АСТМА- тема 29

• 80 542
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не е само при пристъпи. Моето момче от шестмесечен е на постоянен пулмикорт, спряхме го само есента.

а на нас пък въобще не ни го спряха, август го намалиха и от Септ пак върнахме старата доза. От кога е на пулмикорт твоето момче?

Моите и двамата започнаха да кашлят но директно влажна кашлица  Shocked без гадната суха кашлица. Нямат хрема, само подкашляне дълбоко и влажно , незнам какво да давам, досега винаги освен инхалации съм давала и някакъв сироп за да започнат да отхрачват, сега незнам какво да давам? освен да ги метна в събота до GP то?  newsm78

# 256
  • Sofia
Половин година е на пулмикорт за профилактика. Но на практика той беше с почти непрестанни спазми от края на март, така че с малки паузи още тогава го започнахме. Значи 8 месеца. Сутрин и вечер по 1 мл, като напоследък правих и само вечер по 1 мл. Определено има полза от него и сингулера. През април, май и юни детето беше постоянно със спазми, тъкмо излизаше от пристъп и хайде пак след 5 дни. Края на юни приключихме с 13-дневен престой в Александровска и тогава започна подобрението. Оттогава направи през юли един сравнително лек и в началото на октомври нещо, което не беше точно спазъм, но се наложи малко вентолин. В момента приключва първото ни разболяване без спазъм Whistling

# 257
  • София
да, да спомням си вашата сага, защото малкия си беше малко бебче  Hug дано все така се подобрявате, ние сме от Май на пулмикорт и имаме само един спазъм но без свирене както преди, само на слушалка казаха че е спазъм....

някой с мнение при влажна кашлица  какво да правя newsm78

# 258
Здравейте, искам да попитам ( предполагам, че klem4e ще знае) как се доказва глутенова непоносимост? Четох, че с кръвни изследвания може, но дали е достатъчно? И какви са най- честите симптоми,  освен диарии друго не мернах като характерно, например чувство за гадене дали има и др.?
Здравей , глутенова непоносимост се доказва със Д- ксилозен тест , който безплатно се прави само във болнична обстановка . Ние сме били във болница , но всяка сутрин ходихме във 8,30ч и се прибирахме към 10,00ч.И така три поредни дни  .  Освен това се прави обременяване със лактоза / пие се на гладно едно сокче и се боцва детето през 30 минути три поредни пъти по пръстчето./ Последното се прави защото много често глутеновата непоносимост е свързана със непоносимостта със лактоза. Освен това се прави и ехограф на стомахчето , което отнема не повече от 5 минутки - наличието на течност във червата , също доказва хранителна алергия или непоносимост . Взима се кръв също и за имунологични изследвания , които са всъщност решаващи - от тях се разбира дали е ЦЬОЛИЯКИЯ /  което е за цял живот / , или само ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ  , / което е временно положение/ . Друг е въпросът че при някои се налага диета за месеци , при някои за години. Прави се и стандартната ПКК , носят се три фекални проби .
От към симптомите има кашкави изпражнения и чести / например ако до сега детето е ходило по 1-2 пъти на ден и започне по- чести изхождания/  - значи е назрял момента да се срещнете със гастроентеролог. ОСвен това се появява болка в коремчето , гадене , което много често е свързано със самият процес на хранене . Често и повръщане . Още един симптом е подутото шкембенце - нашите все ме обвиняваха че съм тъпкала детето , а то просто се хранеше нормално от към количество , но ...като не е наред храносмилането ..........Има къркорене на коремчето, от което в по- напреднал стадий даже пречи да спи спокойно , да не говорим за газовете / пръцка  като голям човек  / .
Ако си от Варна най - добре е да се срещнеш със доц. Георгиева .
Ако има други въпроси ми пиши .

Интересното е че астмата при това положение може да не е същинска астма . Издутите черва , които стават такива поради недобрата абсорбация на хранителните вещества и лошото храносмилане / , притискат белите дробчета и те немогат да се разгърнат добре , както при здравите хора . В следствие на това се появява често свирене , прохъркване , тежко дишане , което пък лекарите бъркат със астма и съвсем логично . От това пък хронично лошо дишане се мъчи сърчицето и то се уголемява , понеже няма нормален кръвопоток .
Синът ми има уголемено сърце , глутенова непоносимост и астма.

Моят синоквец подкашля по време на храна и малко след хранене , ама все едно има храчка на гърлото . Та се чудя за гастроентеролог ли да се запишем или за УНГ. Майките на дечицата със проблеми на третата сливица нека се включат - имали ли са такива прояви при проблемни треи сливици  newsm78 или си е чисто гастрален проблема .
Питам защото и двата прегледа са платени - а нямам излишни 90лв за двата прегледа . Освен това пазя едни 120 лв за скенера .....
Яд ме е че ако е някой М.Н..Л , ще му направят скенера без една стотинка , а аз трябва да платя тези пари. #Cussing out

Лелеееееее , голям ферман исписах Blush

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 10:40 от klem4e

# 259
Ние пак сме със спазъм. След два дни на градина ми го върнаха с бистър сопол и кашлящ и хем съм ги предупредила и не ми се обадиха да дойда да си го взема. За сега няма хрипове, само спазъм и сопол, та пак сме на вентолин.

