АСТМА- тема 29

• 80 493
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Съжалявам, не съм чела  Thinking Действа му засега панадола, но все пак трябва да имам е резервно нещо.

# 436
.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 21:44 от 4arli96

# 437
Има ли дечица, които са ученици и в каква форма на обучение са?
Както писах от 18.12 Хриси кашля и скоро няма да се оправи. Не ни дават антибиотик, а догодина трябва да е на училище. Всеки месец отделно кашля. Не знам индивидуална или комбинирана форма да я запиша, за да не повтаря уч. година?
Направо съм в ужас: аутизъм+ хронично заболяване.  Cry

# 438
Деси, вярно е за нурофена, няколко лекари са ми го казвали - да не се дава нурофен при астма, а панадол. Аз го спазвам, но аз по принцип не свалям температурата, ако е под 39.5.

# 439
И на мен са ми казвали да не давам Нурофен на Михаил, ноо при нас също Панадола не действа. Аналгина го повръща, и остава само Нуроен. Не смея да го оставям с много висока температура дълго време. Мария е правила гърч.
Иначе, Михаил е на градина, харесва си му много, но от снощи пак се разкашля.

# 440
  • София
Има ли дечица, които са ученици и в каква форма на обучение са?
Както писах от 18.12 Хриси кашля и скоро няма да се оправи. Не ни дават антибиотик, а догодина трябва да е на училище. Всеки месец отделно кашля. Не знам индивидуална или комбинирана форма да я запиша, за да не повтаря уч. година?
Направо съм в ужас: аутизъм+ хронично заболяване.  Cry

Аз мисля, че астмата не е чак проблем да не ходи на училище с др. деца, моят също ще тръгва от септември на училище, също постоянно кашля.
Според мен водещо за избора на училище би трябвало да е заради аутизма по-скоро. Консултирай се в тази посока.
Лично мое мнение е, че днешните деца са по-толерантни от моето поколение към децата, някакси по се приемат.
Аз му спрах Пулмикорта по празниците, но сега пак си го вдишва.

# 441
Привет, момичета.
Доста време не съм влизала, но все не остава време.
Минавам само набързо да питам доплаща ли се монтелукаст 4 мг? Днес за първи път го взимам по каса и си доплатих 4 лв.

# 442
Здравейте,аз ви чета,но рядко имам време да пиша.Имам спомен,че сте коментирали капките коралгол.Днес ни изписаха по една капка - два пъти дневно,но без да искам капнах повече,някъде 1/3 пипетка и сега се притеснявам да не съм и навредила.

# 443
  • ...на безопасно
Момичета, вашите деца пълнеят ли от локалния кортикостероид?
Три месеца и вече сме ошишкани   Tired много.

# 444
Понапълнял е, но не мога да кажа, че много, но определено се храни повече. Кортикостероидите доста засилват апетита, ма и аз на своя глава нали му спрях вечерните впръсквания на флексотида, докато си беше вкъщи три седмици около празниците.
За Сингулара доплащаме около 25 лева, т.е. касата поема към 4 лева, а флексотида е напълно безплатен.
След 4 дни на градина отново е със лек сопол и запушен нос... и нищо друго. Устичката пак е зачервена като при настинка и вече сериозно започвам да се чудя дали не му е студено там, въпреки уверенията на лелите и госпожите, че там е топло.

# 445
Привет, момичета.
Минавам само набързо да питам доплаща ли се монтелукаст 4 мг? Днес за първи път го взимам по каса и си доплатих 4 лв.
Прахчета или таблетки newsm78

Давали ли сте едновременно Назонекс , Ксизал и Сингулар ........Нещо много ми се струват едновременната им употреба , но и така даже нямаме спиране на тези проклети прозрачни задни сополи .

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 11:57 от klem4e

# 446
Сингюлер не е кортикостероид, нали? Rolling Eyes

# 447
  • около Варна
leila li,  не се притеснявай, нищо няма да ми стане на детенцето, на мен са ми изписвали и по 4 капки в ноздра.

enigmata, не е кортикостероид.

Аз тихичко да ви кажа, че след месец лечение с какво ли не, кашлицата вече не е каквото беше, на последния преглед чух заветните думи "чисто дишане". Така и не разбрах какво стана, защо така се получи, искрено се надявам каквото и да беше, да е минало вече. На градина не смея да го пускам. Продължаваме профилактиката със Сингулар, включваме и Флексодит.

От кортикостероидите моят не пълнее, нито апетитът му идва, но ми се струва, че му действа на нервите. Той е толкова кротък, добряк, отстъпчив, сега след всичкото това тъпкане с лекарства стана раздразнителен, нервен, за най-малкото се сърди и плаче, ама от сърце, не от глезене.

Нурофен давам, Панадола не действа.

# 448
Никой нищо не ми е казвал за Нурофена, от панадола на няколко пъти ми става на обриви и съм го игнорнала, особено пък чудесно действащите му свещички ефералган, които за седмица го отказаха от акането...

# 449
Привет, момичета.
Прахчета или таблетки newsm78

Давали ли сте едновременно Назонекс , Ксизал и Сингулар ........Нещо много ми се струват едновременната им употреба , но и така даже нямаме спиране на тези проклети прозрачни задни сополи .
Въобще не ми се струват много, в момента давам сингулар, флексотид и фенистил капки, което си е горе долу същото

Общи условия

Активация на акаунт