АСТМА- тема 29

• 80 486
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
И аз не давам, затова не съм запозната, ама сега ме е страх, че го и преглежда лекарка, която не го познава. След вентолина доста успокои сухата кашлицата. Довечера ще дам и пулмикорта.

# 466
Защо антибиотик,каква диагноза поставиха този път Hug? Има ли спазъм, ако има - вентолин 2 пъти на ден ми се вижда малко, аз давам на 6 часа или дори на 4 при спазъм; аз лично,казвала съм и преди сиропи не давам, а този димекс ....знам ли,ти си знаеш детето де, може пък да и действа добре  Peace Пулмикорта какво стана изписаха ли ви го, аз съм доволна,само с него борим кашлицата и ако свири+вентолин  Peace Пулмикорта е идеален за такива упорити кашлици,сухи, ларингитни и т.н. и аз лично правя до пълно отшумяване на кашлицата; медрола ще помогне, но той си е тежката артилерия  Rolling Eyes

Личната не даде диагноза.Просто кашлицата е много упорита.Докато се прибирахме пеша, хората чак се обръщаха да гледат детето.Засега сме само на Ефира.Затова личната ни праща на пулмолог, защото ако не изпишат нещо по-сериозно може да влезем в болницата.Медрола ни го изписа, защото няма какво друго по-сериозно да ни предложи. Вече по-рядко кашля, но не се знае когато спра антибиотика дали няма да започне пак да кашля и ни викат пак на преглед.

# 467
Милите, разбирам те и ние сме имали такива пристъпи, даже един път пред кабинета на педиатърката така кашляше, а никой не ни дава ред, след 2 пациент обаче самата докторка излезе и вика :Кой кашля така? Веднага вътре, за болница сте Outta Joint Но и той си беше малък,не смеехме да рискуваме тогава  Rolling Eyes Надявам се вие да се оправите, взели сте мерки. Аз не бих давала димекс, страх ме е. Антибиотик, вентолин и медрол, и ефирата -според мен е достатъчно;ще се оправите, сигурна съм Peace В понеделник говори с пулмолога, поискай пулмикорт, според мен, щото някой изписват флексотид, но той е с натрупване, а сега е точно пика на болести, добре е нещо по-скоро действащо   Peace
Давате ли нещо подсилващо имунитета? Казвам го вече няколко пъти,но.... Имунобор кидс капсули (бетаглюкан и ехинацея) давам аз и виждам ефект  Hug

# 468
  • Ловеч
Здравейте,  отскоро следя темата,  като се надявах да не се записвам в нея,  но уви...  Синът ми е на 3 години,  беше здраво дете,  докато не тръгна на ясла на 2 години,  започна честа задна хрема,  последваха серия ларингити,  докато преди четири месеца започна да прави бронхити, а отскоро и пристъпи със свирене и хрипове.  Преди седмица ходихме при Мустаков,  срещнах противоречиви мнения,  но и педиатърката ни ме насочи към него, а й имам пълно доверие. В момента терапията е сингюлер,  пулмикорт,  вентолин първата седмица,  след това при нужда и назонекс.  Първите 3-4 дена беше спокоен,  вече седмица лечение и от вчера пак започна с пристъпи и спазми. Имам няколко въпроса и ви моля за помощ.  1. Трябва ли и кога е препоръчително да търся консултация с пулмолог? След като направим тестове за алергии или може и преди това? 2. Мустаков иска да правим кожни тестове,  а от това,  което прочетох,  останах с впечатление,  че не е препоръчително за толкова малко дете.  Да настоявам ли за кръвен тест? В главата ми е пълна каша,  аз съм с астма,  но през пубертета спря да ми създава толкова проблеми,  сега имам само лекарство,  с което да се справя при пристъп. Като цяло не съм толкова запозната с това заболяване,  с лекарствата и с лекарите,  с които трябва да се консултирам,  тепърва започвам да чета.  Ще съм ви благодарна за всякакви съвети и насоки,  все още се надявам да се разминем някак с астмата . Може ли и съвет за пулмолог в Плевен или в София,  от който сте доволни? Извинявам се,  че стана толкова дълго  Peace

# 469
За имунитета ни изписаха сироп Изопринозин, но сега ни каза да го спрем.После пак да го дам след антибиотика.
За Плевен- ходим при д-р Вулова. Peace
На нас личната и от детското отделение ми препоръчаха посещение при пулмолог, защото три поредни години по два пъти влиза в болница.Не сме правили тестове за алергии.
Личната ми каза, да питам деликатно за флексотида, но като те чета май по-добре само да кажа, че иска нещо допълнително освен Ефирата. Rolling Eyes
Хриси има сензорни дефицити, заради аутизма и мога да давам само сиропи или хапчета, които "яде" или стривам.

