
Спряла е да практикува, май се е разболяла нещо и затова.

# 202
Би ли обяснила как се прави ... newsm78
Момичетата по-нагоре са обяснили вече как се прави инхалацията. Аз нямах възможност да вляза вчера.
От снощи кашляме по-малко. Явно организма започва да се насища с антихистамина  след 4 дена прием. И като споменах антихистамина - педиатърката ни каза да го пием до юни месец. Да сме го започвали октомври и да го спираме чак юни. Към момента сме на Ериус. Някой друг да е давал толкова време?
На болните - бързо оздравяване, че празници идват и всички трябва да са добре  Hug

# 203
  • Sofia
А фенистила колко време може да се дава на бебе на 1 година? Аз го давах 4 дни преди ваксина по препоръка на педиатърката. След ваксината той се разболя, пак го почнах на своя глава. Някой път забравям да го дам, вече седмица мина може би. На големия, който няма дихателни проблеми УНГ му беше дал Ериус за 4 месеца. После една позната, чието дете беше с астма ми каза, че Мустаков препоръчвал Ериуса да се пие един месец, следващия нещо друго, не помня какво, примерно Ксизал. Обяснението било, че едното лекарство натоварва бъбреците, другото черния дроб.

# 204
  • софия
Здравейте,
Моето детенце вече месец кашля, не много но си подкашля и главно, като се затича или има физическо усилие, допреди 3м. всичко беше добре, но направи 2 спазъма поред, не силни с инхалации с Пулмикорт минаваха бързо. Заведох я в петък на педиатърката и тя каза да започнем Сингулер. Моля ви да ми кажете нещо повече за него. Дали да не заведа детето на пулмолог преди да давам каквото и да е, мислих си за Токуда, имате ли отзиви за там, другото което ми препоръчаха е болница Лозенец завеждащ детска пулмология, но забравих името.
Моля ви за мнение. Praynig

# 205
  • София
За протокола,ние се озовахме в болница с пневмония,като усложнение на тежката варицела,която междувпрочем още не му е минала съвсем.Днес му е 9-ти ден от започването на обрива,но не всичко е с корички.Изписаха му да пие АДЛикуид за деца за имунитета,защото е алергичен към изопринозин.Някой ползвал ли го е това чудо?

Ех, Ели значи при вас варицелата протече по-тежко.... и аз бях много на тръни ама пу пу размина ни се. Ад ликуид са ни изписвали на дъщеря ми /но тя не е с астма/, на малкия давам Имунобор кидс по препоръка на пулмоложката, но дали са сравними ... по-скоро не. А пневмонията как лекувате? С АБ предполагам? А спряха ли ви пулмикорта, че нали питаше и се чудеше?

Деси, на моя син по около месец съм давала Фенистил като беше бебе и правеше често бронхиолити, но като поотрасна /на 2 и 4 мес е в момента/взеха по-скоро Ериус да изписват... Но пак около 10 ина дни и като се пооправи го спирам. Не ти помогнах много...

Клемче, това с рейнбоу ок, ама то ефекта е временен, в смисъл пак ще се натрупат акари. Трябва да се прави често, сигурно поне веднъж седмично .. Аз сериозно съм се замислила за такава прахосмукачка, има разни рециклирани, които пак не са малко пари обаче... . Иначе майка ми има, но не живеем заедно и хич не ми се мъкне та дори и веднъж месечно...

leila li - синът ми сега е на пулмикорт от май месец и пу пу засега не му се отразяват дъждовете. Но май месец се разсипа от кашлица в момента в който излезем навън- то нали беше едно дъждовно  Close. То всъщност и затова му изписаха пулмикорт и засега съм доволна

Аз пък се чудя дали не му е много времето на пулмикорт без прекъсване?  newsm78 от Май досега са 7 месеца, като Август му бяха намалили дозата на веднъж дневно с 1/2 ампула..... не му го спряха защото нямаше достатъчно време с натрупване....

# 206
За пневмонията сме на венозем АБ.Флексотида и сингулера си вървят.

# 207
За пневмонията сме на венозем АБ.Флексотида и сингулера си вървят.
В коя болница сте  newsm78 На какъв АБ сте ,,,,,Аз от Флексотита не бях доволна . От Серетида също , но от Пулмикорта съм много доволна.
В момента давам на Тошко Екомер , но мисля да включа и Имунобор кидс - починахме си близо 20 дни без него.

# 208
  • София,
Ели кой е в болница- големия или малкия?  Да оздравявате бързо! И ние не сме карали шарките още и много ме е страх, но пък ми се ще да ги изкара докато е малка.
АД ЛИкуид и ние сме изпили пет - шест шишета, не си спомням да е имало голям ефект от него- но пък от Имуносъпорта съм много доволна, пием трето шише в момента!  От друго подсилващо имунитета, което е подобно на Изопринозина - т.е. имуномодулатор е, но е на билкова основа - не е само чиста химия, като изопиронзина - това е едно италианско Имунотрофина, от него също бях много доволна, но кофтито е че при всеки организъм различно нещо действа. Ели давала ли си Имунобор за белите дробове, пробвай него, или Имуносъпорта - те се точно за подсилване на имунната система на белите дробове, докато Изопринозина и Имунотрофина са за гърлото, сливиците и т.н.

# 209
Малкия е в болница-Маджуров в Бургас.На медаксон е.Имунотрофина пи миналата година,но не забелязах ефект.

Общи условия

Активация на акаунт