АСТМА- тема 29

• 80 483
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,момичета.Нова съм във форума,досега само надничах,но вече се престраших да пиша.Имам недоносено момченце на 1г.и 7 месеца,вече забравих  всички перипетии около раждането му и съпътстващите го проблеми.Радвам се на едно лъчезарно,умно и много палаво момченце,имаме и кака на 5 год.
За съжаление,обаче и Петър е диагностициран с астма-неуточнена.На 4 месеца ми направи първия Бронхиолит,на 5 още един и така до днес имаме 4 пролежавания в болница.Лекувах го с Пулмикорт около 6 месеца и след това Сингулер превантивно.Около 5 месеца,не ми беше правил спазъм,но уви сега сме в болницата... Sad
Личната се опита да овладее ситуацията,но след първия прием на Аугументин,детето зверски се разстрои,вдигна и температура и ни приеха.
На познато детенце след потен тест са открили Муковисцидоза.Незнам аз,ли съм луда,но постоянно търся някакви симптоми и в моето дете и се замислям дали да не направим потен тест....
Само една лекарка ми беше намекнала преди време,но след това другите лекари категорично ми казват,че няма основания за притеснение.
Четох,четох,и само това мисля в момента.Имам чувството,че ще полудея.
Колко от вас са правили потен тест и имали,ли сте подобна симптоматика?
Много ви Благодаря и пожелавам на всички малчовци да са здравички!

# 481
Забравих да спомена,че е роден 2 кг.В момента е около 13,5 кг.(почти е настигнал 5 годишната си доносена кака).Притеснява ме,че от както стана на 1 година започна да лепи чревни бактерии- стафилококи в изпражненията,често се подрисква като е болен.
Септември лепна Салмонела,незнайно от къде...Потта му не е солена изобщо...Ака по 2-3  на ден,лаком е и яде много.В акото му намирам несмляна храна-боб,морков,царевица,маслини...от лакомия не дъвче много храната.
На моменти се успокоявам,после пак ме връхлита параноята и страха...

# 482
  • Sofia
Принцес86, разбирам как се чувстваш, защото и аз го минах същото. Моето дете е доносено, сега е на 1,2 г. Направи бронхиолит на 4 м., след 2 седмици- нов, след още една- трети, чак тогава влязохме в болница, изписаха ни със спазъм, който продължи още 2 седмици и след има няма 5 дни беше с пореден четвърти спазъм и пак в болница. Там и на нас ни предложиха потен тест, въпреки изказването на една докторка, че ще с извади окото, ако детето има муковисцидоза. Така на 7 месеца го направиха. Излезе отрицателен. Някак си запазих спокойствие, до момента, в който ровейки за болестта в нета не попаднах на снимка на бебе с муковисцидоза, снимано в същата болница, в същото креватче като моето бебе. Само дето не припаднах. Човек често сам се вкарва във филми. Направете теста щом сте в болница. Резултатът излиза бързо. 5 месеца без спазъм си е постижение за мен. Само не знам защо не успявате да овладеете спазъма, дотолкова, че вече 4 пъти сте били в болница. Моето дете направи спазъм, лек, в края на юли, опита така да се каже още един в края на октомври и вече 4 месеца не е правил, което за мен си е постижение. Ние сме на пулмикорт от март, когато на практика започна да боледува, не сме го спирали изобщо. На сингулер е от 8 месеца.

# 483
4 пъти сме влизали в болница общо за 1 год.и 7 месеца.След като купихме инхалатора и започнахме лечението с Пулмкорт(тогава детето беше на 5 месеца) съм овладявала спазмите сама вкъщи,без Урбазони и болници.
Май месец беше последният спазъм,след това Октомври мн лек и сега много тежък с температура и ужасно разстройство.
Проблема е,че сме от Шумен и тук не правят такива тестове.Опцията е Варна или София,но като си представя че пак ще се лежи в болница и риска да лепнем нещо е огромен...
Да не говоря пък,стреса за него и за мен колко ще е голям...

# 484
  • Sofia
Аз също съм се вкарвала в същият филм. Също тук съм писала за акото и несмляната храна, за честото изхождане и разстройството. С възрастта малкия започна да ака по веднъж на ден с нормална консистенция и без парчета храна. Също е шишко и има голям корем, яде много и лакомо. Ако потният тест ще те успокои направи го, но не се "филмирай" излишно.

# 485
Pufita,вие правили ли сте го?
На колко е вашето детенце?

# 486
  • Sofia
След като купихме инхалатора и започнахме лечението с Пулмкорт(тогава детето беше на 5 месеца) съм овладявала спазмите сама вкъщи,без Урбазони и болници.

Тогава как 4 пъти сте били в болница newsm78

# 487
Явно аз не съм се изразила правилно.
За първи път на 4 месеца с бронхиолит,
На 5 месеца отново,
След това купихме инхалатора и започнахме със Пулмикорт,впоследствие Сингулер.
На 1год.и 3 със Салмонела,
И сега ни е за 4 път(много силен спазъм,температура и разстройство.)

# 488
princes86  Hug всички тук са имали такива моменти, не полудяваш-нормално е  Tired не се вкарвай във филма за муковисцидоза, просто се успокой  Praynig Клемче правиха потен тест, предполагам тя ще се включи, когато може. А защо не изчетеш назад в темата, ще намериш полезна информация  Peace

Вчера вечерта бях на косъм да се шашна и аз, след вентолина и пулмикорта такова представление ми спретна(а хем знам, че трябва да изкашля ама Crazy)-една чудничка кашлица, свирене, хъркане....абе красота. Добре, че беше за около час и после се успокои......даже през нощта спря и свиренето, сутринта пак го включи Rolling Eyes не беше правил спазъм скоро, но важното е да го овладеем с пулмикорт и вентолин  Praynig Peace

# 489
  • софия
Здравейте,
Малката повръща и не посмях да и дам 2 дни Сингюлера, ако се пропусне може ли да вземе сутринта и изобщо фатално ли е прекъсването.

# 490
Аз в момента не давам Сингулер,просто забеавих да го взема.Той действа с натрупване,не мисля че ще е проблем.

# 491
Той действа с натрупване,не мисля че ще е проблем.
Peace точно така, не е проблем 2 дни:)

# 492
Добро утро ! Пуснах сина ми на градина след месец и половина не ходене. Много ми е притеснено,че сега е сезон на гриповете, но какво да се прави. Иначе Умкакора да похваля. Последно преди 2 седмици ми се беше разкашлял и това и Гентазона го оправиха.

# 493
....

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 14:24 от megan@

# 494
  • софия
Благодаря ви за отговорите.  bouquet
Дано ги подминат вирусите мъниците Praynig

Общи условия

Активация на акаунт