# 260
  • BG

Лелеееееее , голям ферман исписах Blush
Голям, но пък много полезен, благодаря  bouquet
Ще трябва другата седмица предколедно да се организирам и за тези изследвания, или ще останат за след нова година по-скоро.

# 261
И двамата кашлят и с хрема, вчера ги заведох при докторката, чисти гърди, но кашлицата е ларингитна по-скоро и гадна ooooh! ще правим пулмикорт само за него, за нея + билков сироп и капки в носа+ инхалациии с физ.разтвор;
За утре трябваше да са здрави за фотосесията, чакаме я от месец; може да се наложи да я пропуснем  Confused А вторник е тържеството в детската с дядо Коледа, там ще ходи със сигурност, има и стихче  Mr. Green Миналата година целия декември беше в къщи след едно сериозно боледуване  и тържеството пропусна, и всичко. Сега като една лоша майка ще го заведа дори и кашлящ..... и без това масово на тържествата има доста болни деца  Tired

Иначе откакто сме на пулмикорт Коки не е правил спазъм, само 1 път на слушалка, както и elvirka  писа Peace дано и този път минава леко Praynig

Всички болнички да оздравяват!!! Дано по празниците всички от темата сме здрави!!!! Hug

# 262
Ох, оздравявайте бързо всички! Hug
Моят син ще го кътам вкъщи, че изкара тежко последното боледуване и му трябва време да се възстанови и засили. Не ме интересуват ни градински коледни тържества, ни коледни календари, само да изкара здрав до празниците и после колкото се може повече. Давам му пробиотици в момента и напоследък той сам си иска минимум 2-3 фреша от портокали и лимони, много се надявам да видя добър ефект от това. Дано да устискаме без спазми и сингулер тоя кофти сезон. Praynig

# 263
Михаил най накрая е по-добре. Този път спазъма беше много продължителен, сутринта все още леко просвирваше. От утре е на градина. Отдавна не беше правол толкова продължителен спазъм. Засега остава на цяла ампла Пулмикорт 2 пъти на ден. Ще се обадя утре на д-р Лисички да видя как да започна да намалявам дозит постепенно. Иначе, нашата алерголожка ни забранява категорично инхалации с физиологиен разтвор и билкови сиропи. Дори го беше написала на лист и се беше подписала.
Бързо оздравяване на всички деца.
Ако някой има опит с астма и котка, може да сподели как се развиват нещата....

# 264
  • Sofia
МЕричери, хубаво е, че сте по-добре.
Аз искам да попитам как ви се отразява мъглата. Днес е четвърти ден при нас, който започва с мъгла и май така ще приключи. Не изкарвам детето, страх ме е и да проветря като хората.  #Crazy
Деян още си има сополи и кашлица, всеки ден го слушам със слушалка с ужас, че и този път няма да се отървем, но засега нищо Praynig

# 265
Михаил най накрая е по-добре.
........ Иначе, нашата алерголожка ни забранява категорично инхалации с физиологиен разтвор и билкови сиропи. .
Радвам се, че вече е по-добре, дано изкараме всички празниците здрави!!!

Абсолютно подкрепям и аз на Калоян не бих давала билков сироп  Peace
Каката е на билков сироп и инхалации с физ.разтвор; Калоян е на инхалации с пулмикорт от вчера и на вентолин, щото просвирва  Crazy да не каже нещо човек и веднага се случва обратното Hug
Тази нощ спаха по-спокойно  Praynig

# 266
не разбрах само в комбинация фр и билки или и само инхалации с фр? аз билков сироп не давам от както му откриха астмата, но инхалациите с фр му действат чудесно на сопола

# 267
  • София
Хм, ние имаме котка още от преди дъщеря ми да се роди.
Но, моята дъщеря е с т.н. "вирус индуцирана астма", т.е. без някой як вирус спазми не прави.
Освен това е тествана (кожно) за алергия от котка - теста беше отрицателен. Е, казват, че давността е около 6 м. на тестовете и никога не се знае дали няма за в бъдеще да прояви алегрия, но... А и котарака ни е на доизживяване , вече е на 17 г. и ми е жал да го изхвърля.

А Дани от последния спазъм от преди месец близо не е спряла да кашля. Подкашля едно такова сухо, единично, но постоянно вече сигурно три седмици и няма минаване. И това при пулмикорта,  Thinking, дали ще спре...

# 268
Момичета от София, тая боза дето е в момента въздуха навън едва я дишам...какво се случва, от дни е така Confused
Гледам да не си подаваме много много носа навън, ама...няма как

# 269
  • Sofia
И аз това питах няколко поста назад.  ooooh! Докога ще е така ,не съм гледала прогнозата за времето Tired

Общи условия

Активация на акаунт