АСТМА- тема 29

• 80 554
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • София,
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20
Тука са молбите
За социална оценка, детски, член 8 д, винетка
Това се сещам аз, иначе от тука ги свалям

Много благодаря! Аз днес уж поразрових и свалих някои бланки, но не бях сигурна! Има едни мънички бланки, дето ги дават там да ги попълним, че сме съгласни да ползват личните ни данни незная къде да ги намеря. За детските имам готова попълнена, аз нали наскоро се разправях отново да подавам, сега още веднъж, но какво да се прави! Дали ще се справя с едно ходене да подам всичко .... !!! Дано успея!

# 181
Малката не съм я виждала, да
Но тя не се ли попълва еднократно?

# 182
  • България моята родина
Здравейте на всички,
не успях да изчета последните страници,защото съм претрупана в последно време и може да сте го коментирали,но имам следния въпрос към майките явявали се на ТЕЛК с децата.
На 15.12. трябва да се явим пред комисията,а когато подадох документите за комисията занесох амбул.листи(мисля,че така се казва)-тези от алерголожката,когато сме се явявали и копие от документите за престой в болница,само че не съм си оставила копия за мен.И сега в писмото,което са ми пратили пише,че пак трябва да занеса тези всичките листи.Ако не ги занеса те не пазят ли онези,които съм дала при подаването на документите,или пак да тичам да взимам това,което е при доктора и да го преснимам.Знам,че в случая аз съм си виновна,че е трябвало да запазя копия и за мен,но май наистина ще си ми потрябват,пък за следващата година.

# 183
Мале, забравила съм напълно за винетката, добре че ме подсетихте. Може ли вече да се подават документите?

# 184
Мале, забравила съм напълно за винетката, добре че ме подсетихте. Може ли вече да се подават документите?

Колата на чие име трябва да е ...., за да се отпусне винетка , и изобщо има ли това някаква връзка .....

# 185
  • София,
Има да - колата трябва да е на името на настойника вписан в телка.
То приемането на молбите мисля че ще е сега. Или по скоро след първи януари, защото винетката ще е за следващата година.
За документите - винаги ама винаги си правете копия на всичко, каквото и да е и не по едно, а по няколко. Никъде не си давайте оригиналните документи. Аз всичко си събирам и пазя. А за тези документи може да отидете пак при лекаря който ги е писал да ви ги пусне отново. Другият вариант е като се явите пред комисията - те трябва да са Ви там в досието,което се прави -помолете да ги преснимате. Няма да са изгубени. По принцип обаче те може би ви искат нови документи,листове,епикризи.Последо от нови прегледи!

# 186
  • Sofia
Не съм се включвала в новата тема, защото моето момче беше близо месец здраво. Изкарахме първия си рожден ден здрав и дори поканихме две бебета. Но от два дни пак кашля, трудно спи и в момента - 1 ч. през нощта е буден и играе в хола след като един час го приспивах и се скъса да кашля. Този път обаче почти няма хрема. Може би назад тече по малко, но напред почти нищо. Дано пък му се размине този път. Tired

# 187
Новите винетки ще са в продажба от 15 декември, предполагам от тогава ще се подават и молби
Винетка се дава ако колата е на името на детето или единия от двамата родители и е до 2000 кубика ли беше, к.с. ли...трябва да се види закона какво беше точно

# 188
Здравейте.
Дъщеря ми е на 5 години и половина. За сега нямаме астма, дано да се разминем с нея. В момента сме със страшна кашлица и бистър секрет от носа - според педито е била изложена на силен алерген и е направила силна алергична реакция. На кръвен тест всичко и е в границите с изключение на микроскопско броене на левкоцити, или по-точно на Еозинофили (Eo) 0,08 при норма до 0,04, което се повишавало при алергии. От две вечери около половин час след лягане се започна едно кашляне, което продължава около 2 часа, но не постоянно. Ту започва да кашля, ту спира за 15-20 минути най-много и пак така. И двете вечери ми отхрачва слузести бистри храчки, защото буквално я давят. Когато започне да кашля много лицето и се зачервява и изглежда уплашена. В момента сме на ериус, еуреспал и спрей за носа. Четвъртък и петък правихме по една инхалация с урбазон, понеделник пак сме на инхалация. На пулмолог до сега не сме я водили.
Притеснявам се от кашлянето вечер и да не стане нещо по-сериозно. През деня почти не кашля, но вечер е ужас. Според вас има ли основание за притеснение? Знам, че не сте лекари, но предполагам сте добре запознати с подобни ситуации и затова искам съвет и от вас.

# 189
bebok_86, каква е тази инхалация със Урбазон - не са ни препоръчвали до сега.
Второ - храните ли се , пие ли нещо непосредствено преди сън , не е зле да посетите и гастроентеролог.
Трето , прилича ми също и на алергия към акари , които нормално се намират във леглата най- много . АЗ гладя възглавницата и завивките преди всяко лягане , макар че нашата алергия е хранителна от картоф и лешник САМО.

При Тошко пък ......какво да кажа. Изпихме си чинно АБ , и от както започнах да пръскам Назонекс спря и хремата , НО сутрин - 30 минутки след ставане и следобяд и понякога след храна има една суха кашлица , която казва че е от гърлото и отминава със Фитолор за смучене за около 15-30 минутки. Няма нито свирене , нито удължено дишане , нито грубо. Продължаваме си Пулмикорта и Сингулара и Назонекса.
Колко време най- дълго сте впръсквали Назонекс в нослето на децата ви и случвало ли ви се е такова кашляне ...от какво може да е  newsm78

Беки , какво стана със Авирона - действа ли при вас  newsm78

# 190
  • Varna
Ами не знам.От една седмица е със сополи и кашлица.
Имаше и лек спазъм,който уж овладяхме.В петък бяхме на преглед и беше добре,но от вечерта сополите тръгнаха по-силно,кашля и май утре пак ще го водя.
Няма температура,но нещо не ми е спокойно и съм притеснена.Диша си тежко и така

# 191
bebok_86, каква е тази инхалация със Урбазон - не са ни препоръчвали до сега.
И ние за първи път правим - препоръчаха я, за да диша по-лесно и да не кашля толкова.
За алергията към акарите - и на мен ми заприличва вече на такова. Снощи спахме в спалнята и пак кашляше, но определено доста по-малко и нямаше това отхрачване, което беше предните 2 вечери. Или лекарствата вече действат, или трябва да и сменяме леглата, защото преди година правихме ремонт, но не останаха пари да подменим леглата и дюшеците.

# 192
.........И ние за първи път правим - препоръчаха я, за да диша по-лесно и да не кашля толкова.

Би ли обяснила как се прави ... newsm78

Аз си мисля да извикам фирма със Рейнбоу да изтупат матраците . newsm78

# 193
Момичета,как се отразяват тези дъждове на децата? Дъщерями вече една седмица е с влажна кашлица от време на време,по скоро еднократни покашляния,видимо си е добре,няма спазъм,пием си Ефирата.Чудя се дали да и направя инхалация с физ. р-р. или с пулмикорт... newsm78 Давам и само шусл. сол 6.Вие как действате в такъв случай?

# 194
За протокола,ние се озовахме в болница с пневмония,като усложнение на тежката варицела,която междувпрочем още не му е минала съвсем.Днес му е 9-ти ден от започването на обрива,но не всичко е с корички.Изписаха му да пие АДЛикуид за деца за имунитета,защото е алергичен към изопринозин.Някой ползвал ли го е това чудо?

Общи условия

Активация на акаунт