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 20:10 от n_alex76

# 470
n_alex76 Hug Не ти е лесно, с тези допълнителни условности, ходите ли на терапия за аутизма  Hug прекрасна е Хриси на снимката!!! Изопринозина не  е за подсилване, незнам какво са ви казали, той е противовирусно, според мен трябва да вземете нещо естествено, което малката може да приема  Hug Hug
Аз определено съм с две ръце за пулмикорт, а не флексотид  Hug

# 471
Хриси ходи в ДЦДУ в града на терапии, когато е здрава.
При нас проблемите ни идват от вирусите и затова го е дала изопринозина.Тъкмо се зачетох в компа и оставих Димекса на масата да го дам и Хриси се похвали, че пила от него. Shocked
Почвам да чета листовката: да не се приема при остри астматични пристъпи.Иде ми два пъти да се гръмна. Тя и д-р Вулова се възмути, че го изписват.Вече не знам личната ли да сменям, какво да правя? smile3538

# 472
  • София
Имунобор кидс капсули (бетаглюкан и ехинацея) давам аз и виждам ефект  Hug

Меган, а колко време го приема твоето дете Имунобора? Правиш ли почивка след 3 ия месец? Ние сме от средата на Септ и през Дек като бяхме при пулмоложката забравих да я питам трябва ли да почиваме след 3 ия месец...

# 473
Хриси ходи в ДЦДУ в града на терапии, когато е здрава.
При нас проблемите ни идват от вирусите и затова го е дала изопринозина.Тъкмо се зачетох в компа и оставих Димекса на масата да го дам и Хриси се похвали, че пила от него. Shocked
Почвам да чета листовката: да не се приема при остри астматични пристъпи.Иде ми два пъти да се гръмна. Тя и д-р Вулова се възмути, че го изписват.Вече не знам личната ли да сменям, какво да правя? smile3538

Въпросът е дали наистина е с астматичен пристъп Peace. Защото при трахеит, например, кашлицата звучи по същия начин и тогава димексът си е изписан съвсем на място. Ако на слушалка няма спазъм или друга находка в дробовете, няма защо да се притесняваш от този сироп.

# 474
Шайн, много ти благодаря за отговора! Hug На бележката за ДГ пише точно трахеит.

# 475
  • България моята родина
Здравейте на всички,въпроса ми е към тези,които имат електрически инхалатор.От седмица и повече се ровя и съм в чуденка какъв трябва да купя.Дайте някакъв съвет-дали ултразвуков,дали компресорен,дали с бутало,хич не ми е известно кое е най-доброто и какво да взема.За сега клоня към ултразвуков,тей като ми изглежда най-безшумен.Докторите не помагат една предлага това,което са й дали да рекламира,другата пък нищо не знаела и се омотах съвсем.А се налага да купя,тей като бейбиинхалера не помага при нас.

# 476
n_alex76, ако димекса  действа добре няма за какво да се притесняваш все пак  Hug

Елвирка, миналата година имунобора го почнахме след 3 поредни антибиотика, беше февруари -изчетох много информация за имуноподсилващи препарати и се спрях на бетаглюканите. Давах 3 месеца; до май. Сега го почнахме средата на ноември, 3 месеца са до средата на февруари и аз се чудя какво да правя.
Питах консултантите в сайта им-казаха да направя 1 седмица почивка, май така ще направя и през март и април пак да давам Twisted Evil Peace
Наистина след като го спрях май месец се разболяха и двамата, хрема и кашлица. Коки се оправи само с пулмикорт и вентолин.Йони пи антибиотик,но защото я удари в ушите.  За сметка на месеците, в които са здрави-едно разболяване след спирането на подсиващите лекарсвта си е нищо  Peace

От вчера включихме и ние оркестъра, доста кашля.Веднага направих пулмикорт, сега сутринта пак; преди малко дадох и вентолин, че нещо като шкурка ми звучи  Whistling Hug засега поуспоки от вентолина, да видим....
Слънчице е навън, мисля да ги изведа ,ама поне 11 да стане,че сега е студеничко Crazy

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 10:12 от megan@

# 477
  • sf
И Виктор включи оркестъра, почнах вентолина. Утре няма да ходи на училище, но се надявам в сряда да е на линия.

# 478
  • София
Gapamilo9292 , имай предвид, че ултразвуковите не стават за някои лекарства, така че, може да си дадеш парите и да не ти върши работа.
Аз съм се спряла на компресорен Омрон С28 май беше модела. Дадох 128 лв.(ако не се лъжа) преди около две години и досега ми се е изплатил неколкократно, спестил ми е не знам колко пъти лежане в болница с дъщеря ми и веднъж със сина ми.
Не съм сигурна, но май Пулмикорта не ставаше за ултразвуковите, може да провериш в листовката на лекарството.

# 479
При нас се успокоиха нещата. Без сироп и капки. Вентолина и пулмикорта свършиха работа. Изкашля влажно, утре ще го заведа да го преслуша ЛЛ. И да видим до кога ще пие Аб.
Дадоха ми сироп от бъз. Аз пия, чудя се дали да дам и на него,че вече 3мес. пие имунобор и е време за почивка.

Общи условия

Активация на акаунт