АСТМА- тема 29

• 80 537
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • София
 ♥ LOST ♥ , а на амб.листи с каква диагноза ви пишат? на мен като ми напишат астма и доп.здравно ме кара да им връщам парите за прегледа, но ако е бронхиолит нямам проблем.. та вече се моля на лекарите да ми пишат друга диагноза, различна от астмата  ooooh!

# 241
Кажете ми за Сандански може ли по здравната каса да се отиде за астмата и с какво направление? Въобще какви документи трябват, някой знае ли?

# 242
Ми зависи,и пристъп са ми писали, и вирус, каквото е на момента...обикновено в листа си пише че детето е с основно или придружаващо заболяване астма
Предполагам зависи и от фонда

# 243
Момичета, знаете ли каква е разликата (ако има такава) между Вентолин Инхалер и Салбутамол Инхалер?

# 244
няма разлика и на двете активното вещество е салбутамол

# 245
  • Пловдив
Когато детето кашля влажно,отхрачващо ,чува се хъркане и свирене докато спи,дишането е учестено,има и Т.На прегледа на другия ден лекаря казва бронхит и че е за АБ-много хрипове в двата дроба.Може ли щом  има свирене ,да е само бронхит,въпреки свиренето?Или лекаря не разбира от спазми newsm78

# 246
Вчера изпратих фактури за 145 лв само от 1 разболяване . Добре че е фонда.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 18:57 от Barbabelle

# 247
  • Пловдив
barbabelle  какъв е този фонд?

# 248
Здравно- осигурителен фонд. Мисля, че към 90 лв. платих за осигуровка за 1 година като работодателя ми има договор с него за служителите.
Меричери, вие не бяхте ли с осигуровка?

# 249
Смених и аз 2-3 фонда. Моят работодател няма такъв договор. Аз си правя сама на детето. Тази година платих 430лв. , като на Михаил осихгуровката е безлимитна, НО не покрива хронични заболявания, в това число и астма. Иначе съм доволна, нямам проблем с избор на екип, покриват ми лекарствата, само да не пише астма на листа. Аз плащам всеки преглед, фонда ми възстановява сумата след това за преглед, изследвания и лекарства. Ходя в 99% от случаите когато Михаил е болен в Токуда, но вчера нямах кеш в джоба си, а Михаил беше зле. И просто се ядосах, може би на себе си. Както и да е, аз също мислих по въпроса да ми напишат "бронхиолит " на листа, но пък когато тръгна на ТЕЛК, какви документи ще представя.  Нашата пулмоложка пуска на всеки 3м, лист с един и същт текст - няма обструкция при прегледа, без спазъм през последните 3м. А когато детето е със спазъм и го заведа, не пуска лист, само го преглежда. Освен това, малко ми се размива понятието - прави вентолин само при нужда, на дете със спазъм - как да определя кога точно има нужда.......Затова си събирам всяко листче от прегледите в Токуда.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 23:19 от marychery

# 250
Ето ни след сутрешния преглед при д-р Лисички - лека полека нещата при нас затихват. Все още има свирене, но вече е без хрипове, и с по лек спазъм. Сутринта се събуди с отчетливо свиркане отново, и аз го заведох веднага. Но преди това направихме Вентолин и Пулмикорт - и на прегледа пак имаше свиркане, но по-слабо. Продължаваме с Вентолин, но на 8ч, Пулмикорт 2хцяла ампула и Мукосолван.

# 251
  • София
Да се включим и ние в групата на болните. Вече 24 ч сме с 38 температура, спазъм, и силна хрема. На вентолин на 4 часа сме плюс пулмикорт, но засега ефект няма. От днес и бебето е с кашлица и сополи. Иде ми да се гръмна вече, само една седмица бяхме на детска и айде олепихме се.

# 252
Здравейте мами искам да се включа към вашата група и ние сме с диагнозата бронхиална астма с алергичен компонент от три години и половина.Преди година се явихме  на Телк но ни дадоха 30 % пулмоложката ни каза че при влошено състояние може да се явим по рано така ли е наистина ?От един месец ни назначиха Пулмикорт ежедневно сутрин и вечер по инхалация чета че го давате само при пристъп а нас защо всеки ден не мога да разбера.Много се радвам че намерих тази темичка ще сте ми много полезни!!!

# 253
  • Sofia
Не е само при пристъпи. Моето момче от шестмесечен е на постоянен пулмикорт, спряхме го само есента.

# 254
  • BG
Здравейте, искам да попитам ( предполагам, че klem4e ще знае) как се доказва глутенова непоносимост? Четох, че с кръвни изследвания може, но дали е достатъчно? И какви са най- честите симптоми,  освен диарии друго не мернах като характерно, например чувство за гадене дали има и др.?
Вчера най-после взех Серетида, докато го разгадая как се впръсква направо се изнервих, и даже още не съм сигурна дали правилно съм пръснала. Единственото хубаво е, че си има изписано колко броя впръсквания остават, че с флекостида все гадаех по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт